Έπεσαν οι τιμές των καυσίμων, έρχεται νέα ανάσα για τους καταναλωτές-Το παράδοξο με αμόλυβδη 95 και 98

Tην κατιούσα φαίνεται ότι παίρνουν το τελευταίο διάστημα οι τιμές των καυσίμων, αφού μέσα σε δύο περίπου εβδομάδες η μείωση κυμαίνεται από δύο με τρια σεντ στην αμόλυβδη 95 και στο πετρέλαιο κίνησης, ενώ όσον αφορά την αμόλυβδη 98 οι μειώσεις φθάνουν τα έξι και επτά σεντ. Μάλιστα, σε κάποια πρατήρια παρατηρείται ένα αξιπρόσεχτο στοιχείο που αφορά τις τιμές της αμόλυβδης 95 και αμόλυβδης 98, που έχουν την ίδια τιμή.

Η σταθερότητα που υπάρχει στην Ανατολική Μεσόγειο τον τελευταίο μήνα, καθώς επίσης και η πτωτική πορεία που έχει η τιμή ανά βαρέλι, ανάγκασαν τα πρατήρια να μειώσουν τις τιμές τους, οι οποίες αναμένεται να μειωθούν κι άλλο τις επόμενες ημέρες, δίνοντας έτσι ανάσα στους καταναλωτές.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών, Μάριο Δρουσιώτη, τα καύσιμα, παρά τις μειώσεις που υπάρχουν, φαίνεται ότι είναι πιο ακριβά απ’ ότι θα έπρεπε να ήταν κανονικά, τουλάχιστον δύο με τρία σεντ.

Όπως ανέφερε στον REPORTER, ο κ. Δρουσιώτης, «έχουμε μειώσεις και αναμένω ότι αυτή την εβδομάδα αναμένω επιπρόσθετες μειώσεις, ίσως μεταξύ δύο και τριών σεντ. Δυστυχώς όμως, δεν είμαστε σε κανονικά επίπεδα».

Σημείωσε παράλληλα ότι «οι τιμές είναι σε ψηλότερα επίπεδα απ’ ότι έπρεπε να είναι. Αυτή τη στιγμή έπρεπε να ήταν τουλάχιστον δύο με τρία σεντ πιο κάτω και ευελπιστώ να τις δούμε αυτή την εβδομάδα».

Το παράδοξο με την αμόλυβδη 95 και 98

Την ίδια ώρα, έδωσε τη δική του ερμηνεία για το λόγο που υπάρχει αυτή η παραδοξότητα σε κάποια πρατήρια, που έχουν την ίδια τιμή για την αμόλυβδη 95 και την αμόλυβδη 98, κάτι που ίσως να μην συνέβη ποτέ ξανά στις τιμές των καυσίμων ή να συνέβη ελάχιστες φορές στο παρελθόν.

Η θέση του κ. Δρουσιώτη είναι πως ο λόγος που παρατηρείται αυτό το φαινόμενο, αφορά τα μεγάλα αποθέματα που απέμειναν στα πρατήρια από την αμόλυβδη 98 και ως εκ τούτου ίσως γι’ αυτό να μειώθηκε η τιμή της και να έφθασε την τιμή της αμόλυβδης 95.

«Φαίνεται ότι δεν πωλείται η αμόλυβδη 98, όσο θα ήθελαν οι εταιρείες να πωλείται και βάζουν περισσότερο στην τιμή της αμόλυβδης 95 που πωλείται έτσι κι αλλιώς και αφαιρούν από την αμόλυβδη 98, που είναι πιο ακριβή, γιατί ίσως έχουν πολλά αποθέματα και παλιά».

Όπως εξήγησε εξάλλου, «δεν υπάρχει περιορισμός στην τιμή που μπαίνει σε κάθε είδος καυσίμου. Εκεί που είδαν ότι η 95 πωλείται παραπάνω, κράτησαν ψηλά την τιμή της και μείωσαν την αμόλυβδη 98 για να φεύγει το απόθεμα».

Σε ότι αφορά την γενική εικόνα των τιμών των καυσίμων, όσο αφορά στην αμόλυβδη 95, η μέση τιμή κυμαίνεται στο 1,560, με την φθηνότερη να εντοπίζεται στο 1,494 και την ακριβότερη στο 1,599. Την ίδια ώρα, η αμόλυβδη 98 έχει μέση τιμή το 1,624. Στα φθηνότερα πρατήρια πωλείται 1,499 και στα ακριβότερα 1,699. Τέλος, όσον αφορά το πετρέλαιο κίνησης, η μέση τιμή είναι στο 1,570. Τα πιο φτηνά πρατήρια το πωλούν στο 1,484, δηλαδή ένα σεντ φθηνότερα από την βενζίνη, ενώ τα πιο ακριβά στο 1,647.

Τα φθηνότερα πρατήρια ανά το παγκύπριο

Αμόλυβδη 95

Μέση Τιμή σε € (Παγκύπρια): 1,560

Φθηνότερη Τιμή σε € (Παγκύπρια): 1,494

Ακριβότερη Τιμή σε € (Παγκύπρια): 1,599

αμολυβδηη 95

Αμόλυβδη 98

Μέση Τιμή σε € (Παγκύπρια): 1,624

Φθηνότερη Τιμή σε € (Παγκύπρια): 1,499

Ακριβότερη Τιμή σε € (Παγκύπρια): 1,699

αμολυβδη 98

Πετρέλαιο κίνησης

Μέση Τιμή σε € (Παγκύπρια): 1,570

Φθηνότερη Τιμή σε € (Παγκύπρια): 1,484

Ακριβότερη Τιμή σε € (Παγκύπρια): 1,647

petrelaio

Δειτε Επισης

Πρώτη Κυρία: Στόχος η θεσμοθέτηση του Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Θλίψη ΠτΔ για το θάνατο του Χ. Μυλωνά. «Διέπρεψε στους τομείς των επιχειρήσεων»
Λύπη για καθυστέρηση ανέγερσης ειδικού σχολείου «Απ. Λουκάς» εκφράζει η ΠΟΕΔ
Με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών ξεκίνησε το Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Περιοδεία ΠτΔ σε όλες τις επαρχίες-«Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να έχουμε περισσότερο κόσμο στην ύπαιθρό»
Εκδήλωση διαμαρτυρίας από ιδιοκτήτες ελλιμενισμένων σκαφών στη Μαρίνα Λάρνακας
Συστήνεται η διυπουργική επιτροπή για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού-Οι βασικές αλλαγές που δρομολογούνται
Οι ιδιωτικές σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ζητούν απομάκρυνση από την Επιτροπή Παιδείας του Χρ. Σαββίδη
Συνάντηση Δήμου Ακάμα-φορέων για το πολεοδομικό έργο στους Τάφους των Βασιλέων και Κόλπων των Κοραλλίων
Απεβίωσε ο Χαράλαμπος Μυλωνάς-Χαρακτηρίστηκε ως ο πρωτεργάτης της Κυπριακής Ναυτιλίας