Παίρνουν σκυτάλη για κατάθεση άλλοι τρεις μοναχοί-Παρέδωσαν λίστα μαρτύρων οι εν αργία Αρχιμανδρίτες

Συνεχίζονται οι καταθέσεις ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Εκκλησίας, καθώς σήμερα παρουσιάζονται ενώπιον της, ο μοναχός Αββακούμ, ενώ το απόγευμα παίρνουν σκυτάλη οι μοναχοί Ησαΐας και Τυμόθεος. Η Ανακριτική Επιτροπή έχει ήδη στα χέρια της τις καταθέσεις των δυο εν αργία Αρχιμανδριτών, μέσα από τις οποίες σκιαγραφούνται οι θέσεις τους για τα όσα έλαβαν χώρα τόσο στην Ιερά Μονή του Οσίου Αββακούμ, όσο και στην Μητρόπολη Ταμασού, με τους μοναχούς να παραθέτουν τα γεγονότα μέσα από την δική τους σκοπιά.

Κατά τη σημερινή διαδικασία και οι τρείς μοναχοί αναμένεται να δώσουν γραπτή κατάθεση, μέσα από την οποία θα καταγράφουν την δική τους θέση και μαρτυρία για όλες τις πτυχές του υπό διερεύνηση σκανδάλου, ενώ αν παραστεί ανάγκη θα κληθούν να απαντήσουν και σε ερωτήσεις της Ανακριτικής Επιτροπής.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, η χθεσινή κατάθεση του ηγουμένου της Ιεράς Μονής, Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου, παρά το γεγονός ότι ήταν πολύωρη, αφού διήρκησε πέραν των τεσσάρων ωρών, κύλησε ήρεμα, με την ανακριτική Επιτροπή να υποβάλλει ερωτήματα στον Ηγούμενο της Μονής, ο οποίος απάντησε σε όσα θεωρούσε ο ίδιος ουσιαστικά για την εξέλιξη της διερεύνησης.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έγιναν κάποιες ερωτήσεις και για τις καταγγελίες που προχώρησαν οι ίδιοι οι μοναχοί. Ο εκ των δικηγόρων των μοναχών, Αναστάσιος Βαβούσκος, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της διαδικασίας, σημείωσε, πως «ο πελάτης του κατέθεσε τις απόψεις του ενώπιον της Επιτροπής, γιατί σέβεται τη διαδικασία» ενώ όπως τόνισε, κατατέθηκε ενώπιον της Επιτροπής και λίστα με περίπου 20 μάρτυρες υπεράσπισης, τόσο από τον χώρο της Εκκλησίας, όσο και εκτός αυτής, με την μπάλα να βρίσκεται στο γήπεδο της Ανακριτικής Επιτροπής, κατά πόσο θα δεχθεί την κλήτευση των μαρτύρων. Κάτι, που σε περίπτωση που γίνει, αναμένεται να καθυστερήσει την διαδικασία και την συγγραφή του πορίσματος. Υπενθυμίζεται, ότι, η πλευρά των μοναχών, αναμένει ακόμη απαντήσεις αναφορικά με τις ενστάσεις που κατέθεσε μέσω υπομνήματός της, με τον Αναστάσιο Βαβούσκο να εκφράζει την άποψη ότι, η Επιτροπή θα απαντήσει σε μεταγενέστερο στάδιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Ολοκληρώθηκε η πολύωρη κατάθεση του Μοναχού Νεκτάριου-Έδωσε απαντήσεις στην Ανακριτική Επιτροπή

Επιπλέον, παρά το γεγονός της παρουσίας των δυο Αρχιμανδριτών ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής, η πλευρά τους εξακολουθεί να ζητά ακύρωση της διαδικασίας, ενώ όπως δήλωσε ο δικηγόρος, Αναστάσιος Βαβούσκος, «υπομνήσαμε και εμείς στην Ανακριτική Επιτροπή ότι υπάρχει το δεδικασμένο από τις αποφάσεις που εξέδωσε ο Μητροπολίτης Ταμασού», με την πλευρά των μοναχών να ζητά όπως ακυρωθεί η διαδικασία λόγω των αποφάσεων που πάρθηκαν από πλευράς της Μητρόπολης, λίγες μέρες μετά που ήρθε στο φως το υπό διερεύνηση σκάνδαλο.

Εξάλλου, όσον αφορά τις έρευνες από πλευράς Αστυνομίας, αναφορικά με τις καταγγελίες των μοναχών, αυτές προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς, την ίδια ώρα που τόσο η πλευρά των μοναχών, όσο και η Αστυνομία τηρούν στάση αναμονής, αναφορικά με την προσφυγή στο Δικαστήριο, μέσω της οποίας επιχειρείται να ακυρωθεί το διάταγμα για δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων, των εν αργία μοναχών, ανάμεσα στα οποία είναι και οι 807.000 ευρώ τα οποία αποτελούν αντικείμενο διερεύνησης και από πλευράς Αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται, επιπλέον, ότι υπάρχει άλλη μια καταγγελία σε βάρος του Μητροπολίτη Ησαΐα, αυτή τη φορά από εθελόντρια της Μονής. Η καταγγελία, σύμφωνα με την δικηγόρο Ανδριάνα Κλαϊδή, αφορά «παράνομη κράτηση, από πλευράς της Μητρόπολης Ταμασού, περιουσιακών της στοιχείων».

Δειτε Επισης

Συνελήφθη και 24χρονος για τα επεισόδια στο «Άλφαμεγα»
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στον Δήμο Πέγειας
Συνελήφθησαν άλλα τρία πρόσωπα που μπήκαν χωρίς εισιτήριο στο «Άλφαμεγα»
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο για επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Φέρεται να μπήκε παράνομα στο γήπεδο
Χειροπέδες σε τρία πρόσωπα από Αστυνομία Βρετανικών Βάσεων για παράνομη παγίδευση πτηνών
Το φανταστικό σενάριο, οι ευθύνες της Αστυνομίας και οι χούλιγκανς που αφήνουμε να διοικούν
Υπό κράτηση οι τρείς συλληφθέντες για τα επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Αναζητούν στοιχεία για άλλους 29
Σκληρή και χειρότερη από Ρίκκου η απόφαση για Οδυσσέα-«Παρασυρόμενος από τις Σειρήνες της δημοφιλίας, σύγχυσε τα όρια»
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας