Διευκολύνσεις σε 363 περιπτώσεις που έλαβαν λάθος λογαριασμούς νερού στο Δήμο Πάφου

Κατόπιν διερεύνησης από υπηρεσιακή ομάδα του Δήμου Πάφου προέκυψε ότι οι υψηλοί λογαριασμοί νερού σε 363 περιπτώσεις, επί συνόλου 27,367 λογαριασμών, οφείλονται σε διάφορους λόγους, όπως διαρροές, ανθρώπινο λάθος κατά την καταγραφή, αλλά και λόγω προβληματικών παλαιών υδρομετρητών, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάφου στη συνεδρία που πραγματοποιήθηκε στις 13.05.2024 ενημερώθηκε για τα θέματα που εγείρονται από τους λογαριασμούς του νερού της τελευταίας περιόδου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αμέσως μετά την εγκατάσταση των έξυπνων υδρομετρητών κατέστη δυνατόν να εντοπιστούν διαρροές σε 150 υποστατικά οι οποίες δεν ήταν ανιχνεύσιμες με τους παλαιούς υδρομετρητές.

Το Δημοτικό Συμβούλιο εξέφρασε την ικανοποίηση και την ευαρέσκεια του για το γεγονός της ανίχνευσης των διαρροών αφού ένας από τους κύριους λόγους εγκατάστασης των έξυπνων υδρομετρητών ήταν και η έγκαιρη ανίχνευση διαρροών, προστίθεται.

Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε όπως οι καταναλωτές, για αυτή και μόνο τη φορά, χρεωθούν 50 σεντς τον τόνο για κάθε επιπλέον τόνο κατανάλωσης.

Επιπλέον, αναφέρεται, δεν θα γίνει χρέωση του τέλους χρήσης αποχετευτικού για τους επιπλέον τόνους αφού οι διαρροές δεν κατέληξαν στο αποχετευτικό σύστημα.

Ανθρώπινο λάθος, συνεχίζει, προέκυψε κατά τη καταγραφή και καταχώριση των καταναλώσεων σε 65 περιπτώσεις. Η Υπηρεσία έχει ήδη προχωρήσει στη διόρθωση των αντίστοιχων λογαριασμών. Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την απολογία του προς τους δημότες που επηρεάστηκαν, προστίθεται.

Σε σχέση με τους προβληματικούς παλαιούς υδρομετρητές ο Δήμος Πάφου σημειώνει πως διαπιστώθηκε ότι σε 148 περιπτώσεις δεν καταγράφονταν στο παρελθόν, για διάφορους λόγους, οι σωστές καταναλώσεις.

Για αυτές τις περιπτώσεις δεν θα γίνει καμία έκπτωση και οι καταναλωτές θα πρέπει να προχωρήσουν με την εξόφληση των λογαριασμών τους, προστίθεται.

Οι καταναλωτές που ανήκουν στις πιο πάνω κατηγορίες θα ενημερωθούν προσωπικά, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επιτυχής Εκδήλωση και Βραβεύσεις στην Πλατεία Ζουχούρι από την ΑΧΕΠΑ
Μεροληπτική μεταχείριση για ασθενοφόρα καταγγέλλει το Ιατρικό Κέντρο Λεμεσού
Γ. Παπαναστασίου: Ορόσημο το έργο €50 εκ. από ΑΗΚ και Cyta για έξυπνους μετρητές
Εργασίες σε τμήματα του αυτοκινητοδρόμου το προσεχές διάστημα
Επτά σημεία που σχετίζονται με το μύθο της Αφροδίτης μέσω έξυπνης εφαρμογής
Επιστολή Αρχιτεκτόνων σε ΥΠΕΣ και προέδρων ΕΟΑ-Καταγράφει τις θέσεις του προς την μεταρρύθμιση της ΤΑ
Λεπτομέρειες για τα νέα κριτήρια ΚΦΙΚΒ-Όσα αλλάζουν με τα δάνεια για στεγαστικά, ανακαίνιση και φωτοβολταϊκά
Πράσινες θέσεις εργασίας από εφαρμογή κανονισμών αποβλήτων πλαστικών στη γεωργία
Έγκριση πρότασης για αριθμό φοιτητών τρίτων χωρών από το Υπουργικό Συμβούλιο
Τα σπίτια προς πώληση αυξάνονται στο κατεχόμενο Τρίκωμο, σύμφωνα με τη «Γενί Μπακίς»