Συνεχίζονται οι επικρίσεις στα κατεχόμενα εναντίον του Τατάρ

Η σημερινή δομή στην Κύπρο δεν είναι βιώσιμη και το κόμμα του Λαού είναι ένα κόμμα που θέλει λύση, ανέφερε ο γγ του, Τουργκούτ Αλάς, σχολιάζοντας την χθεσινή συνάντηση Ολγκίν – Τατάρ στα κατεχόμενα, σημειώνοντας ότι η κοινωνία και η πολιτική έχουν προσδοκίες για λύση και πρέπει να δημιουργηθεί έδαφος και να γίνει μια (τριμερής) συνάντηση.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρεται σήμερα στις συνεχιζόμενες δηλώσεις για το Κυπριακό. Ο κ. Αλάς πρόσθεσε ότι το καθήκον της κ. Ολγκίν είναι να διαπιστώσει εάν υπάρχει οκνό έδαφος μεταξύ των δύο ηγετών και στράφηκε σε μη κυβερνητικές οργανώσεις επειδή δεν είδε κάτι τέτοιο. «Δεν νομίζω ότι τα πράγματα θα αλλάξουν γρήγορα σε ένα πολύ πρώιμο στάδιο, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να γίνει μια συμβολή για να δημιουργηθεί ένα έδαφος».

Αν δεν υπάρξει λύση, συνέχισε, οι δύο πλευρές μπορούν να συνεργαστούν σε κάποια θέματα. Η συνεργασία, είπε, μπορεί να δημιουργήσει μια βάση για λύση σε θέματα όπως «το λαθρεμπόριο και η έκδοση εγκληματιών, η ενέργεια, η κλιματική αλλαγή, η καταπολέμηση ασθενειών».

Η πρώην πρόεδρος και νυν μέλος της ανώτατης ηγεσίας του ΚΚΔ, Μινέ Ατλί υπενθύμισε ότι οι πολιτικοί έρχονται και φεύγουν, αλλά οι αποφάσεις που λαμβάνονται εξακολουθούν να επηρεάζουν ολόκληρη την κοινωνία και απευθυνόμενη στον κ. Τατάρ δήλωσε: «Δεν έχετε την πολυτέλεια να λέτε ‘είμαι μουτρωμένος, δεν παίζω’ όπως ένα παιδί».

Είπε πως η διπλωματία απαιτεί ότι κάποιος πρέπει να είναι παρών στο τραπέζι των συνομιλιών, ανεξαρτήτως της πολιτικής του άποψης ή στάσης, και αυτό είναι που πρέπει να κάνει μια υπεύθυνη ηγεσία κοινότητας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Μπηχτές ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ με αφορμή την παύση Οδυσσέα-«Λαϊκισμός και χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών»
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Μητσοτάκη-«Ο συντονισμός μας περισσότερο απαραίτητος από ποτέ»
Διακόπηκε η συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης στον Οδυσσέα