Βγαίνει μπροστά η Ισότητα-«Μετά από 18 χρόνια έλαμψε η αλήθεια, σήμερα απονέμεται ‘δικαιοσύνη’»

Μετά από την ψήφιση ενώπιον της Βουλής η τροποποίηση του Νόμου της ΑΑΔΙΠΑ για ποινική ευθύνη σε άτομα που καταγγέλλουν ψευδώς Αστυνομικούς, η Συντεχνία Ισότητα βγαίνει μπροστά και εκφράζει την ικανοποίηση της, κάνοντας λόγο για δικαιοσύνη μετά από 18 ολόκληρα χρόνια.

Σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι «η μεγάλη μάχη που δόθηκε από την Συντεχνία ΙΣΟΤΗΤΑ έφερε καρπούς και αποτελέσματα και έδειξε για ακόμα μια φορά την απουσία του Συνδικαλισμού για τους Αστυνομικούς που υπήρχε εδώ και δεκαετίες. Θα παραμείνουμε η μοναδική φωνή υπεράσπισης των Σωμάτων Ασφαλείας τόσο για τις Συνθήκες εργασίας αλλά και τα εργασιακά τους Δικαιώματα. Την συγκεκριμένη τροποποίηση την κατάθεσε ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Αμμοχώστου Ν. Γεωργίου και υπερψηφίστηκε από τα κόμματα ΔΗΣΥ,ΔΗΚΟ,ΔΗΠΑ,ΕΛΑΜ,ΕΔΕΚ. Σημειώνεται ότι εναντίον ψήφισαν το ΑΚΕΛ, ο Κωστής Ευσταθίου και η Αλεξάνδρα Ατταλίδου».

Για 18 χρόνια και ενώ καταγγέλλονταν ψευδώς Αστυνομικοί από μέλη του οργανωμένου εγκλήματος, αναφέρει η Ισότητα, «αλλά και από άτομα που διέπραξαν ποινικά αδικήματα, καμιά άλλη Συντεχνία δεν είχε την τόλμη να πει δημόσια και να καταγγείλει τις πραγματικότητες σχετικά με τις συγκρούσεις συμφερόντων , την σκοπιμότητα ψευδών καταγγελιών αλλά και την έλλειψη αμεροληψίας. Η δύναμη της Συντεχνίας αντλείται από τις χιλιάδες των μελών της. Απαλλαγμένη από βαρίδια, θα συνεχίσουμε την διεκδίκηση επίλυσης των δεκάδων προβλημάτων που μας ταλανίζουν σαν Αστυνομικούς . Όλη αυτή η έλλειψη νοοτροπίας συνδικαλισμού τις τελευταίες δεκαετίες κατέταξε τους Αστυνομικούς στον πάτο των δικαιωμάτων της εργασιακής πυραμίδας. Είμαστε μπροστά από τους Αστυνομικούς ως η Συντεχνία-Ασπίδα με ατόφιο Συνδικαλισμό, τόλμη και αλήθεια μέσα από τη γλώσσα της νομικής».

Μάλιστα, σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος, Νίκος Λοϊζίδης, ανέφερε ότι, «μετά από 18 χρόνια, επιτέλους απονέμεται ‘δικαιοσύνη’ για τους άδικα ταλαιπωρημένους αστυνομικούς που εγκληματικά στοιχεία ή ψεύτες δήθεν παραβάτες ποινικών αδικημάτων, κατέγγελλαν συναδέλφους υποβάλλοντάς τους σε εξουθενωτικές, οικονομικές αλλά και ψυχολογικές καταστάσεις. Σήμερα παρευρεθήκαμε στην Ολομέλεια της Βουλής ως Συντεχνία Ισότητα, παρακολουθήσαμε την Ολομέλεια και λυπούμε να δηλώσω ότι νομικοί όροι, λέξεις, ακόμη και ερμηνείες πήγαν να αλλοιωθούν».

Πρόσθεσε πως, «ως Συντεχνία δεχόμαστε μόνο την αλήθεια, τη σωστή ερμηνεία και όχι την παραπλάνηση και το ψέμα. Άλλο ο whistleblower, άλλο αυτός που έχει ταλαιπωρηθεί από διάπραξη ίσως αδικημάτων από πλευράς πολιτείας και άλλο αυτός που δίνει ψευδή κατάθεση εναντίον αστυνομικών. Κάποιοι είχαν τους αστυνομικούς ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας εδώ και 18 χρόνια μέχρι σήμερα. Σήμερα, έλαμψε η δικαιοσύνη. Τα υπόλοιπα θα τα συζητήσουμε με τα μέλη μας, όσο αφορά τη συμπεριφορά απέναντί μας από κάποιους θεσμούς».

Δειτε Επισης

Νέα σειρά μέτρων για το μποτιλιάρισμα μετά από τροχαία στους αυτοκινητόδρομους-Σε προσφορές για νέες εξόδους
Η ανήθικη ηθική ενός πόλεμου και οι νόμοι που διέπουν τις συρράξεις μεταξύ Κρατών
Με προσδοκία για επανέναρξη των συνομιλιών μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο ΠτΔ-Όσα θέτει στο τραπέζι
Οι φόβοι Ερντογάν για επίθεση Ισραήλ σε Τουρκία-Στοχοποιεί τη Δύση για την αιματοχυσία στη Μέση Ανατολή
Στην κόψη του ξυραφιού η Μέση Ανατολή-Το μομέντουμ του Νετανιάχου και το ρίσκο για το Ισραήλ
Σημαντική απόφαση ΔΕΕ για διασφάλιση συμφερόντων Κύπρου στις οδικές μεταφορές
Χάθηκαν τα ίχνη 14χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λεμεσό (pics)
Μεταγενέστερος νόμος μπορεί να νομιμοποιήσει κανονιστική πράξη
«Ο Χαμενεΐ έδειξε ότι δεν φοβάται το Ισραήλ, εμφανίστηκε κρατώντας τουφέκι μπροστά στους Ιρανούς»
Ξεκαθαρίζει ο Χαρτσιώτης-«Καθαρά επιχειρησιακό κομμάτι οι μεταθέσεις στην Αστυνομία»