Ένας Ισραηλινός και ένας Παλαιστίνιος αγκαλιάστηκαν μπροστά στον Πάπα Φραγκίσκο

Ξεκάθαρη θέση υπέρ της ειρήνης έλαβε και πάλι ο Πάπας Φραγκίσκος, που συμμετείχε στην ημερίδα «Αρένα της Ειρήνης», η οποία οργανώνεται σήμερα στην Αρένα της Βερόνας.

Ενώπιον του ποντίφικα έγινε και μία συμβολική κίνηση. Λίγο μετά την άφιξή του, ο Ισραηλινός Μαόζ Ινόν, ο οποίος έχασε τους γονείς του κατά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου του 2023, και ο Παλαιστίνιος Αζίζ Σαράχ, ο αδελφός του οποίου δολοφονήθηκε σε επιχείρηση του ισραηλινού στρατού, αγκαλιάστηκαν.

Οι δύο νέοι, όπως μεταδίδει ο ιταλικός Τύπος, κατάφεραν να γίνουν φίλοι και συνεργάτες. «Θεωρώ ότι δεν χρειάζεται κανένα σχόλιο», είπε ο πάπας, ενώ οι δέκα χιλιάδες συμμετέχοντες στην πρωτοβουλία σηκώθηκαν όρθιοι και χειροκρότησαν με ενθουσιασμό.

israilinos_palaistinios

«Απαγορεύεται να αυταπατώμαστε, απαγορεύεται να το βάλουμε κάτω. Αν όλα φαίνεται να συνηγορούν υπέρ του πολέμου, οι ατομικές επιλογές ειρήνης παραμένουν εφικτές και απαραίτητες» τόνισε ο καθολικός ιερέας, πατέρας Λουίτζι Τσότι, στην παρέμβασή του την ώρα που ο πάπας Φραγκίσκος έφτανε στην Αρένα.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Εξελίξεις στο σκάνδαλο Αββακούμ-Διώκεται ποινικά για δύο υποθέσεις ο Μητροπολίτης Ταμασού
Τραυματίστηκε ένα άτομο μετά από βουτιά στις Θαλασσινές Σπηλιές Αγίας Νάπας-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Μητσοτάκης για σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν-«Η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει σε στρατιωτική επιχείρηση»
Απαντά στο Ισραήλ η Τουρκία-«Αβάσιμες συκοφαντίες και άθλια ψέματα εναντίον της χώρας και του Προέδρου μας»
Τραμπ σε Πούτιν-«Κάνε μου μια χάρη, ασχολήσου πρώτα με τη Ρωσία, μπορείς να ανησυχήσεις αργότερα για τη Μ. Ανατολή»
CNN: Και τρίτο αμερικανικό αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή
Το Ισραήλ έπληξε την περιοχή όπου βρίσκεται υπόγειο καταφύγιο του Χαμενεΐ-
Λάβρος κατά Ερντογάν ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ-«Θράσος να μιλά για Διεθνές Δίκαιο ενώ κατέχει παράνομα τη βόρεια Κύπρο»
Θύελλα αντιδράσεων για το επίμαχο βίντεο με αστυνομικούς-«Προέχει η προστασία οικογενειών και ανήλικων παιδιών»
Ξεγέλασαν 36χρονο και του απέσπασαν 147 χιλιάδες από το ηλεκτρονικό πορτοφόλι