Γεραπετρίτης σε Ολγκίν-«Το Κυπριακό είναι ύψιστης προτεραιότητας ζήτημα για την Ελλάδα»

Την προτεραιότητα που αποδίδει η Ελλάδα στο Κυπριακό και τη συστηματική προσπάθεια που καταβάλλει η Αθήνα για την επανεκκίνηση του διαλόγου μεταξύ των μερών, ανέδειξε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, κατά τη σημερινή του συνάντηση, στην Αθήνα, με την Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Γεραπετρίτης «τόνισε ότι το Κυπριακό είναι ύψιστης προτεραιότητας ζήτημα για την Ελλάδα, η οποία υποστηρίζει πλήρως τις προσπάθειες της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ». 

«Στο πλαίσιο αυτό η Ελλάδα εργάζεται συστηματικά σε όλα τα διεθνή φόρα, προσβλέποντας στην εκκίνηση ενός διαλόγου μεταξύ των μερών, με στόχο τη δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας και στο πλαίσιο των αποφάσεων και των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Βασική προτεραιότητα της Κύπρου η ενίσχυση των σχέσεων της ΕΕ με την Μέση Ανατολή
Σε καταδίκη παράνομης επίσκεψης Ερντογάν καλούν κατεχόμενοι δήμοι και κοινότητες
Ανάλωσαν την συνάντηση στην μουρμούρα Τατάρ για τους σφετεριστές-Εισέπραξε τρία «όχι» ο Πρόεδρος
«Η Τεχνική Επιτροπή για θέματα Νεολαίας είναι η πιο σημαντική από τις 13 δικοινοτικές επιτροπές»
Δεν πήγε καλά η συνάντηση για τα ΜΟΕ-«Η προσέγγιση γιαβάζ γιαβάζ δεν δουλεύει»
Υποψήφιοι στην ΕΔΕΚ Χαννίδης, Μυριάνθους και Μορφάκης-Αποφασίζει αργότερα για Ευσταθίου το κόμμα
Συνεχίζουν στο ίδιο τέμπο οι Τούρκοι-«Στηρίζουμε το όραμα Τατάρ για δύο κράτη»
Τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη και Τατάρ στην σκιά των απαράδεκτων τουρκικών δηλώσεων
«Παραδοχές αξιωματικού του Αττίλα για τα τουρκικά εγκλήματα στην Κύπρο»
Ευχαριστίες Χριστοδουλίδη σε Πρόεδρο ΗΑΕ για τις μονάδες αφαλάτωσης