Υπό κράτηση οι 10 ύποπτοι για την απόπειρα φόνου στο «Δημητρούι»-Πράσινο Δικαστηρίου στην Αστυνομία

Την κράτηση και των δέκα υπόπτων αναφορικά με την απόπειρα φόνου, κατά του Δημήτρη Ανδρονίκου, που διαπράχθηκε στις 23 Απριλίου στην Ανθούπολη, διέταξε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, μετά από μια νέα μαραθώνια διαδικασία.

Το Δικαστήριο αφού παρέπεμψε στα όσα αναφέρονται στον όρκο του ανακριτή, αλλά και στις θέσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, Βίκτωρα Ακάμα, Αγαθοκλή Κορέλλη, Ανδρέα Ανδρέου, Γιώργου Λοΐζου, Νίκου Κορομιά, Ανδρέα Τσεντίδη, Χλόης Κωνσταντινίδου και Αλέξανδρου Σαουρή, υπέδειξε πως από την ενώπιον της μαρτυρία, έχει επικαλύψει την εύλογη υπόνοια διάπραξης των αδικημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Πολύωρη και η νέα διαδικασία για την κράτηση των δέκα για «Δημητρούι»-Ενστάσεις επί ενστάσεων

Όπως ανέφερε το Δικαστήριο, «διαπιστώνεται πως υπάρχει εύλογη υπόνοια διάπραξης αδικημάτων», συνεπώς πληρείται η πρώτη προϋπόθεση για κράτηση των υπόπτων.

Επιπρόσθετα ανέφερε πως, η μαρτυρία που εξασφαλίστηκε σε συνέχεια της πρώτης διαδικασίας, φαίνεται ότι οι ύποπτοι εμπλέκονται στα υπό διερεύνηση αδικήματα.

Σε ότι αφορά τη μεταβολή κάποιας μαρτυρίας, ανέφερε πως αυτό δεν εξουδετερώνει τη μαρτυρία. Περεταίρω, σε ότι αφορά τον δέκατο ύποπτο, που συνελήφθη προχθές, το Δικαστήριο παρέπεμψε στη μαρτυρία που τον εμπλέκει και πως επρόκειτο να ήταν αυτός ο δολοφόνος αλλά τραυμάτισε το χέρι του.

Μεταξύ άλλων, το Δικαστήριο ανέφερε επίσης πως από τα όσα τέθηκαν ενώπιον του, δεν προκύπτουν αλλότριοι σκοποί που η Αστυνομία ζητά την κράτηση των υπόπτων, ενώ αποδείχθηκε από τη θέση του ανακριτή, πως υπολείπεται ανακριτικό έργο, που μπορεί να επηρεαστεί, σε περίπτωση που οι ύποπτοι αφεθούν ελεύθεροι.

Μάλιστα το Δικαστήριο παρέπεμψε σε εξετάσεις που γίνονται σε κλειστά κυκλώματα και στο γεγονός ότι ενδεχομένως οι ύποπτοι να ανακριθούν εκ νέου, ενώ καταζητείται ακόμα ένα πρόσωπο και αναζητούνται σημαντικά τεκμήρια.

Επίσης, το Δικαστήριο ανέφερε πως με βάση τη μαρτυρία, οι ύποπτοι λειτούργησαν σαν ομάδα και ως εκ τούτου, ελλοχεύουν κίνδυνοι, μεταξύ άλλων και για επηρεασμό των μαρτύρων.

Το Δικαστήριο, ενέκρινε την κράτηση των υπόπτων για άλλες οκτώ ημέρες για τους εννέα και εξέδωσε διάταγμα κράτησης για οκτώ ημέρες και για τον δέκατο ύποπτο, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες, βρίσκεται ως υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η μεταβολή της εκδοχής του πληροφοριοδότη για «Δημητρούι» πιθανόν ξανά στο Εφετείο-Υπό κράτηση και οι εννέα

Δειτε Επισης

Κεραυνός προκάλεσε πυρκαγιά στην Κοιλάδα των Κέδρων στο Δάσος Πάφου
Καθίζηση οδοστρώματος σε δρόμο της Πάφου-Ανακοίνωση της Αστυνομίας
Αγόρασαν κινητά με κλοπιμαίες κάρτες στη Λεμεσό-Χειροπέδες σε ένα πρόσωπο
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στους Τρούλλους Λάρνακας
Διόρισαν νέο δικηγόρο οι μοναχοί για το Συνοδικό-Δεν θα ζητήσουν αναβολή, επανήλθε όμως ο Βαβούσκος
Τέσσερις οδηγοί εντοπίστηκαν στο τιμόνι υπό την επήρεια ναρκωτικών-Ανάμεσα τους και οδηγός πλατφόρμας οδικής βοήθειας
Καταγγελία τεσσάρων κέντρων αναψυχής στην Πάφο για ηχορύπανση
Ποινή δύο ετών για κρατούμενους, τρία για δεσμοφύλακες προβλέπει το νομοσχέδιο για χρήση κινητών στις Κεντρικές
Δυσφορία ΥΠΑΜ για αναφορές Νεοφυτίδη για διευκολύνσεις-Ρυθμίσεις για την… λιποταξία Τζούλιου
Κλείσιμο λωρίδων λόγω έργων στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού