Οικολόγοι για το νέο «όχι» Νομικής Υπηρεσίας σε δίωξη Κατσουνωτού-«Εκ των έσσω υπόσκαψη και διάβρωση»

«Νέα σύγκρουση θεσμών με πρωταγωνιστή την παντοδύναμη Νομική Υπηρεσία. Εκ των έσσω διάβρωση του θεσμού», τονίζει το Κίνημα Οικολόγων, μετά το νέο «όχι» της Νομικής Υπηρεσίας σε ποινική δίωξη του Μιχάλη Κατσουνωτού.

Όπως αναφέρει το Κίνημα Οικολόγων, «σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχής κατά της Διαφθοράς ο Γενικός Εισαγγελέας αρνήθηκε να υλοποιήσει την εισήγηση της Αρχής για διεξαγωγή ποινικής ανάκρισης και ενδεχόμενη ποινική δίωξη του αξιωματικού της αστυνομίας ο οποίος αρνήθηκε να συνεργαστεί με τους επιθεωρητές της Αρχής στην γνωστή υπόθεση της καταγγελία του Γενικού Ελεγκτή που αφορούσε την χαριστική διαχείριση υπόθεσης πελάτη του δικηγορικού γραφείου του Β. Γενικού Εισαγγελέα».

Παράλληλα προσθέτουν ότι, «υπενθυμίζεται ότι και αυτή η υπόθεση περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο των δύο εισαγγελέων κατά του γενικού ελεγκτή.  Μάλιστα η Αρχή κατά της Διαφθοράς στην ανακοίνωσή της προειδοποιεί ότι ενδεχομένως να προχωρήσει η ίδια σε ιδιωτική ποινική υπόθεση. 

Από αυτή την εξέλιξη προκύπτουν τρία θέματα: 

1) Επιβεβαιώνεται η αρχική μας θέση ότι η Αρχή κατά της Διαφθοράς θα έπρεπε να έχει ανακριτικές εξουσίες. 

2) Επιβεβαιώνεται το επείγον να προωθηθεί ο διαχωρισμός των δύο ρόλων του Γενικού Εισαγγελέα και να καταργηθεί τα ανεξέλεγκτο και ανέλεγκτο. Προς τούτο έχουμε καταθέσει ως Οικολόγοι μαζί με την κα Χαραλαμπίδου και άλλους βουλευτές σχετική πρόταση νόμου. 

3) Επιβεβαιώνεται η άποψη της κοινωνίας ότι ο θεσμός της Νομικής Υπηρεσίας έχει τύχει εκ των έσσω υπόσκαψης και διάβρωσης και είναι σε μεγάλο βαθμό αναξιόπιστος πλέον».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Η Νομική Υπηρεσία προστατεύει τον Κατσουνωτό», καταγγέλλει η Χαραλαμπίδου-«Δεδομένη η προσπάθεια κάλυψης»

Δειτε Επισης

Συνελήφθη στη Γαλλία καταζητούμενος από τις Κυπριακές Αρχές-Απέσπασε χρήματα από εταιρεία
Νεαρός έπεσε από οροφή πολυκατοικίας στη Λεμεσό-Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση
Φωτιά σε όχημα 27χρονου στην Πάφο-Ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι του
Πυρκαγιά σε όχημα τα ξημερώματα στον Άγιο Δομέτιο-Στο κάδρο και η κακόβουλη ενέργεια
Σίγουρα πέντε τελικά οι σφαίρες στην Ποταμιά, δεν βρήκαν όλες στα ελαστικά-Γκρίζα σημεία ακόμη στο παζλ
Το Διοικητικό Δικαστήριο ακύρωσε απόφαση ανάκλησης πολεοδομικής άδειας στη Σωτήρα
Χειροπέδες σε τρία πρόσωπα για τα 70 κιλά ναρκωτικά στη Λεμεσό-Τέθηκαν υπό πενθήμερη κράτηση
Σε λειτουργία από την Παρασκευή ο νέος Αστυνομικός Σταθμός Κουκλιών
Όσα ανέφερε μάρτυρας που επέβαινε στο «Ζ» με τον Πακιστανό-Τους άφησε έξω από εστιατόριο, τράβηξε βίντεο την οπή
Αυξάνουν το προσωπικό στο τηλεφωνικό κέντρο για εξυπηρέτηση του κοινού για τα πρόστιμα από τις κάμερες