Ερντογάν: Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε κάθε βοήθεια για έρευνες διάσωσης Ρέισι

«Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε κάθε βοήθεια» στις έρευνες διάσωσης του Ιρανού Προέδρου Ρέισι, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος έκανε λόγο για ατύχημα. Ο κ. Ερντογάν εξέφρασε την ελπίδα να λάβει καλά νέα για τον Ιρανό Πρόεδρο και την αντιπροσωπεία του.

Σε ανακοίνωσή του στο τουίτερ, ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρει: «Λυπούμαστε βαθιά που ο Πρόεδρος του Ιράν, ο αδελφός μου Ιμπραήμ Ρεΐσι, και η αντιπροσωπεία του είχαν ένα ατύχημα με ελικόπτερο».

«Θα ήθελα να εκφράσω ότι, ως Δημοκρατία της Τουρκίας, παρακολουθούμε στενά το περιστατικό, σε πλήρη επαφή και συντονισμό με τις ιρανικές αρχές, και ότι είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε κάθε απαραίτητη υποστήριξη.

«Εκ μέρους του έθνους μου, μεταφέρω τις καλύτερες ευχές μου στον γείτονα, φίλο και αδελφό μας, τον ιρανικό λαό και την κυβέρνηση και ελπίζω να λάβω καλά νέα από τον κ. Πρόεδρο και την αντιπροσωπεία του το συντομότερο δυνατό», προσθέτει.

Νωρίτερα το τουρκικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε λοτι η Τουρκια έλαβε μέτρα για παροχή κάθε είδους υποστήριξης στις έρευνες διάσωσης του Ιρανού Προέδρου Ρέισι. Την ίδια ώρα το CNN Turk μεταδίδει πληροφορίες ότι το Ιράν ζήτησε βοήθεια από την Τουρκία στις έρευνες διάσωσης.

Στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρεται:  «Με θλίψη παρακολουθούμε τις εξελίξεις σχετικά με τη συντριβή του ελικοπτέρου στο Ιράν σήμερα (19 Μαΐου)».

«Ελπίζουμε ότι οι Ιρανοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου Ibrahim Reisi και του Υπουργού Εξωτερικών Hussein Emir Abdullahian, είναι ασφαλείς και υγιείς και μεταφέρουμε τις ευχές μας στον αδελφό ιρανικό λαό να γίνει σύντομα καλά.

Έχουν ληφθεί μέτρα για την παροχή κάθε είδους υποστήριξης στις δραστηριότητες έρευνας και διάσωσης», αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Ένα ντρόουν τύπου Ακιντζί και ελικόπτερο με δυνατότητες νυχτερινής όρασης απέστειλε η Τουρκία για τις έρευνες διάσωσης του Ιρανού Προέδρου Ρέισι, ανακοίνωσε το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «με βάση το αίτημα που υπέβαλαν οι ιρανικές αρχές μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών μας, ανατέθηκε σε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος Akıncı και ένα ελικόπτερο τύπου Cougar με δυνατότητες νυχτερινής όρασης να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες έρευνας και διάσωσης του ελικοπτέρου του Ιρανού Προέδρου και της αντιπροσωπείας του που συνετρίβη».

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αποζημίωση μαμούθ σε νταντά από την Κολομβία-Το αφεντικό της την κατέγραφε με κρυφή κάμερα
Κάλεσμα Χάρις σε Τραμπ για δεύτερο debate-Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Το SPD του Σολτς κέρδισε τις εκλογές στο Βρανδεμβούργο-«Το κόμμα κέρδισε, ο καγκελάριος έχασε»
Συνεχίζεται το ισραηλινό σφυροκόπημα στο Λίβανο-Βομβαρδίζει νέες θέσεις της Χεζμπολάχ
Οριακή νίκη των Σοσιαλιστών του Σολτς και μεγάλη άνοδο της ακροδεξιάς δείχνουν τα exit poll
Η αντιπαράθεση με το Ισραήλ είναι πλέον μία μάχη χωρίς τέλος, διαμηνύει η Χεζμπολάχ-Νέα έκκληση των ΗΠΑ για διπλωματική επίλυση της κρίσης
Ο Τραμπ «έκοψε» αναμνηστικά ασημένια 100δόλαρα για την ενίσχυση της καμπάνιας του
Τουλάχιστον επτά νεκροί από νέο ισραηλινό πλήγμα εναντίον σχολείου στη Γάζα
Φρίκη στη Μαλαισία-Πάνω από 350 συλλήψεις για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών
Οι δρακόντειοι νόμοι των Ταλιμπάν «αγγίζουν» πλέον και τους άνδρες-«Αφήστε γένια, μην φοράτε τζιν, μην κοιτάτε άλλες γυναίκες»