Τον απήγαγαν το 1998 και τον κρατούσαν για 26 χρόνια σε υπόγειο 100 μέτρα από το σπίτι του

Μια απίστευτη ιστορία αποκαλύφθηκε τα τελευταία 24ωρα στην Αλγερία: άνδρας που είχε απαχθεί το 1998 σε ηλικία 19 ετών κρατείτο για τα τελευταία 26 χρόνια σε ένα υπόγειο, μόλις 100 μέτρα από το σπίτι της οικογένειάς του.

Καθοριστική για να μπει τέλος στην απαγωγή του Ομάρ Μπιν Ομράν ήταν, μάλιστα, η πληροφορία του αδελφού του απαγωγέα, ο οποίος φέρεται να τον «κάρφωσε» με ανάρτησή του στα social media επειδή είχαν κληρονομικές διαφορές.

Σε βίντεο από την απελευθέρωση του 45χρονου σήμερα Ομράν, φαίνεται ότι ο άνδρας ήταν φυλακισμένος σε έναν υπόγειο χώρο, κάτω από μια στάνη του απαγωγέα του, ο οποίος τον είχε αρπάξει πριν από 26 χρόνια, ενώ ο 19χρονος τότε Αλγερινός πήγαινε στο σχολείο του.

Μετά την απελευθέρωσή του ο Ομράν μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις, ενώ ο 61χρονος γείτονάς του που συνελήφθη αναμένεται να οδηγηθεί στο δικαστήριο για το «ειδεχθές έγκλημά του», όπως το χαρακτήρισε εκπρόσωπος της εισαγγελίας.

Εκτός από την απαγωγή, ο 61χρονος συλληφθείς κατηγορείται και για τη δολοφονία ενός σκυλιού που ήταν μαζί με τον Ομράν τη στιγμή της αρπαγής του, καθώς το ζώο γυρνούσε γύρω από το σπίτι του απαγωγέα έναν μήνα μετά την εξαφάνιση του 19χρονου τότε άνδρα.

Πληροφορίες από τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο 61χρονος ήταν δημόσιος υπάλληλος και ζούσε μόνος του στο σπίτι αν και συχνά τον είχαν δει να αγοράζει προμήθειες που θα αντιστοιχούσαν σε δύο άτομα.

algeria-apagogi2

algeria-apagogi

algeria-apagogi3

Τα περισσότερα μέλη της οικογένειας του Ομράν είχαν πιστέψει ότι είχε πεθάνει κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στην Αλγερία τη δεκαετία του '90 με μόνη τη μητέρα του, η οποία πέθανε το 2013, να υποστηρίζει ότι ο γιος της ήταν ζωντανός. Η ίδια φέρεται να είπε λίγο πριν πεθάνει «παρακαλώ μην σταματήσετε να ψάχνετε για τον Ομάρ. Είμαι σίγουρη ότι είναι ακόμα ζωντανός».

Ο Ομράν μετά την απελευθέρωσή του είπε σε συγγενείς του ότι τους έβλεπε ορισμένες φορές να περπατάνε δίπλα από τον χώρο, στον οποίο ήταν φυλακισμένος από ένα μικρό παράθυρο, αλλά δεν μπορούσε να τους μιλήσει ή να τους φωνάξει επειδή, όπως φέρεται να είπε, ήταν υπό την επήρεια κάποιας «μαγείας» αν και πιστεύεται ότι η αδυναμία του οφείλεται στην κακή ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρισκόταν όλα αυτά τα χρόνια.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Υποστηρίζει πως ζήτησε τρεις φορές συγγνώμη ο Τυχικός-Διαμηνύει ότι θίγει την αξιοπρέπειά του ο λίβελος πίστεως
Πλήγηκαν πέντε βασικά κέντρα του οργανισμού της 62χρονης που έλαβε λάθος αίμα-Δεν έχει επαφή με το περιβάλλον
Ένοχος για το διπλό φονικό στα Ανώγεια ο Μανώλης Καλομοίρης-Ο πατέρας του το ένα θύμα
Βατό το γραπτό των Νέων Ελληνικών, δυσκολία στις λεξιλογικές-Τα παράπονα μαθητών για την ύλη
Πώς ο καβγάς Μασκ-Τραμπ απειλεί να εκτροχιάσει το διαστημικό πρόγραμμα των ΗΠΑ
Έντεκα διακινητές και μετανάστες επιχειρούσαν να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές-Συνελήφθησαν από τις Βάσεις
Ουκρανική αντεπίθεση στη Ρωσία-Drones χτύπησαν αποθήκη καυσίμων που τροφοδοτεί βομβαρδιστικά
Από νομοτεχνικό έλεγχο το νομοσχέδιο για ίδρυση Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων
Πιθανόν να κληθούν ως μάρτυρες Αρχιεπίσκοπος και Μητροπολίτες για την έφεση Τυχικού-Αποφασίζει το Πατριαρχείο
Αυστηρό μήνυμα Αννίτας-«Όσοι ονειρεύονται να φτιάξουν κόμματα για να πλήξουν τον ΔΗΣΥ θα μας βρουν απέναντι»