Καταδικάστηκε με πρόστιμο εταιρεία για τον θάνατο εργαζόμενου-Άνοιξε η θύρα ανυψωτικού και έπεσε στο κενό

Πρόστιμο €17.000 επιδίκασε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας σε εταιρεία εκτελωνισμών, αποθηκεύσεων και παραδόσεων εμπορευμάτων, μετά από ποινική δίωξη που προώθησε το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, λόγω παραβιάσεων της νομοθεσίας για θέματα ασφάλειας και υγείας στην εργασία.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας, το πρόστιμο καλείται να καταβάλει η εταιρεία «Eurofreight Logistics LTD», για σειρά παραβάσεων οι οποίες, σύμφωνα με την ανακοίνωση προκάλεσαν τον θανάσιμο τραυματισμό σε εργοδοτούμενό της και έθεσαν σε κίνδυνο εργοδοτούμενά της πρόσωπα.

Μεταξύ των παραβάσεων αυτών είναι, όπως αναφέρεται, η παράλειψη πραγματοποίησης ανύψωσης εργοδοτούμενου, με επίβλεψη αρμόδιου προσώπου. Την ίδια στιγμή, διαπιστώθηκε παράλειψη διάθεσης στους εργοδοτούμενούς της εταιρείας του κατάλληλα σχεδιασμένου εξοπλισμού εργασίας που προβλεπόταν για την ανύψωση εργοδοτουμένων.

Λόγω των παραβάσεων αυτών, σημειώνει το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, κατά την ανύψωση του κλωβού μέσα στον οποίο βρισκόταν εργοδοτούμενος, και ο οποίος ανυψώθηκε με τη χρήση περονοφόρου οχήματος, η θύρα του κλωβού άνοιξε και αυτός έπεσε από τον κλωβό σε τσιμεντένιο δάπεδο αποθήκης από ύψος 3,2 μέτρων, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Εξάλλου, το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας επισημαίνει παράλειψη λήψης των αναγκαίων μέτρων από την εταιρεία, ώστε η ανύψωση των εργοδοτουμένων της να επιτρέπεται μόνο με εξοπλισμό εργασίας που προβλέπεται για τον σκοπό αυτό.

Δειτε Επισης

Κεραυνός προκάλεσε πυρκαγιά στην Κοιλάδα των Κέδρων στο Δάσος Πάφου
Καθίζηση οδοστρώματος σε δρόμο της Πάφου-Ανακοίνωση της Αστυνομίας
Αγόρασαν κινητά με κλοπιμαίες κάρτες στη Λεμεσό-Χειροπέδες σε ένα πρόσωπο
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στους Τρούλλους Λάρνακας
Διόρισαν νέο δικηγόρο οι μοναχοί για το Συνοδικό-Δεν θα ζητήσουν αναβολή, επανήλθε όμως ο Βαβούσκος
Τέσσερις οδηγοί εντοπίστηκαν στο τιμόνι υπό την επήρεια ναρκωτικών-Ανάμεσα τους και οδηγός πλατφόρμας οδικής βοήθειας
Καταγγελία τεσσάρων κέντρων αναψυχής στην Πάφο για ηχορύπανση
Ποινή δύο ετών για κρατούμενους, τρία για δεσμοφύλακες προβλέπει το νομοσχέδιο για χρήση κινητών στις Κεντρικές
Δυσφορία ΥΠΑΜ για αναφορές Νεοφυτίδη για διευκολύνσεις-Ρυθμίσεις για την… λιποταξία Τζούλιου
Κλείσιμο λωρίδων λόγω έργων στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού