Προτείνει τη συμπερίληψη Γενικού και Βοηθού Εισαγγελέα στην υποχρέωση για Πόθεν Έσχες η Επ. Θεσμών

Υπέρ της συμπερίληψης του Γενικού και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα στην υποχρέωση υποβολής δήλωσης Πόθεν Έσχες, τάχθηκαν κατά πλειοψηφία, οι βουλευτές της επιτροπής Θεσμών της Βουλής.

Υπέρ της συμπερίληψης τους, τάχθηκαν οι βουλευτές Δημήτρης Δημητρίου, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, Ανδρέας Πασιουρτίδης, Νίκος Κέττηρος, Παύλος Μυλωνάς και Αλεξάνδρα Ατταλίδου, ενώ εναντίον ο Νίκος Γεωργίου, ο Γιώργος Κάρουλλας, ο Ζαχαρίας Κουλίας και ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους.

Όπως ανέφερε η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Θεσμών, «σήμερα η Επιτροπή Θεσμών έκλεισε το Πόθεν Έσχες. Πρέπει να πω ότι με πλειοψηφία. Έξι υπέρ, τέσσερις εναντίον εγκρίθηκε να συμπεριληφθεί στην πρόταση νόμου για το Πόθεν Έσχες και ο Εισαγγελέας και ο Βοηθός του. Θέλω να υπενθυμίσω ότι είχαν αποστείλει επιστολή στην Πρόεδρο της Βουλής, με την οποία δήλωναν θέματα αξιοπρέπειας να υποβάλλουν Πόθεν Έσχες. Συνεπώς η διαφάνεια όχι μόνο δεν πλήττει την αξιοπρέπεια οποιουδήποτε αλλά την ενισχύει».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι, «αυτό που με θλίβει είναι η εικόνα που παρατηρήθηκε στην Επιτροπή Θεσμών, με κάποιους συναδέλφους να επιχειρηματολογούν για την ταύτιση του Γενικού Εισαγγελέα και του Βοηθού του με το Δικαστικό σώμα, πράγμα που δεν υπάρχει στο σύνταγμα. Και οι δύο με βάση το σύνταγμα είναι ανεξάρτητοι αξιωματούχοι, όπως είναι και ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας, όπως είναι και ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας».

«Στην Ολομέλεια θα κριθούν όλα και θα πρέπει εκεί δημόσια να πούνε και οι πολίτες τις θέσεις του καθενός μας, να τοποθετηθούν όλοι και να επιχειρηματολογήσουν», κατέληξε η κα Χαραλαμπίδου.

Δειτε Επισης

Νέο τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού-Προκλήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο
Σύγκρουση τριών οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού-Έκλεισε τμήμα της μιας λωρίδας
Σε ενήλικα ανήκει το πέλμα που εντοπίστηκε στη Λάρα-Ευρήματα ανθρωπολόγου
Ποινή φυλάκισης 24 μηνών σε 51χρονο- Βοήθησε να έρθουν στην Κύπρο παράτυποι μετανάστες
Τσάκωσαν 31χρονο με ναρκωτικά και χρηματικό ποσό πέραν των 25χιλιάδων ευρώ
Με άλλες τρεις κάμερες σε Λεμεσό και την μετακίνηση δυο από Λευκωσία ολοκληρώνεται το παζλ του συστήματος
Φουντώνει η κόντρα για τα ΚΙΕ, απαντούν στην ΟΕΛΜΕΚ οι συντεχνίες-Πυρά και κατά ΥΠΑΝ
Στο κάδρο των ποινικών ανακριτών για την δολοφονία Θανάση συγκεκριμένα πρόσωπα-Επανεξετάζονται στοιχεία
Νέο ιστορικό κεφάλαιο στην σύγκρουση θεσμών-Μπαίνουν στην αρένα τα στρατόπεδα Εισαγγελίας και Ελεγκτή
Ανοίγει ξανά το θέμα συμμετοχής του Νίκου Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ ο ΔΗΣΥ