Συνεχής ενημέρωση Μπάιντεν για την πτώση του ελικοπτέρου με τον Ιρανό πρόεδρο Ραϊσί

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε για τις αναφορές σε σχέση με τη συντριβή του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρόεδρο του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί και τον υπουργό του των Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

Παράλληλα εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ παρακολουθεί στενά τις αναφορές για τη συντριβή του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν ο πρόεδρος και ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, σύμφωνα με ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE Εικόνα: Θρίλερ στο Ιράν με την τύχη του Προέδρου-Έκτακτο Συμβούλιο Ασφαλείας στη χώρα

H EE και τα κράτη-μέλη της παρακολουθούν στενά την κατάσταση

Εξάλλου ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ με δήλωσή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης "Χ" τόνισε ότι η EE και τα κράτη-μέλη της παρακολουθούν στενά την κατάσταση με το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο και τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δύσκολες οι συνθήκες για εντοπισμό του ελικοπτέρου του Ιρανού Προέδρου- Αγνοούνται και διασώστες

"Παρακολουθούμε στενά τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο και τον υπουργό Εξωτερικών αναγκάστηκε να προσγειωθεί απροσδόκητα και η κατάστασή τους δεν είναι ακόμα σαφής. Μαζί με τα κράτη-μέλη και τους εταίρους της ΕΕ παρακολουθούμε στενά την κατάσταση", αναφέρει ο Σαρλ Μισέλ.

Δειτε Επισης

Βρέθηκε ζωή στα ερείπια της Μιανμάαρ-Νεαρός ανασύρθηκε ζωντανός πέντε μέρες μετά τον φονικό σεισμό
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή της σύλληψης καθηγήτριας για σεξουαλική κακοποίηση 15χρονου σε σχολική αίθουσα στις ΗΠΑ
Nέα ευρείας κλίμακας στρατιωτικά γυμνάσια της Κίνας στο στενό της Ταϊβάν-Αντιδράσεις από ΗΠΑ και ΕΕ
Περιμένει πυραύλους Taurus από τη Γερμανία του Μερτς ο Ζελένσκι-«Θα δουλέψουμε γι’ αυτό»
Αναπτύσσουν δεύτερο αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή οι ΗΠΑ-Απαντούν στις επιθέσεις των Χούθι
Φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς στη Βοστώνη-Έξι τραυματίες
Θανατική ποινή για τον Λουίτζι Μαντζιόνε ζητά η Γενική Εισαγγελέας των ΗΠΑ
Η Κομισιόν σχεδιάζει να κάνει «ευρωπαϊκό FBI» τη Europol και να ενισχύσει τον ρόλο της Frontex
Η Μάνταλεϊ ήταν η «πόλη του χρυσού» στη Μιανμάρ-Πλέον κυριαρχεί η μυρωδιά του θανάτου
Εν ψυχρώ δολοφονία 21χρονης φοιτήτριας στην Ιταλία-Δράστης 27χρονος συμφοιτητής της