Πρόταση Τσίγκη για έντονες σημάνσεις σε σταθερές και κινητές κάμερες-«Εντός 60 ημερών αν εκλεγώ»

Επιστολή προς τον υπουργό Μεταφορών και τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής και άλλους αρμοδίους, απέστειλε ο υποψήφιος δήμαρχος Στροβόλου, Χρίστος Τσίγκης, ο οποίος προτείνει έντονες σημάνσεις στις προειδοποιητικές πινακίδες για τις σταθερές κάμερες στα φώτα τροχαίας και για τις κινητές κάμερες που βρίσκονται στην επικράτεια του Δήμου Στροβόλου.

Όπως αναφέρει ο κ. Τσίγκης, «έχω συγκρίνει ακριβώς τα ίδια μέτρα, τι πράττουν οι προηγμένες χώρες στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στην κεντρική Ευρώπη».

Την ίδια ώρα επισημαίνει πως, «όλοι κατά διαστήματα γινόμαστε αποδέκτες παραπόνων των πολιτών, όπου για ένα μέτρο που με βάση τα δεδομένα έχει μειώσει τα ατυχήματα, δυστυχώς αντί να είναι πρωτίστως κατασταλτικό σε οδική συμπεριφορά και στην καλλιέργεια σωστότερης συνείδησης, έχει καταντήσει εξόχως φοροεισπρακτικό, αφού δεν υπάρχει σωστή προειδοποίηση, αλλά κατά κάποιο τρόπο «κάλυψη απόκρυψη» με αποτέλεσμα πολλοί οδηγοί να θυματοποιούνται. Επιβαρύνονται επιπλέον με έξοδα και βαθμούς ποινής που αυτό χρήζει άλλης νομοθετικής ρύθμισης, πιο δίκαιης διότι κινδυνεύουν πολλοί πολίτες με τους βαθμούς ποινής».

φωτογραφία-4-βαν-1

Η Κύπρος, υποδεικνύει ο κ. Τσίγκης, «είχε για πολλά χρόνια μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση σε αυτά τα θέματα, δεν βλέπαμε τα πράγματα ψυχρά και μηχανικά ως θεσμοθετημένη πολιτεία, δεν είχαμε στόχο την φοροεισπρακτική οδό, αλλά την καλλιέργεια σωστότερης συνείδησης – στην περίπτωση αυτή της οδικής».

Και προτείνει, «ως παράδειγμα να ξεκινήσει πρώτα στον Δήμο Στρόβολου, αν ο στόχος της πολιτείας δεν είναι οι εισπράξεις αλλά η σωστότερη οδική συμπεριφορά, οι έντονες σημάνσεις στα χρώματα (κίτρινο χρώμα) στις προειδοποιητικές πινακίδες για τις σταθερές κάμερες στα φώτα τροχαίας και για τις κινητές κάμερες (μπροστά όπου σταθμεύουν τα βαν) που βρίσκονται στην επικράτεια του Δήμου Στροβόλου. Σχετικές φωτογραφίες που θα βοηθήσουν στην εικόνα επισυνάπτονται».

ScreenHunter 1815

«Στην περίπτωση που με τιμήσει ο κόσμος με την ψήφο για τη θέση του Δημάρχου Στροβόλου, με όλους τους αρμόδιους πιο πάνω θα επιδιώξω να πράξω αυτό ακριβώς, εντός των πρώτων 60 ημερών. Θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα αν με ενημερώσετε σχετικά για τις ενέργειες στις οποίες θα προβείτε», καταλήγει, απευθυνόμενος προς όλους τους αρμοδίους.

Δειτε Επισης

Ο Τραμπ στερεί από τον Μπάιντεν την πρόσβαση σε διαβαθμισμένες πληροφορίες-«Τζο, απολύεσαι»
Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι σύντομα θα συναντηθεί με τον Ζελένσκι
Αδέρφια στις ΗΠΑ κατηγορούνται για περισσότερους από 60 βιασμούς και trafficking
Με τρεις δονήσεις ξύπνησε η Σαντορίνη-Απομακρύνεται το σενάριο των 6 Ρίχτερ, εκτιμούν οι σεισμολόγοι
Ολισθηροί και επικίνδυνοι δρόμοι στα ορεινά λόγω παγετού-Η ενημέρωση της Αστυνομίας
Το Ισραήλ απελευθερώνει 183 Παλαιστίνιους κρατούμενους σε αντάλλαγμα για τρεις Ισραηλινούς ομήρους
Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια αεροσκάφους που αγνοείτο στην Αλάσκα-Νεκροί και οι 10 επιβαίνοντες
Κενό στη νομοθεσία για τη ρητορική μίσους-Πρόταση για ποινικοποίηση των μισαναπηρικών αναφορών
Διπλό μέτωπο Αστυνομίας για τα ντέρμπι σε Λευκωσία και Λεμεσό, με ερωτηματικό το ένα λόγω CCTV
Με τις εκλογές σχετίζονται οι σημαντικότερες καταστατικές αλλαγές που προωθούνται στον ΔΗΣΥ