Ολοκληρώθηκε η πολύωρη κατάθεση του Μοναχού Νεκτάριου-Έδωσε απαντήσεις στην Ανακριτική Επιτροπή

Σχεδόν πέντε ώρες διήρκησε η κατάθεση του εν αργία Ηγούμενου της ΜονήςΟσίου Αββακούμ, Νεκτάριου, ενώπιον της Ανακριτής Επιτροπής της Εκκλησίας.

Η διαδικασία άρχισε στις 10:30 και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 15:00, ενώ στις 17:30 αναμένεται να δώσει κατάθεση και ο εν αργία Αρχιμανδρίτης Πορφύριος.

Η κατάθεσή του ήταν γραπτώς μέχρι το μεσημέρι και στη συνέχεια άρχισε η προφορική λήψη κατάθεσης.

Σε δηλώσεις του ο εκ των δικηγόρων των Αρχιμανδριτών, Αναστάσιος Βαβούσκος ανέφερε πως, «κατέθεσε ο πατήρ Νεκτάριος, ολοκλήρωσε την κατάθεση του. Υπομνήσαμε και εμείς στην Ανακριτική Επιτροπή ότι υπάρχει το δεδικασμένο από τις αποφάσεις που εξέδωσε ο Πανιερότατος Μητροπολίτης Ταμασού και θα επανέλθουμε το απόγευμα, 17:30 ώρα, για την κατάθεση του Πατρός Πορφύριου. Δεν μπορώ να δώσω λεπτομέρειες, κατέθεσε τις απόψεις του στην Επιτροπή και θα επιστρέψουμε 17:30 ώρα για την κατάθεση του Πατρός Πορφύριου.

Σε ερώτηση εάν οι δικηγόροι ήταν παρόντες στην κατάθεση είπε ότι, όχι απλώς αναμέναμε.

Ερωτηθείς εάν έλαβαν απαντήσεις επί των ενστάσεων που είχαν καταθέσει είπε πως, «μας ενημέρωσαν ότι οι απαντήσεις θα δοθούν μετά τη λήξη της διαδικασίας. Εμείς είπαμε ότι σεβόμαστε τη διαδικασία και κατατέθηκε ολόκληρη κατάσταση με μάρτυρες που εμείς επιθυμούμε να εξεταστούν, περίπου 20 άτομα. Περιμένουμε. Συνεχίζεται κανονικά από εκεί και πέρα πότε θα ολοκληρωθεί είναι θέμα της Ανακριτικής Επιτροπής και εμείς θα τοποθετηθούμε μετά αναλόγως».

Σε ερώτηση εάν ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος απάντησε σε ερωτήσεις της Ανακριτικής Επιτροπής είπε ότι, «δεν θα σας πω τίποτα, κατέθεσε τις απόψεις του. Ήτανε μέσα με τον ανακριτή. Η διαδικασία είναι συγκεκριμένη. Καταθέτει τις απόψεις του, προφανώς κατατέθηκαν και κάποιες ερωτήσεις, απάντησε και ολοκληρώθηκε. Δεν μπορώ να σας πω τίποτα για το περιεχόμενο».

Σημειώνεται ότι, ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής θα καταθέσουν την Τρίτη, τα υπόλοιπα μέλη της αδελφότητας της Μονής.

Συγκεκριμένα, στις 09:30 θα προσέλθει ο Ιερομόναχος Αββακούμ, και στις 17:00 οι Μοναχοί Ησαΐας και Τιμόθεος.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, οι δικηγόροι των πέντε μοναχών, που απαρτίζουν την αδελφότητα, κατέθεσαν στον γραμματέα της Ανακριτικής Επιτροπής, ένα πολυσέλιδο υπόμνημα, βάσει του οποίου ζητούν ακύρωση της διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα, στο εν λόγω υπόμνημα, η πλευρά των μοναχών παρέθεσε έντεκα ενστάσεις, ανάμεσά τους και κάποιες που αμφισβητούσαν την απόφαση για το Εξαμελές Συνοδικό Δικαστήριο, ενώ υπήρχαν και κάποιες αναφορές για τον τρόπο που ενήργησε η Ιερά Σύνοδος.

Πάντως, μέχρι στιγμής η πλευρά των μοναχών δεν έλαβε οποιαδήποτε απάντηση για το υπόμνημα που κατέθεσε, ενώ αναμένεται να τεθεί στην Ανακριτική Επιτροπή και το θέμα της καθυστέρησης στην καταβολή των οφειλόμενων μισθών στους μοναχούς, κάτι που πραγματοποιήθηκε μετά από οδηγίες του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής, την περασμένη Παρασκευή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πολύωρη η κατάθεση του μοναχού Νεκτάριου στην Ανακριτική-Παίρνει σκυτάλη ο Πορφύριος

Δειτε Επισης

Απαντά σε ΑΚΕΛ ο ΠτΔ-«Φαίνεται ότι υιοθετεί την προσέγγιση Στιούαρτ για το μεταναστευτικό»
Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ξεσπά η φωτιά στα Γλυκά Νερά-Το σκάνε οι ύποπτοι
Ανείπωτη τραγωδία στη Λάρνακα-Νεκρή από την θάλασσα ανασύρθηκε 15χρονη λουόμενη
Καταζητείται ο 35χρονος Στέφανος για την απόπειρα φόνου πίσω από την έκρηξη σε καφετέρια (pic)
Προβληματισμένος ο Τζο Μπάιντεν μετά το ντιμπέιτ-Σκέψεις για απόσυρση από την κούρσα των εκλογών
«Τον είχαν στο μάτι από καιρό»-Μυστήριο γύρω από τη δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό
Πάνω από 350 πυρκαγιές σε παράνομους σκυβαλότοπους σε έξι μήνες-«Κακή διαχείριση αποβλήτων»
Στις δεκαπέντε οι καταγγελίες ενώπιον Αστυνομίας για τη Metamax
Ζητήματα για πολλαπλές συντάξεις και ευνοϊκές τοποθετήσεις σε ΥΠΑΜ έδειξε ο Ελεγκτής στην αντεξέτασή του
Εισαγγελική παρέμβαση για την υπόθεση Αυγενάκη-Διατάχθηκε προκαταρτική έρευνα μετά τις καταγγελίες