Το όραμα της ανέλυσε η υποψήφια ευρωβουλευτής Μαίρη Λάμπρου σε συγκέντρωση γυναικών

Τους στόχους της υποψηφιότητας, το όραμα και τις προσδοκίες της ανέλυσε το βράδυ της Τρίτης η αριστίνδην υποψήφια Ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ, Μαίρη Λάμπρου, σε συγκέντρωση γυναικών που διοργάνωσε σε ξενοδοχείο της επαρχίας Πάφου.

Χρειαζόμαστε είπε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «μια δυνατή φωνή στην Ευρώπη, λόγω των πολλών προκλήσεων που υπάρχουν», και αναφέρθηκε στο γεγονός, «ότι χρειάζεται περισσότερη κοινωνική μέριμνα καθώς επίσης ασφάλεια και άμυνα και για τις 27 χώρες».

Είπε ακόμη, πως η Κύπρος είναι η μόνη μοιρασμένη χώρα στην Ευρώπη, όπου συνεχίζεται η κατοχή και η καταπάτηση των περιουσιακών και  γενικά των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Πρόσθεσε πως κύριο μέλημα στο ευρωπαϊκό επίπεδο πρέπει να είναι η επίλυση του Κυπριακού και η επανένωση της πατρίδας μας στην βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο δεύτερο πιο σημαντικό θέμα που είναι το μεταναστευτικό και στο γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ενισχύσει τα εξωτερικά σύνορα με τον θεσμό της Frontex και να μεριμνήσει για την βελτίωση των σχέσεων με τρίτες χώρες για τις επιστροφές.

Μεταξύ άλλων, η κ. Λάμπρου αναφέρθηκε στο θέμα της πράσινης μετάβασης και στις γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή συνδέοντας το θέμα με τα ενεργειακά.

Η κ. Λάμπρου κάλεσε τις γυναίκες ψηφοφόρους εκεί που υπάρχει μια γυναίκα με εμπειρία, ικανότητες και έχει τη βάση και μπορεί να εργαστεί να προτιμήσουν γυναίκες, ενώ αναφέρθηκε και στον πολλαπλό ρόλο της γυναίκας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Προτάσεις Volt μετά την κρίση με την παύση Οδυσσέα-«Ώρα για καθαρό μήνυμα και ριζικές λύσεις»
Πάει για του χρόνου η εξέταση του αιτήματος των εκτοπισμένων Ε/κ από το ΣτΕ
Καλεί σε διάλογο τους πολίτες ο Περδίκης-«Δεν θα μείνουμε να κλαίμε επί ερειπίων»
Μετά τον καυγά, τελικά βρέθηκαν Αθηνά Μιχαηλίδου και Αννίτα Δημητρίου
Μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος-Θα προσφωνήσει στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ
Νέα επίθεση ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ για παύση Οδυσσέα-«Επικίνδυνη για τη δημοκρατία η αμφισβήτηση της απόφασης»
Προκλητικός ο Τούρκος ΥΠΑΜ-«Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες στην Κύπρο»
Ξεκαθαρίζει πως προχωρά ο εκσυγχρονισμός της Ελεγκτικής ο Χαρτσιώτης-Συναντά Β. Γενικό Ελεγκτή
Στο Υπουργικό ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2025
Από το 2020 στο 2024... Ένας πόλεμος με πολλές μάχες και τίτλοι τέλους με προαναγγελία για νέα αρχή