Πρόταση Τσίγκη για έντονες σημάνσεις σε σταθερές και κινητές κάμερες-«Εντός 60 ημερών αν εκλεγώ»

Επιστολή προς τον υπουργό Μεταφορών και τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής και άλλους αρμοδίους, απέστειλε ο υποψήφιος δήμαρχος Στροβόλου, Χρίστος Τσίγκης, ο οποίος προτείνει έντονες σημάνσεις στις προειδοποιητικές πινακίδες για τις σταθερές κάμερες στα φώτα τροχαίας και για τις κινητές κάμερες που βρίσκονται στην επικράτεια του Δήμου Στροβόλου.

Όπως αναφέρει ο κ. Τσίγκης, «έχω συγκρίνει ακριβώς τα ίδια μέτρα, τι πράττουν οι προηγμένες χώρες στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στην κεντρική Ευρώπη».

Την ίδια ώρα επισημαίνει πως, «όλοι κατά διαστήματα γινόμαστε αποδέκτες παραπόνων των πολιτών, όπου για ένα μέτρο που με βάση τα δεδομένα έχει μειώσει τα ατυχήματα, δυστυχώς αντί να είναι πρωτίστως κατασταλτικό σε οδική συμπεριφορά και στην καλλιέργεια σωστότερης συνείδησης, έχει καταντήσει εξόχως φοροεισπρακτικό, αφού δεν υπάρχει σωστή προειδοποίηση, αλλά κατά κάποιο τρόπο «κάλυψη απόκρυψη» με αποτέλεσμα πολλοί οδηγοί να θυματοποιούνται. Επιβαρύνονται επιπλέον με έξοδα και βαθμούς ποινής που αυτό χρήζει άλλης νομοθετικής ρύθμισης, πιο δίκαιης διότι κινδυνεύουν πολλοί πολίτες με τους βαθμούς ποινής».

φωτογραφία-4-βαν-1

Η Κύπρος, υποδεικνύει ο κ. Τσίγκης, «είχε για πολλά χρόνια μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση σε αυτά τα θέματα, δεν βλέπαμε τα πράγματα ψυχρά και μηχανικά ως θεσμοθετημένη πολιτεία, δεν είχαμε στόχο την φοροεισπρακτική οδό, αλλά την καλλιέργεια σωστότερης συνείδησης – στην περίπτωση αυτή της οδικής».

Και προτείνει, «ως παράδειγμα να ξεκινήσει πρώτα στον Δήμο Στρόβολου, αν ο στόχος της πολιτείας δεν είναι οι εισπράξεις αλλά η σωστότερη οδική συμπεριφορά, οι έντονες σημάνσεις στα χρώματα (κίτρινο χρώμα) στις προειδοποιητικές πινακίδες για τις σταθερές κάμερες στα φώτα τροχαίας και για τις κινητές κάμερες (μπροστά όπου σταθμεύουν τα βαν) που βρίσκονται στην επικράτεια του Δήμου Στροβόλου. Σχετικές φωτογραφίες που θα βοηθήσουν στην εικόνα επισυνάπτονται».

ScreenHunter 1815

«Στην περίπτωση που με τιμήσει ο κόσμος με την ψήφο για τη θέση του Δημάρχου Στροβόλου, με όλους τους αρμόδιους πιο πάνω θα επιδιώξω να πράξω αυτό ακριβώς, εντός των πρώτων 60 ημερών. Θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα αν με ενημερώσετε σχετικά για τις ενέργειες στις οποίες θα προβείτε», καταλήγει, απευθυνόμενος προς όλους τους αρμοδίους.

Δειτε Επισης

Μειωμένη παροχή πόσιμου νερού σε περιοχές επαρχιών Λάρνακας και Λεμεσού
Πραγματοποιήθηκαν οι τελετές ορκωμοσίας των νεοσύλλεκτων οπλιτών
Έκοψαν εισιτήριο σε AμεΑ με Ευρωπαϊκή Κάρτα σε εκδήλωση-«Έλλειψη σαφήνειας ως προς την πολιτική που εφαρμόζεται»
Διακοπή ρεύματος στον Άγιο Δομέτιο και Άγιο Άνδρεα λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΑΗΚ
Παρέμβαση ΟΑΣΕ για νομοσχέδιο για ποινικοποίηση ψευδών ειδήσεων-Εκδίδει νομική άποψη, έτοιμος να έρθει Κύπρο
Υπεραμύνεται των ενεργειών του για το νομοσχέδιο για fake news ο Τορναρίτης-«Είναι για τους αδύναμους»
Έφυγε ο Ιερομόναχος Χρύσανθος Μαχαιριώτης που έδωσε το ράσο του στον Αυξεντίου
Αυξητική η τάση στο ποσοστό νέων μολύνσεων από ηπατίτιδα στην Κύπρο-Καταρτίστηκε Εθνικό Σχέδιο Δράσης
Έκκληση για προσωρινή απαγόρευση θήρευσης τρυγονιού από BirdLife Cyprus
Μ. Ευαγγέλου: Η αντιμετώπιση υπογεννητικότητας προτεραιότητα Κυβέρνησης