Θετικά τα αποτελέσματα από τα μέτρα για το μεταναστευτικό-«Σημαντική μείωση στις αφίξεις»

Θετικά αποτελέσματα έχουν επιφέρει τα μέτρα για το μεταναστευτικό, ανέφερε τη Δευτέρα ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, υποδεικνύοντας ωστόσο «εξωγενείς παράγοντες» που επηρεάζουν το ζήτημα. 

Σε δηλώσεις του πριν την έναρξη περιφερειακής σύσκεψης με Προέδρους Κοινοτικών Συμβουλίων της Επαρχίας Πάφου, στο κτήριο του Κοινοτικού Συμβουλίου Μεσόγης ο κ. Ιωάννου ρωτήθηκε σχετικά με το θέμα και ανέφερε πως «με το μεταναστευτικό τα πάντα μπορούν να αλλάξουν από την μια μέρα στην άλλη. Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι τα μέτρα έχουν αποτελέσματα, αλλά επειδή εξαρτόμαστε και από εξωγενείς παράγοντες, αναμένουμε τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες να δούμε τι θα γίνει».

Επεσήμανε, ωστόσο, πως μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα είναι θετικά.

Βλέπουμε, συνέχισε «μια μείωση, σημαντική, στις αφίξεις. Όσον αφορά τις επιστροφές συνεχίζουμε με τον ίδιο ρυθμό και τον προηγούμενο μήνα έχουν επιστρέψει πέραν των 1000 ατόμων πίσω στις χώρες τους. Συνεχίζουμε με τον ίδιο ρυθμό τις επιστροφές και αξιολογούμε συνεχώς τα μέτρα».

Επιπρόσθετα ο κ. Ιωάννου σημείωσε πως περιμένουν ενημέρωση όσον αφορά το θέμα με τον Λίβανο «άρα τα πάντα αξιολογούνται».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα φωνάζει επειδή η ΕΕ δεν κάνει μέλος την Τουρκία-«Μπορείτε πλέον να είστε ο πιο ισχυρός»
«Επιβεβλημένη» θεωρεί η Βουλή την… luxury αναβάθμιση της καντίνας-Υπηρεσιακές οι αποφάσεις για ξενοδοχεία
Επεσήμαναν στον Πρόεδρο τη διαφαινόμενη επικέντρωση στα ΜΟΕ οι Οικολόγοι-Έθεσαν και θέμα Μακαρίου
Σημαντική κάμψη στις πωλήσεις ακινήτων στα κατεχόμενα-Αφαιρούν το «είδος τίτλου ιδιοκτησίας» οι κτηματομεσίτες
Ενημέρωσε τον Κόστα για τις επαφές Ολγκίν ο Πρόεδρος-Υπογράμμισε τη σημασία της ενεργότερης εμπλοκής ΕΕ
Δεκαπλασιάστηκαν οι κυπριακές εταιρείες αμυντικής βιομηχανίας-Έσοδα €40 εκατομμυρίων
Ανησυχίες για ένταξη στη ζώνη Schengen έχει το τ/κ εμπορικό επιμελητήριο-Έστειλαν επιστολή στην ΕΕ
Πρόεδρος: Αμετάθετος στόχος η φορολογική μεταρρύθμιση από 1η Ιανουαρίου
Καταγγέλλουν υπέρβαση ωραρίου και άνιση μεταχείριση πληρωμάτων πολεμικών πλοίων Κάρουλλας και Τσιρίδου
Αξιολογούνται και διερευνώνται οι πληροφορίες για εμπλοκή Ε/κ σε υποθέσεις σφετερισμού