Έφθασε στην Άγκυρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη συνάντηση με τον Ερντογάν

Στην Άγκυρα βρίσκεται ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συναντάται με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. 

Το αεροπλάνο που μετέφερε τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την αντιπροσωπεία του στην Άγκυρα προσγειώθηκε στις 15:08.

Τον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, ο Αντιπεριφερειάρχης της Άγκυρας Μουράτ Σοϊλού, ο Αντιδήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου Άγκυρας Φαρούκ Κιοϊλούογλου, ο Γενικός Διευθυντής Πρωτοκόλλου του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβης Αχμέτ Τζεμίλ Μίρογλου, ο Γενικός Διευθυντής Διμερείς Πολιτικές Υποθέσεις και Ναυτιλιακά Αεροπορικά Σύνορα του Υπουργείου Εξωτερικών τον Πρέσβη Μπουράκ Οζουγκεργκίν καθώς και ο Πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα Τσιαγατάι Ερτζιές, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα Θεόδωρος Μπιζάκης και άλλοι αξιωματούχοι.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό συγκρότημα στην Άγκυρα. Αναμένεται επίσης ότι οι δύο ηγέτες θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή τους.

Κατά την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα, θα εξεταστούν σε διάφορες διαστάσεις οι διμερείς σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας και θα συζητηθούν πιθανά βήματα για βελτίωση της συνεργασίας, σύμφωνα με τουρκικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στο πλαίσιο της επίσκεψης, όπου αναμένεται να ανταλλάξουν απόψεις για τρέχοντα περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα καθώς και για διμερείς σχέσεις, στην ημερήσια διάταξη βρίσκεται και η υπογραφή συμφωνιών.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Δάκρυσα, γιατί είναι μοναδικό να φοράς αυτή τη στολή»-Τι λέει ο εύζωνας που έγινε viral στην τελευταία του υπηρεσία
Ο Νίκος Παππάς δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση της Έλενας Ακρίτα για τον «γιο της πλύστρας»
ΒΙΝΤΕΟ: Εγκάρδια συνάντηση Αλέξη Κούγια και Απόστολου Λύτρα στα δικαστήρια
Χειροπέδες σε άνδρα που έδινε «δώρα» σε ανήλικο παιδί και το κακοποιούσε σεξουαλικά
Ρομά συνελήφθη στο Αγρίνιο γιατί έκανε κατάληψη σε σχολείο και απείλησε τον διευθυντή
Σύλληψη δικηγόρου που διακινούσε ναρκωτικά σε κρατούμενους
ΒΙΝΤΕΟ: Εύζωνας δάκρυσε στην τελευταία του υπηρεσία στην Προεδρική Φρουρά
Κουκουκλοφόροι επιτέθηκαν με μολότοφ κατά αστυνομικών στα Εξάρχεια
Άναψε φωτιές και φούντωσε πρόωρη προεδρολογία η παύση Οδυσσέα-Σεναριολογία με φόντο το 2028
Επίθεση Μπαχτσελί σε Δένδια-«Πήγε στο Καστελλόριζο και κουνούσε δειλά το δάχτυλό του»