Το μήνυμα ΠτΔ για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του Σλοβάκου Πρωθυπουργού-«Βαθιά σοκαρισμένος»

Το δικό του μήνυμα, για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του Πρωθυπουργού της Σλοβακίας, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε πως είναι «βαθιά σοκαρισμένος από την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Σλοβάκου Πρωθυπουργού. Οι σκέψεις μου είναι με εκείνον και την οικογένειά του. Ευχές για γρήγορη και ομαλή ανάρρωση αγαπητέ Ρόμπερτ».

Από πλευράς της, η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, σε ανάρτησή της, αναφέρει πως είναι «αποτροπιασμένη από την αποτρόπαια επίθεση στον πρωθυπουργό της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο. Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις βίας και τρομοκρατίας, που δεν έχουν θέση στις πολιτισμένες κοινωνίες και υπονομεύουν βάναυσα τη δημοκρατία. Οι σκέψεις μου είναι μαζί του και τα αγαπημένα του πρόσωπα, του εύχομαι δύναμη καθώς παλεύει σε κρίσιμη κατάσταση».

Ο πρόεδρος της ΔΗΠΑ, Μάριος Κάρογιαν, ανέφερε πως είναι «συγκλονιστική και απαράδεκτη η σημερινή δολοφονική απόπειρα κατά του Σλοβάκου Πρωθυπουργού, Ρόμπερτ Φίτσο. Καταδικάζω απερίφραστα την πρωτοφανή, για τις εποχές μας, εγκληματική ενέργεια. Η σκέψη μας είναι με τον ίδιο τον Πρωθυπουργο, την οικογένεια του και το λαό της Σλοβακίας, ευχόμενοι όπως αποφευχθεί το χειρότερο».

Δειτε Επισης

Νέες έρευνες φυσικού αερίου στη αν. Μεσόγειο εξαγγέλλει ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας
Στη Λευκωσία την ερχόμενη βδομάδα τα συνέδρια της Διασποράς
Στο 22% στο τέλος Ιουνίου η υλοποίηση αναπτυξιακών δαπανών του προϋπολογισμού
Συνεχίζει στο ίδιο τέμπο ο Τατάρ-«Αν υπάρξει συμφωνία, το ψευδοκράτος θα είναι μέρος της λύσης ως κυρίαρχο τουρκικό κράτος»
Τηλεδιάσκεψη για τον Great Sea Interconnector με αίτημα Κομισιόν-Ζήτησε ενημέρωση
Eπίσκεψη εργασίας του υπουργού Εξωτερικών της Αρμενίας στην Κύπρο
Επανεξελέγη Ανώτατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ ο Σάββας Τσίβικος
Α. Δημητρίου: Να αξιοποιήσουμε την κινητικότητα που παρατηρείται
Ξεκαθαρίζει ο Χριστοδουλίδης για τερματικό-«Παρέμβαση αν ανακοινώναμε κάτι πριν την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία»
Η απόφαση για τον Επίτροπο της Κύπρου θα καθοριστεί από το χαρτοφυλάκιο-Προστιθέμενη αξία αναζητά ο Πρόεδρος