Σε εξέλιξη οι καταθέσεις των μοναχών Ησαΐα και Τιμόθεου ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής

Σε εξέλιξη οι καταθέσεις των μοναχών, Ησαΐα και Τιμόθεου, οι οποίοι το πρωί της Τρίτης κατέφθασαν στην Αρχιεπισκοπή για κατάθεση στην Ανακριτική Επιτροπή της Εκκλησίας, ενώ το απόγευμα θα καταθέσει ο μοναχός Αβακούμ.

Στη σημερινή διαδικασία οι τρεις μοναχοί αναμένεται να δώσουν γραπτή κατάθεση, ώστε να καταγράψουν τη δική τους θέση και μαρτυρία για όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και θα κληθούν να απαντήσουν και σε ερωτήσεις της Ανακριτικής Επιτροπής.

439383307_427552580214513_4685839152991278846_n

441296641_1804955246654589_4103776734794191656_n

Σύμφωνα με πληροφορίες, η χθεσινή κατάθεση του ηγουμένου της Ιεράς Μονής, Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου, παρά το γεγονός ότι ήταν πολύωρη, αφού διήρκησε πέραν των τεσσάρων ωρών, κύλησε ήρεμα, με την ανακριτική Επιτροπή να υποβάλλει ερωτήματα στον Ηγούμενο της Μονής, ο οποίος απάντησε σε όσα θεωρούσε ο ίδιος ουσιαστικά για την εξέλιξη της διερεύνησης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έγιναν κάποιες ερωτήσεις και για τις καταγγελίες που προχώρησαν οι ίδιοι οι μοναχοί. Ο εκ των δικηγόρων των μοναχών, Αναστάσιος Βαβούσκος, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της διαδικασίας, σημείωσε, πως «ο πελάτης του κατέθεσε τις απόψεις του ενώπιον της Επιτροπής, γιατί σέβεται τη διαδικασία» ενώ όπως τόνισε, κατατέθηκε ενώπιον της Επιτροπής και λίστα με περίπου 20 μάρτυρες υπεράσπισης, τόσο από τον χώρο της Εκκλησίας, όσο και εκτός αυτής, με την μπάλα να βρίσκεται στο γήπεδο της Ανακριτικής Επιτροπής, κατά πόσο θα δεχθεί την κλήτευση των μαρτύρων. Κάτι, που σε περίπτωση που γίνει, αναμένεται να καθυστερήσει την διαδικασία και την συγγραφή του πορίσματος. Υπενθυμίζεται, ότι, η πλευρά των μοναχών, αναμένει ακόμη απαντήσεις αναφορικά με τις ενστάσεις που κατέθεσε μέσω υπομνήματός της, με τον Αναστάσιο Βαβούσκο να εκφράζει την άποψη ότι, η Επιτροπή θα απαντήσει σε μεταγενέστερο στάδιο.

Επιπλέον, παρά το γεγονός της παρουσίας των δυο Αρχιμανδριτών ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής, η πλευρά τους εξακολουθεί να ζητά ακύρωση της διαδικασίας, ενώ όπως δήλωσε ο δικηγόρος, Αναστάσιος Βαβούσκος, «υπομνήσαμε και εμείς στην Ανακριτική Επιτροπή ότι υπάρχει το δεδικασμένο από τις αποφάσεις που εξέδωσε ο Μητροπολίτης Ταμασού», με την πλευρά των μοναχών να ζητά όπως ακυρωθεί η διαδικασία λόγω των αποφάσεων που πάρθηκαν από πλευράς της Μητρόπολης, λίγες μέρες μετά που ήρθε στο φως το υπό διερεύνηση σκάνδαλο.

Όσον αφορά τις έρευνες από πλευράς Αστυνομίας, αναφορικά με τις καταγγελίες των μοναχών, αυτές προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς, την ίδια ώρα που τόσο η πλευρά των μοναχών, όσο και η Αστυνομία τηρούν στάση αναμονής, αναφορικά με την προσφυγή στο Δικαστήριο, μέσω της οποίας επιχειρείται να ακυρωθεί το διάταγμα για δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων, των εν αργία μοναχών, ανάμεσα στα οποία είναι και οι 807.000 ευρώ τα οποία αποτελούν αντικείμενο διερεύνησης και από πλευράς Αστυνομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παίρνουν σκυτάλη για κατάθεση άλλοι τρεις μοναχοί-Παρέδωσαν λίστα μαρτύρων οι εν αργία Αρχιμανδρίτες

Δειτε Επισης

Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου
Πληροφορίες για πρόταση συμφωνίας προς τη Χαμάς για τερματισμό των μαχών στη Γάζα από το Ισραήλ
Σε δίκη παραπέμφθηκαν δυο πρόσωπα για υπόθεση διακίνησης μεταναστών
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις
Χάθηκαν τα ίχνη 17χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λεμεσό (pics)