Έστω και τώρα βοηθήστε τη μάνα να ησυχάσει και τον Θανάση να αναπαυθεί...

Τι να πει κανείς για την μάνα! Γράφτηκαν και λέχθηκαν πολλά για τον αγώνα, την μαγκιά, το πείσμα και το ένστικτο της κ. Ανδριάνας, η οποία για 19 ολόκληρα χρόνια πάλευε με το τέρας, που ακούει στο όνομα Κυπριακό Κράτος και διαφθορά. Τελικά, η άγνωστη αιτία θανάτου, μόνο άγνωστη δεν ήταν, αφού με απόφαση Δικαστηρίου, ο Θανάσης Νικολάου δολοφονήθηκε, όπως εντέχνως όλα αυτά τα χρόνια δολοφονούσαν και τον χαρακτήρα της χαροκαμένης μάνας, η οποία φώναζε ότι το παιδί της το σκότωσαν. Ο Θανάσης δεν δολοφονήθηκε μια φορά, αλλά δολοφονείτο όλα αυτά τα χρόνια. Τα όπλα του εγκλήματος, η ανεπάρκεια, η ασέβεια και η συγκάλυψη της αλήθειας.

Η οικογένεια του εθνοφρουρού, πάλεψε και δικαιώθηκε, όμως η υπόθεση του Θανάση δεν κλείνει. Τώρα ανοίγει και ότι δεν έκαναν για 19 ολόκληρα χρόνια, ας το κάνουν έστω και την υστάτη, γιατί η πραγματική δικαίωση για την οικογένεια θα είναι η απόδοση ευθυνών, τόσο σε αυτούς που σκότωσαν τον νεαρό εθνοφρουρό, όσο και σε αυτούς που τελικά και με απόφαση Δικαστηρίου, δεν έκαναν καλά την δουλειά τους.

Λίγη ώρα μετά την απόφαση, ο Σάββας Μάτσας, ο άνθρωπος που διορίστηκε ως ποινικός ανακριτής και στη συνέχεια εκδιώχθηκε και λοιδορήθηκε με την αιτιολογία ότι έκανε δηλώσεις, ανέφερε πως «ο επίλογος θα γραφτεί, όταν και εφόσον εξακριβωθούν στοιχεία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας για να καταδικαστούν οι ένοχοι».

Αυτός πρέπει να είναι ο επίλογος σε αυτή την πολύκροτη υπόθεση. Αυτό είναι και το τέλος που θέλει η κοινωνία, η οποία από την πρώτη στιγμή ταυτίστηκε με την κ. Ανδριάνα και τον αγώνα της. Έναν αγώνα που έμοιαζε άνισος, καθώς αυτοί που στέκονταν στο πλευρό της οικογένειας για φωτογραφίες, στην πραγματικότητα ήταν απέναντι της. Όμως η μάνα και ο πατέρας του Θανάση, είχαν στο πλευρό τους τον απλό κόσμο, ο οποίος πίστεψε στον αγώνα τους, εμπνεύστηκε από το πείσμα και τη θέληση τους για δικαίωση, νιώθοντας τον Θανάση σαν δικό τους παιδί.

Επιτέλους, έστω και τώρα, ας δικαιωθεί η ψυχή του Θανάση. Έστω και τώρα ας αποδοθούν οι ευθύνες, για να μπορέσει και η οικογένεια του 19 χρονια μετά, να κοιμηθεί το βράδυ ξέροντας ότι αυτοί που ευθύνονται για την απουσία του παιδιού τους τιμωρήθηκαν. Να ησυχάσει η ψυχή τους ξέροντας ότι αυτοί που τόσα χρόνια τους έλεγαν ότι ο γιος τους έθεσε τέρμα στη ζωή του, πλήρωσαν την πλημμελή τους διερεύνηση.

Η απόφαση του Δικαστηρίου και τα λόγια της θανατικής ανακρίτριας, ας αποτελέσουν τον φάρο ο οποίος θα δείξει τον δρόμο για το πώς θα πρέπει να γραφτεί το τέλος αυτής της ιστορίας, η οποία πάντα θα μας τρομάζει για το πώς μπορεί τελικά ένα έγκλημα να παραμείνει ατιμώρητο...

Δειτε Επισης

Διαβεβαιώσεις από τον Λίβανο έλαβε ο ΥΠΕΞ στον απόηχο των απειλών της Χεζμπολάχ
Στα σκαριά δύο κέντρα στήριξης για διατροφικές διαταραχές-Εκπονείται Εθνική Στρατηγική
Στα κατεχόμενα για τα πανηγύρια της ντροπής ο Ερντογάν
Τρίζει τα δόντια στη Χεζμπολάχ η Κομισιόν-«Οποιαδήποτε απειλή προς κράτη μέλη είναι απειλή εναντίον της ΕΕ»
Στο κελί οι δύο νεαρές για την εισαγωγή 41 κιλών κάνναβης
Επαναδιορισμό της σχέσης με την Κυβέρνηση και τριπλό συνέδριο ζητούν βουλευτές της ΔΗΠΑ
Χαιρετίζει τα νομοσχέδια για σεξουαλική παρενόχληση η Επιτροπή Ισότητας Φύλων
Ομοίωμα πιστολιού το... όπλο που εντοπίστηκε στον βυθό της θάλασσας
Προειδοποιεί η Λοϊζίδου-Aναρτήσεις στα ΜΚΔ με βίντεο χωρίς τη συγκατάθεση προσώπων
Τον διαχωρισμό εξουσιών ζητά ξανά το Βολτ μετά την έκθεσης της ΕΕ-«Δεν επιτρέπεται άλλη κωλυσιεργία»