Διορίζει δύο ποινικούς ανακριτές για την υπόθεση Θανάση το Υπουργικό Συμβούλιο

Στον διορισμό δύο ποινικών ανακριτών για την υπόθεση Θανάση Νικολάου προχωρά το Υπουργικό Συμβούλιο, μετά την απόφαση, μετά από 19 χρόνια, πως ο θάνατός του επήλθε από στραγγαλισμό.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πριν από την έναρξη της συνεδρίας, «πέραν του γεγονότος ότι από την πρώτη στιγμή είμαστε σε επαφή με την οικογένεια, πέραν από την οικονομική ενίσχυση που έχουμε προσφέρει προς την οικογένεια, σήμερα θα πάρουμε την πολιτική απόφαση για διορισμό δύο ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών, οι οποίοι θα έχουν ως αντικείμενο διερεύνησης, όλα αυτά τα 19 χρόνια, από το 2005 ως το 2024. Τι έπρεπε να ερευνηθεί και δεν έχει ερευνηθεί».

«Επαναλαμβάνω, για 19 χρόνια φαίνεται ότι υπήρχαν κάποια δεδομένα τα οποία δεν διερευνήθηκαν. Δεν παίρνουμε θέση εμείς, δεν είμαστε ειδικοί για να πάρουμε θέση. Για αυτό τον λόγο σήμερα παίρνουμε την πολιτική απόφαση, των δύο ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών που θα διερευνήσουν το συγκεκριμένο θέμα», ανέφερε.

Η ανεξάρτητη έρευνα είναι μονόδρομος για την Κυβέρνηση. Αφενός επειδή θα πρέπει να διερευνηθούν οι διαχρονικές ευθύνες του κράτους, για την πλημμελή διερεύνηση της υπόθεσης και τα λάθη που έγιναν, με αποτέλεσμα να χρειαστούν δύο δεκαετίες για να καταδειχθεί πως επρόκειτο για δολοφονία του εθνοφρουρού και όχι αυτοκτονία. Αφετέρου επειδή ήταν αίτημα της οικογένειας Νικολάου, καθώς ανέφερε πάρα πολλές φορές ότι δεν εμπιστεύεται ούτε τη Νομική Υπηρεσία, ούτε την Αστυνομία, λόγω της επιμονής που επέδειξαν και η οποία αναγνωρίστηκε και από τη θανατική ανάκριση, ότι δεν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Δειτε Επισης

Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της «ΤΔΒΚ»
Δυσφορία Σκυλακάκη για ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν έχουν γίνει αυτά που περιμέναμε»
Ουστέλ: Χέρι-χέρι με την Τουρκία θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες
Η μετεξέλιξη Νομικής-Ελεγκτικής Υπηρεσίας και τα πρόσωπα κλειδιά για το μέλλον των θεσμών
Μια φωτογραφία η αφορμή για τα προβοκάτσια των Τούρκων στη Δερύνεια-Σε black list όσοι ήταν στην εκδήλωση
Λύση στο θέμα του καλωδίου έχει ο Τατάρ-Προτείνει ηλεκτρική διασύνδεση με την Τουρκία
Έπιασαν τόπο οι απειλές των Τούρκων στο Netflix-Μόνο στην Ελλάδα θα προβληθεί το Famagusta
Δημοσιοποίησε και το ΕΛΑΜ τους κοινοβουλευτικούς του συνεργάτες
Παίζει για τα χαρτοφυλάκια Μεσογείου ή Περιβάλλοντος το όνομα του Καδή
Τέλος τα εκλογικά βιβλιάρια, θα ψηφίζουμε και με άδεια οδήγησης-Οι αλλαγές στον εκλογικό νόμο