«Η Νομική Υπηρεσία προστατεύει τον Κατσουνωτό», καταγγέλλει η Χαραλαμπίδου-«Δεδομένη η προσπάθεια κάλυψης»

Ιδιαίτερα έντονη ήταν η αντίδραση της βουλεύτριας του ΑΚΕΛ, Ειρήνης Χαραλαμπίδου, μετά την ανακοίνωση της Αρχής Κατά της Διαφθοράς, σύμφωνα με την οποία, ο Γενικός Εισαγγελέας απέρριψε το αίτημά της για ενδεχόμενη ποινική δίωξη του αξιωματικού της Αστυνομίας Μιχάλη Κατσουνωτού, ο οποίος αρνήθηκε να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις που του υπέβαλε.

Η κ. Χαραλαμπίδου, σε ανάρτησή της, ανέφερε πως «ο Γενικός Εισαγγελέας απορρίπτει τη θέση της Αρχής κατά της Διαφθοράς για Μιχάλη Κατσουνωτο! Η Νομική Υπηρεσία τον προστατεύει για μια ακόμα φορά!».

Χαρακτήρισε καταπέλτη την ανακοίνωση της Αρχής, υποστηρίζοντας ότι «η προσπάθεια κάλυψης είναι δεδομένη!». «Η άρνηση Κατσουνωτου να απαντήσει σε καίριες ερωτήσεις κατά την διερεύνηση για το πόρισμα της Αρχής που αφορούσε στις καταγγελίες του Γενικού Ελεγκτή για τον πρώην πελάτη Σαββα Αγγελιδη στον οποίο έδωσε «ανέλεγκτη» αναστολή ποινικής δίωξης ήταν καθοριστική ! Κάποιος να εξετάσει, αλλά ποιος, την συστηματική προστασία της Νομικής Υπηρεσίας στον Κατσουνωτο!», πρόσθεσε.

Απευθυνόμενη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η βουλεύτρια του ΑΚΕΛ διερωτήθηκε αν «είναι δυνατόν να αποφασίζουν οι εισαγγελείς που είναι εμπλεκόμενοι στην καταγγελία για θέματα που τους αφορούν;» «Και τώρα όλοι θα σιωπούν ενώπιον της Αρχής με βάση τα όσα είπε ο Εισαγγελέας για να κλείσουν τα στόματα και των άλλων υποθέσεων», ανέφερε, κάνοντας tag τον Μακάριο Δρουσιώτη. Τόνισε, δε, πως «ο Κατσουνωτος δεν ήταν ύποπτος για να μπορεί να επικαλεστεί το δικαίωμα της Σιωπής το ξεκαθαρίζει η Αρχή!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέο «όχι» σε δίωξη Κατσουνωτού από Εισαγγελία-Έντονη αντίδραση Αρχής κατά της Διαφθοράς, εξετάζει ιδιωτική ποινική

Δειτε Επισης

Κεραυνός προκάλεσε πυρκαγιά στην Κοιλάδα των Κέδρων στο Δάσος Πάφου
Καθίζηση οδοστρώματος σε δρόμο της Πάφου-Ανακοίνωση της Αστυνομίας
Αγόρασαν κινητά με κλοπιμαίες κάρτες στη Λεμεσό-Χειροπέδες σε ένα πρόσωπο
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στους Τρούλλους Λάρνακας
Διόρισαν νέο δικηγόρο οι μοναχοί για το Συνοδικό-Δεν θα ζητήσουν αναβολή, επανήλθε όμως ο Βαβούσκος
Τέσσερις οδηγοί εντοπίστηκαν στο τιμόνι υπό την επήρεια ναρκωτικών-Ανάμεσα τους και οδηγός πλατφόρμας οδικής βοήθειας
Καταγγελία τεσσάρων κέντρων αναψυχής στην Πάφο για ηχορύπανση
Ποινή δύο ετών για κρατούμενους, τρία για δεσμοφύλακες προβλέπει το νομοσχέδιο για χρήση κινητών στις Κεντρικές
Δυσφορία ΥΠΑΜ για αναφορές Νεοφυτίδη για διευκολύνσεις-Ρυθμίσεις για την… λιποταξία Τζούλιου
Κλείσιμο λωρίδων λόγω έργων στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού