Κύπριος δικηγόρος και εν αποστρατεία Αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας οι ποινικοί ανακριτές για Θανάση

Στον διορισμό δύο ποινικών ανακριτών, του Νομικού Θανάση Αθανασίου και του Αντιστράτηγου εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας, υπευθύνου της Δίωξης Ανθρωποκτονιών, Λάμπρου Παππά, προχώρησε το Υπουργικό Συμβούλιο, μετά την απόφαση της θανατικής ανακρίτριας του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, την περασμένη Παρασκευή, πως ο θάνατός του Θανάση Νικολάου, επήλθε από στραγγαλισμό.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μάριος Χαρτσιώτης, ανέφερε πως, «οι όροι εντολής θα καθοριστούν λεπτομερώς όμως όπως έχει ήδη δηλώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι όροι δεν θα είναι τίποτε άλλο, παρά να διερευνηθεί, αν έπρεπε να γίνουν κάποιες ενέργειες από το 2005 μέχρι σήμερα και δεν έχουν γίνει».

Στην αναφορά του πριν την έναρξη του Υπουργικού Συμβουλίου αναφέρθηκε στον διορισμό και στην υπόθεση. Όπως είπε, «πέραν του γεγονότος ότι από την πρώτη στιγμή είμαστε σε επαφή με την οικογένεια, πέραν από την οικονομική ενίσχυση που έχουμε προσφέρει προς την οικογένεια, σήμερα θα πάρουμε την πολιτική απόφαση για διορισμό δύο ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών, οι οποίοι θα έχουν ως αντικείμενο διερεύνησης, όλα αυτά τα 19 χρόνια, από το 2005 ως το 2024. Τι έπρεπε να ερευνηθεί και δεν έχει ερευνηθεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έστω και τώρα βοηθήστε τη μάνα να ησυχάσει και τον Θανάση να αναπαυθεί...

Ευχαρίστησε τον Πρόεδρο η μητέρα του Θανάση-«Είναι η τελευταία μας ελπίδα...»

«Είναι η τελευταία μας ελπίδα ως προς το τι φταίει και μας ταλαιπώρησαν τόσα χρόνια», δήλωσε στο ΚΥΠΕ η μητέρα του Θανάση Νικολάου, Ανδριάνα Νικολάου, σε σχέση με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να διορίσει δυο ανεξάρτητους ποινικούς ανακριτές για την υπόθεση θανάτου του 26χρονου εθνοφρουρού.

Η Ανδριάνα Νικολάου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «που ανέλαβε για τα περαιτέρω και να πω ότι του έχω πλήρη εμπιστοσύνη». Είναι, συνέχισε, «η τελευταία μας ελπίδα ως προς το τι φταίει και μας ταλαιπώρησαν τόσα χρόνια».

Πρόσθεσε ότι «από τη στιγμή που το σώμα του παιδιού μου ήταν άθικτο κάτω από εκείνη την γέφυρα μιλούσε από μόνο του» και διερωτήθηκε «γιατί άφησαν να περάσει τόσος καιρός, γιατί έπρεπε να κάνουμε αυτά που κάναμε για να φτάσουμε μέχρι εδώ;».

Ευχαρίστησε, επίσης, όλους όσοι συνέδραμαν «για να ξεκαθαρίσει αυτή η τραγική ιστορία και δοξάζω τον Θεό που με αξίωσε και έφτασα μέχρι εδώ, για να καθαρίσω το όνομα του γιού μου από το στίγμα της αυτοχειρίας, που κάποιοι και για κάποιους λόγους, ήθελαν να μείνει στο σκοτάδι η αιτία θανάτου του, μέχρι την τελευταία στιγμή».

Σε ερώτηση κατά πόσο θεωρεί ότι μπορεί να βρεθούν οι ένοχοι, η Ανδριάνα Νικολάου είπε πως «όταν υπάρχουν καθαροί και αδιάφθοροι ερευνητές, η μαρτυρία τα λέει όλα».

«Απλά κάποιοι δεν ήθελαν να τα δουν, γι αυτό δεν έφτασαν εκεί που έπρεπε να φτάσουν», κατέληξε στη δήλωση της η Ανδριάνα Νικολάου.

Δειτε Επισης

Ανοίγουν στόματα για τον προπονητή της ενόργανης-Κλήθηκε για κατάθεση η πρώην πρωταθλήτρια
Μετά τον Ελ Τσάπο, ο Ελ Μάγιο-Παρά τις μεταμφιέσεις και τις πλαστικές, ο πανίσχυρος βαρόνος ναρκωτικών συνελήφθη
Έκοψαν εισιτήριο σε AμεΑ με Ευρωπαϊκή Κάρτα σε εκδήλωση-«Έλλειψη σαφήνειας ως προς την πολιτική που εφαρμόζεται»
Αρνήθηκαν να μετακινήσουν την περιουσία τους και έστειλαν στο νοσοκομείο δύο αστυνομικούς
Ευθύνες στις Αρχές από τους επιζώντες στο Μάτι-«Το ίδιο μας το κράτος, μας κήρυξε τον πόλεμο...»
Βρέθηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί στο σιδηροδρομικό δίκτυο στη Γαλλία-«Εγκληματική ενέργεια» (pics)
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα στην έξοδο της Μοσφιλωτής
Ικανοποίηση Υπουργείου Δικαιοσύνης για την έκθεση της Κομισιόν για το Κράτος Δικαίου
Ένα βρέφος δώδεκα μηνών και ένα 13χρονο κορίτσι ανάμεσα στα θύματα του πολύνεκρου τροχαίου στην Ελλάδα
Ομόφωνη απόφαση Εφετείου επιτρέπει αντέφεση σε υπόθεση τ/κ περιουσίας