«Εν δυνάμει εξτρεμιστικό» κόμμα το ακροδεξιό AfD-Οι μυστικές υπηρεσίες θα μπορούν να το παρακολoυθούν

Ανώτερο δικαστήριο της Γερμανίας αποφάνθηκε σήμερα ότι η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών μπορεί να εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) ως εν δυνάμει εξτρεμιστικό κόμμα, γεγονός που δίνει στην υπηρεσία το δικαίωμα παρακολούθησης του κόμματος, μεταξύ άλλων και μέσω τηλεφωνικών υποκλοπών.

Με την απόφασή του αυτή, το ανώτερο διοικητικό δικαστήριο του Μίνστερ επικύρωσε προηγούμενη απόφαση κατώτερου δικαστηρίου της Κολονίας.

Η υπηρεσία πληροφοριών της Γερμανίας έχει χαρακτηρίσει τόσο το κόμμα όσο και την οργάνωση της νεολαίας του, την Junge Alternative (JA), ύποπτες ακροδεξιές εξτρεμιστικές οργανώσεις.

Κατώτερο δικαστήριο της Κολονίας, όπου εδρεύει η υπηρεσία πληροφοριών, επικύρωσε αυτό τον χαρακτηρισμό το 2022 επιτρέποντας έτσι στην υπηρεσία να το παρακολουθεί ως ύποπτο.

Ωστόσο, το κόμμα εφεσίβαλε την απόφαση, την οποία επικύρωσε τώρα το Ανώτερο Διοικητικό Δικαστήριο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας στο Μίνστερ.

Η απόφαση δεν μπορεί να εφεσιβληθεί.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Ο πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε τέσσερα διατάγματα για την αναγέννηση της πυρηνικής ενέργειας
Φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια λεηλατήθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας
Με πτώση έκλεισαν τα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια μετά τη νέα «βόμβα» Τραμπ για δασμούς
Επίθεση με μαχαίρι στο Αμβούργο με τουλάχιστον 12 τραυματίες-Συνελήφθη μία γυναίκα
Μπλόφα ή πραγματική απειλή;-Η Ευρώπη «ζυγίζει» τη δασμολογική πολιτική Τραμπ
Δικαστικό χαστούκι στον Τραμπ για την απαγόρευση των εγγραφών ξένων φοιτητών στο Χάρβαρντ
Φυλή του Αμαζονίου μήνυσε τους New York Times γιατί τους παρουσίασε σαν εθισμένους στο δικτυακό πορνό
Εκτός του Χάρβαρντ κινδυνεύει να μείνει η πριγκίπισα Ελισάβετ του Βελγίου
ΒΙΝΤΕΟ: Μπήκε σε ασθενοφόρο από το παράθυρο, έκλεψε τα σακίδια των διασωστών και εξαφανίστηκε
Τους 50,4 βαθμούς Κελσίου έπιασαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τον Μάιο