Έφθασε στην Άγκυρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη συνάντηση με τον Ερντογάν

Στην Άγκυρα βρίσκεται ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συναντάται με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. 

Το αεροπλάνο που μετέφερε τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την αντιπροσωπεία του στην Άγκυρα προσγειώθηκε στις 15:08.

Τον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, ο Αντιπεριφερειάρχης της Άγκυρας Μουράτ Σοϊλού, ο Αντιδήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου Άγκυρας Φαρούκ Κιοϊλούογλου, ο Γενικός Διευθυντής Πρωτοκόλλου του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβης Αχμέτ Τζεμίλ Μίρογλου, ο Γενικός Διευθυντής Διμερείς Πολιτικές Υποθέσεις και Ναυτιλιακά Αεροπορικά Σύνορα του Υπουργείου Εξωτερικών τον Πρέσβη Μπουράκ Οζουγκεργκίν καθώς και ο Πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα Τσιαγατάι Ερτζιές, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα Θεόδωρος Μπιζάκης και άλλοι αξιωματούχοι.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό συγκρότημα στην Άγκυρα. Αναμένεται επίσης ότι οι δύο ηγέτες θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή τους.

Κατά την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα, θα εξεταστούν σε διάφορες διαστάσεις οι διμερείς σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας και θα συζητηθούν πιθανά βήματα για βελτίωση της συνεργασίας, σύμφωνα με τουρκικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στο πλαίσιο της επίσκεψης, όπου αναμένεται να ανταλλάξουν απόψεις για τρέχοντα περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα καθώς και για διμερείς σχέσεις, στην ημερήσια διάταξη βρίσκεται και η υπογραφή συμφωνιών.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

BINTEO: Μεγάλη πυρκαγιά στην Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου-Μήνυμα του 112 για εκκένωση
Οικογενειακή τραγωδία στη Θεσσαλονίκη-Νεκροί πατέρας και 13χρονος γιος μετά από τροχαίο
Κατηγορεί την Ελλάδα για παραβιάσεις στη Θράκη το Υπ. Εξωτερικών της Τουρκίας
Πατέρας ξυλοκόπησε με βέργα τα παιδιά του στην Αχαΐα-Συνελήφθη μετά από καταγγελία της μητέρας
Έξι συλλήψεις Τούρκων για όπλα και ναρκωτικά σε Αθήνα και Χαλκιδική
Ο Θάνος Πλεύρης στη θέση του Μάκη Βορίδη στο Yπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου
Στο νοσοκομείο επτάχρονος στον Βόλο μετά από επίθεση αδέσποτων σκύλων
ΒΙΝΤΕΟ: Οδηγοί στην Κρήτη κοιτούσαν το τροχαίο που έγινε στο αντίθετο ρεύμα και τράκαραν
Ραγδαίες εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία-Άλλες δύο παραιτήσεις για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
Νέο κρούσμα αιμορραγικού πυρετού Κριμαίας-Κονγκό στη Λάρισα-