Ξεπέρασαν τις 2.000 τα πρόστιμα σε χρήστες σκούτερ-Οι μισοί οδηγούν σε μη επιτρεπόμενους χώρους

Πέραν των 2.000 είναι τα πρόστιμα που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα σε χρήστες συσκευών προσωπικής κινητικότητας ή αλλιώς σκούτερ, με τα περισσότερα από τα μισά να αφορούν παραβάσεις για κινητικότητα σε μη επιτρεπόμενο χώρο διακίνησης, κάτι που έρχεται να επιβεβαιώσει και τις αντιδράσεις των πολιτών για την ανεξέλεγκτη χρήση των εν λόγω συσκευών διακίνησης.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που εξασφάλισε ο REPORTER, από την 1η Ιανουαρίου μέχρι σήμερα, έχουν γίνει 2,343 καταγγελίες, εκ των οποίων οι 1,038 έχουν να κάνουν για διακίνηση οδηγών σε μη επιτρεπόμενο χώρο διακίνησης, με το πρόστιμο να ανέρχεται στα 85 ευρώ. Ταυτόχρονα, ένας μεγάλος αριθμός προστίμων έχει να κάνει με την απουσία κράνους από τους χρήστες των συσκευών, αφού καταγγέλθηκαν συνολικά 610 πρόσωπα με πρόστιμο 50 ευρώ, για το γεγονός ότι δεν έφεραν κατάλληλα προσδεδεμένο προστατευτικό κράνος.

Επιπρόσθετα, καταγράφηκαν άλλες 314 καταγγελίες σε πρόσωπα τα οποία δεν έφεραν κατάλληλα φωσφορίζοντα διακριτικά με πρόστιμο 50 ευρώ. Με το ίδιο ύψος προστίμου, τιμωρήθηκαν άλλα 204 πρόσωπα, τα οποία κινούνταν με τη συσκευή εκτός της καθορισμένης λωρίδας διακίνησης.

Επιπλέον, με 85 ευρώ, τιμωρήθηκαν άλλοι 39 χρήστες, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν τη συσκευή τους σε αυτοκινητόδρομο ή σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, όπως και άλλοι 14 οδηγοί, οι οποίοι δεν συμμορφώθηκαν με τις ενδείξεις των σημάτων τροχαίας. Μάλιστα, μέχρι σήμερα, έχουν καταγραφεί εννέα καταγγελίες σε οδηγούς σκούτερ ύψους 50 ευρώ, οι οποίοι φαίνεται να μην υπάκουσαν σε υποδείξεις και σήματα αστυνομικού, ο οποίος ρύθμιζε την τροχαία κίνηση σε διάβαση πεζών έξω από σχολεία.

Υπήρξαν επίσης 25 περιπτώσεις χρηστών, οι οποίοι μετέφεραν αντικείμενο τοποθετημένο ή κρεμάμενο στη συσκευή τους και τιμωρήθηκαν με 50 ευρώ πρόστιμο, ποσό με το οποίο καταγγέλθηκαν και άλλοι 76 για τον λόγο του ότι δεν μερίμνησαν ώστε να βρίσκονται σε λειτουργία οι φανοί τους.

Όσο αφορά τις υπόλοιπες καταγγελίες, υπήρξε ένα πρόστιμο ύψους 85 ευρώ σε πρόσωπο το οποίο κατά τη χρήση της συσκευής σε πλατεία ή πεζόδρομο ανέπτυξε ταχύτητα πέραν των 10 χιλιομέτρων ανά ώρα. Επίσης, άλλες δυο καταγγελίες ύψους 50 ευρώ, αφορούσαν οδηγούς οι οποίοι δεν έδωσαν προτεραιότητα σε διέλευση πεζού ο οποίος κινείται ή έχει εκδηλώσει έγκαιρα την πρόθεσή του να κινηθεί σε διάβαση πεζών, πλατεία ή πεζοδρόμιο ή όταν διασταυρώνει ποδηλατόδρομο ή ποδηλατολωρίδα.

Επιπλέον, υπήρξαν άλλες οκτώ καταγγελίες σε οδηγούς οι οποίοι μετέφεραν με το σκούτερ τους ανήλικους, όπως και δυο καταγγελίες σε χρήστες σκούτερ οι οποίοι δεν εκδήλωσαν έγκαιρα και εμφανώς την πρόθεσή τους με το κατάλληλο σήμα χεριού. Επίσης, με 50 ευρώ καταγγέλθηκε ένα πρόσωπο το οποίο στάθμευσε το σκούτερ του σε πλατεία, πεζόδρομο και πεζοδρόμιο, εμποδίζοντας την ελεύθερη διακίνηση πεζών, ποδηλατών, ατόμων με αναπηρία.

Δειτε Επισης

Κινδυνεύουν δέντρα και πολυετείς καλλιέργειες να ξηραθούν λόγω του καύσωνα-Ανησυχία για νέες αυξήσεις
Περισσότεροι συνοδοί, ενιαία εκπαίδευση, επέκταση Προδημοτικής-Οι καινοτομίες ΥΠΑΝ για τη νέα χρονιά
Νέα ηχητικά στη δίκη για το θάνατο του Γιαννιού-«Δεν πρόλαβα, έκαμε μ@@@κία ο υπεύθυνος»
Η κατάθεση δεσμοφύλακα και το ηχητικό που ενέπλεξαν κρατούμενους στην βόμβα-Στην εξίσωση μπήκε πληροφοριοδότης
Ανοίγουν στόματα για τον προπονητή της ενόργανης-Κλήθηκε για κατάθεση η πρώην πρωταθλήτρια
Μετά τον Ελ Τσάπο, ο Ελ Μάγιο-Παρά τις μεταμφιέσεις και τις πλαστικές, ο πανίσχυρος βαρόνος ναρκωτικών συνελήφθη
Έκοψαν εισιτήριο σε AμεΑ με Ευρωπαϊκή Κάρτα σε εκδήλωση-«Έλλειψη σαφήνειας ως προς την πολιτική που εφαρμόζεται»
Αρνήθηκαν να μετακινήσουν την περιουσία τους και έστειλαν στο νοσοκομείο δύο αστυνομικούς
Ευθύνες στις Αρχές από τους επιζώντες στο Μάτι-«Το ίδιο μας το κράτος, μας κήρυξε τον πόλεμο...»
Βρέθηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί στο σιδηροδρομικό δίκτυο στη Γαλλία-«Εγκληματική ενέργεια» (pics)