Πολύωρη η κατάθεση του μοναχού Νεκτάριου στην Ανακριτική-Παίρνει σκυτάλη ο Πορφύριος

Πολύωρη είναι η κατάθεση του εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου, ο οποίος εμπλέκεται στο σκάνδαλο της Μονής Οσίου Αββακούμ, ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Ιεράς Συνόδου, ενώ το απόγευμα παίρνει σκυτάλη ο δεύτερος εν αργία Αρχιμανδρίτης, Πορφύριος.

Ο μοναχός Νεκτάριος έφτασε στην Αρχιεπισκοπή λίγο μετά τις 10: 00 το πρωί, συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του, ώστε να καταθέσει στην Ανακριτική Επιτροπή, αναφορικά με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, γύρω από την υπόθεση. Η κατάθεσή του ήταν γραπτώς μέχρι το μεσημέρι και στη συνέχεια άρχισε η προφορική λήψη κατάθεσης.

Ο μοναχός, ουσιαστικά, αναφέρθηκε στα γεγονότα από τη δική του οπτική, ενώ κατά τη διάρκεια της κατάθεσης υπέβαλε και αίτημα για ακύρωση της διαδικασίας. Σημειώνεται πως το απόγευμα αναμένεται να καταθέσει και ο εν αργία Αρχιμανδρίτης Πορφύριος, ενώ οι υπόλοιποι τρεις μοναχοί της αδελφότητας θα καταθέσουν την Τρίτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Καταθέτει στην Ανακριτική για το σκάνδαλο στη Μονή ο εν αργία Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος

Πάντως, μετά τη λήψη καταθέσεων όλων των εμπλεκομένων, η Ανακριτική Επιτροπή αναμένεται να παραδώσει το πόρισμά της στο Εξαμελές Συνοδικό Δικαστήριο, το οποίο θα λάβει και την τελική απόφαση για το μέλλον των μοναχών. Σημειώνεται πως, την ώρα που οι έρευνες από πλευράς Ιεράς Συνόδου συνεχίζονται, σε εξέλιξη βρίσκονται και έρευνες από πλευράς Αστυνομίας, για το ποσό των 807,000 ευρώ που βρέθηκαν σε χρηματοκιβώτιο στη Μονή.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, οι δικηγόροι των πέντε μοναχών, που απαρτίζουν την αδελφότητα, κατέθεσαν στον γραμματέα της Ανακριτικής Επιτροπής, ένα πολυσέλιδο υπόμνημα, βάσει του οποίου ζητούν ακύρωση της διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα, στο εν λόγω υπόμνημα, η πλευρά των μοναχών παρέθεσε έντεκα ενστάσεις, ανάμεσά τους και κάποιες που αμφισβητούσαν την απόφαση για το Εξαμελές Συνοδικό Δικαστήριο, ενώ υπήρχαν και κάποιες αναφορές για τον τρόπο που ενήργησε η Ιερά Σύνοδος.

Πάντως, μέχρι στιγμής η πλευρά των μοναχών δεν έλαβε οποιαδήποτε απάντηση για το υπόμνημα που κατέθεσε, ενώ αναμένεται να τεθεί στην Ανακριτική Επιτροπή και το θέμα της καθυστέρησης στην καταβολή των οφειλόμενων μισθών στους μοναχούς, κάτι που πραγματοποιήθηκε μετά από οδηγίες του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής, την περασμένη Παρασκευή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στην Αρχιεπισκοπή ξανά οι μοναχοί για τη Μονή Αββακούμ-Καταθέτουν στην Ανακριτική Επιτροπή

Δειτε Επισης

«Ρεκόρ παραβιάσεων στη νεκρή ζώνη και από τις δύο πλευρές» καταγράφεται στην έκθεση για ΟΥΝΦΙΚΥΠ
Βομβιστική επίθεση στο όχημα αξιωματικού των Κεντρικών Φυλάκων
Ασήμαντη αιτία πίσω από το φονικό με θύμα τον κουνιάδο στην Πέγεια-Προηγήθηκε συμπλοκή πριν τον πυροβολισμό
Ματωμένο γλέντι στην Κρήτη-Πυροβόλησε και σκότωσε κατά λάθος 32χρονο
Χειροπέδες σε άλλους τρεις για την άγρια συμπλοκή στη Λεμεσό, καταζητούνται άλλοι δέκα
Οικογενειακή συνεστίαση κατέληξε σε φονικό στην Πάφο-Πενηντάχρονος πυροβόλησε στο κεφάλι τον 43χρονο κουνιάδο του
Παλιά τα τραύματα του καθ΄ ομολογίαν δολοφόνου του Κωνσταντινίδη-Παίρνουν γραμμή από Εισαγγελέα για καταχώρηση
Θέλουν κουβούκλια, κάμερες και... πρόστιμα οι οδηγοί λεωφορείων-Τα μέτρα ασφαλείας που βάζουν στο τραπέζι
Επιμένει ο Σταυριανός-Καταχωρεί αίτηση και ζητά ακύρωση του πορίσματος για την δολοφονία του Θανάση
Αναζητά πηγές εκσυγχρονισμού το ΔΗΚΟ-Σε διαδικασία καταγραφής των απαραίτητων αλλαγών