Κύπριος δικηγόρος και εν αποστρατεία Αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας οι ποινικοί ανακριτές για Θανάση

Στον διορισμό δύο ποινικών ανακριτών, του Νομικού Θανάση Αθανασίου και του Αντιστράτηγου εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας, υπευθύνου της Δίωξης Ανθρωποκτονιών, Λάμπρου Παππά, προχώρησε το Υπουργικό Συμβούλιο, μετά την απόφαση της θανατικής ανακρίτριας του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, την περασμένη Παρασκευή, πως ο θάνατός του Θανάση Νικολάου, επήλθε από στραγγαλισμό.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μάριος Χαρτσιώτης, ανέφερε πως, «οι όροι εντολής θα καθοριστούν λεπτομερώς όμως όπως έχει ήδη δηλώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι όροι δεν θα είναι τίποτε άλλο, παρά να διερευνηθεί, αν έπρεπε να γίνουν κάποιες ενέργειες από το 2005 μέχρι σήμερα και δεν έχουν γίνει».

Στην αναφορά του πριν την έναρξη του Υπουργικού Συμβουλίου αναφέρθηκε στον διορισμό και στην υπόθεση. Όπως είπε, «πέραν του γεγονότος ότι από την πρώτη στιγμή είμαστε σε επαφή με την οικογένεια, πέραν από την οικονομική ενίσχυση που έχουμε προσφέρει προς την οικογένεια, σήμερα θα πάρουμε την πολιτική απόφαση για διορισμό δύο ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών, οι οποίοι θα έχουν ως αντικείμενο διερεύνησης, όλα αυτά τα 19 χρόνια, από το 2005 ως το 2024. Τι έπρεπε να ερευνηθεί και δεν έχει ερευνηθεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έστω και τώρα βοηθήστε τη μάνα να ησυχάσει και τον Θανάση να αναπαυθεί...

Ευχαρίστησε τον Πρόεδρο η μητέρα του Θανάση-«Είναι η τελευταία μας ελπίδα...»

«Είναι η τελευταία μας ελπίδα ως προς το τι φταίει και μας ταλαιπώρησαν τόσα χρόνια», δήλωσε στο ΚΥΠΕ η μητέρα του Θανάση Νικολάου, Ανδριάνα Νικολάου, σε σχέση με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να διορίσει δυο ανεξάρτητους ποινικούς ανακριτές για την υπόθεση θανάτου του 26χρονου εθνοφρουρού.

Η Ανδριάνα Νικολάου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «που ανέλαβε για τα περαιτέρω και να πω ότι του έχω πλήρη εμπιστοσύνη». Είναι, συνέχισε, «η τελευταία μας ελπίδα ως προς το τι φταίει και μας ταλαιπώρησαν τόσα χρόνια».

Πρόσθεσε ότι «από τη στιγμή που το σώμα του παιδιού μου ήταν άθικτο κάτω από εκείνη την γέφυρα μιλούσε από μόνο του» και διερωτήθηκε «γιατί άφησαν να περάσει τόσος καιρός, γιατί έπρεπε να κάνουμε αυτά που κάναμε για να φτάσουμε μέχρι εδώ;».

Ευχαρίστησε, επίσης, όλους όσοι συνέδραμαν «για να ξεκαθαρίσει αυτή η τραγική ιστορία και δοξάζω τον Θεό που με αξίωσε και έφτασα μέχρι εδώ, για να καθαρίσω το όνομα του γιού μου από το στίγμα της αυτοχειρίας, που κάποιοι και για κάποιους λόγους, ήθελαν να μείνει στο σκοτάδι η αιτία θανάτου του, μέχρι την τελευταία στιγμή».

Σε ερώτηση κατά πόσο θεωρεί ότι μπορεί να βρεθούν οι ένοχοι, η Ανδριάνα Νικολάου είπε πως «όταν υπάρχουν καθαροί και αδιάφθοροι ερευνητές, η μαρτυρία τα λέει όλα».

«Απλά κάποιοι δεν ήθελαν να τα δουν, γι αυτό δεν έφτασαν εκεί που έπρεπε να φτάσουν», κατέληξε στη δήλωση της η Ανδριάνα Νικολάου.

Δειτε Επισης

Σύγκρουση τριών οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού-Έκλεισε τμήμα της μιας λωρίδας
Σε ενήλικα ανήκει το πέλμα που εντοπίστηκε στη Λάρα-Ευρήματα ανθρωπολόγου
Ποινή φυλάκισης 24 μηνών σε 51χρονο- Βοήθησε να έρθουν στην Κύπρο παράτυποι μετανάστες
Τσάκωσαν 31χρονο με ναρκωτικά και χρηματικό ποσό πέραν των 25χιλιάδων ευρώ
Με άλλες τρεις κάμερες σε Λεμεσό και την μετακίνηση δυο από Λευκωσία ολοκληρώνεται το παζλ του συστήματος
Στο κάδρο των ποινικών ανακριτών για την δολοφονία Θανάση συγκεκριμένα πρόσωπα-Επανεξετάζονται στοιχεία
Νέο ιστορικό κεφάλαιο στην σύγκρουση θεσμών-Μπαίνουν στην αρένα τα στρατόπεδα Εισαγγελίας και Ελεγκτή
Σοβαρό τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο-Στο Νοσοκομείο δυο πρόσωπα
Παραίτηση Γενικού και Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα ζητά το Κίνημα ΕνΕργώ
Νέα σύλληψη στα κατεχόμενα για το σκάνδαλο των πλαστών πτυχίων