Ξεπέρασαν τις 2.000 τα πρόστιμα σε χρήστες σκούτερ-Οι μισοί οδηγούν σε μη επιτρεπόμενους χώρους

Πέραν των 2.000 είναι τα πρόστιμα που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα σε χρήστες συσκευών προσωπικής κινητικότητας ή αλλιώς σκούτερ, με τα περισσότερα από τα μισά να αφορούν παραβάσεις για κινητικότητα σε μη επιτρεπόμενο χώρο διακίνησης, κάτι που έρχεται να επιβεβαιώσει και τις αντιδράσεις των πολιτών για την ανεξέλεγκτη χρήση των εν λόγω συσκευών διακίνησης.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που εξασφάλισε ο REPORTER, από την 1η Ιανουαρίου μέχρι σήμερα, έχουν γίνει 2,343 καταγγελίες, εκ των οποίων οι 1,038 έχουν να κάνουν για διακίνηση οδηγών σε μη επιτρεπόμενο χώρο διακίνησης, με το πρόστιμο να ανέρχεται στα 85 ευρώ. Ταυτόχρονα, ένας μεγάλος αριθμός προστίμων έχει να κάνει με την απουσία κράνους από τους χρήστες των συσκευών, αφού καταγγέλθηκαν συνολικά 610 πρόσωπα με πρόστιμο 50 ευρώ, για το γεγονός ότι δεν έφεραν κατάλληλα προσδεδεμένο προστατευτικό κράνος.

Επιπρόσθετα, καταγράφηκαν άλλες 314 καταγγελίες σε πρόσωπα τα οποία δεν έφεραν κατάλληλα φωσφορίζοντα διακριτικά με πρόστιμο 50 ευρώ. Με το ίδιο ύψος προστίμου, τιμωρήθηκαν άλλα 204 πρόσωπα, τα οποία κινούνταν με τη συσκευή εκτός της καθορισμένης λωρίδας διακίνησης.

Επιπλέον, με 85 ευρώ, τιμωρήθηκαν άλλοι 39 χρήστες, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν τη συσκευή τους σε αυτοκινητόδρομο ή σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, όπως και άλλοι 14 οδηγοί, οι οποίοι δεν συμμορφώθηκαν με τις ενδείξεις των σημάτων τροχαίας. Μάλιστα, μέχρι σήμερα, έχουν καταγραφεί εννέα καταγγελίες σε οδηγούς σκούτερ ύψους 50 ευρώ, οι οποίοι φαίνεται να μην υπάκουσαν σε υποδείξεις και σήματα αστυνομικού, ο οποίος ρύθμιζε την τροχαία κίνηση σε διάβαση πεζών έξω από σχολεία.

Υπήρξαν επίσης 25 περιπτώσεις χρηστών, οι οποίοι μετέφεραν αντικείμενο τοποθετημένο ή κρεμάμενο στη συσκευή τους και τιμωρήθηκαν με 50 ευρώ πρόστιμο, ποσό με το οποίο καταγγέλθηκαν και άλλοι 76 για τον λόγο του ότι δεν μερίμνησαν ώστε να βρίσκονται σε λειτουργία οι φανοί τους.

Όσο αφορά τις υπόλοιπες καταγγελίες, υπήρξε ένα πρόστιμο ύψους 85 ευρώ σε πρόσωπο το οποίο κατά τη χρήση της συσκευής σε πλατεία ή πεζόδρομο ανέπτυξε ταχύτητα πέραν των 10 χιλιομέτρων ανά ώρα. Επίσης, άλλες δυο καταγγελίες ύψους 50 ευρώ, αφορούσαν οδηγούς οι οποίοι δεν έδωσαν προτεραιότητα σε διέλευση πεζού ο οποίος κινείται ή έχει εκδηλώσει έγκαιρα την πρόθεσή του να κινηθεί σε διάβαση πεζών, πλατεία ή πεζοδρόμιο ή όταν διασταυρώνει ποδηλατόδρομο ή ποδηλατολωρίδα.

Επιπλέον, υπήρξαν άλλες οκτώ καταγγελίες σε οδηγούς οι οποίοι μετέφεραν με το σκούτερ τους ανήλικους, όπως και δυο καταγγελίες σε χρήστες σκούτερ οι οποίοι δεν εκδήλωσαν έγκαιρα και εμφανώς την πρόθεσή τους με το κατάλληλο σήμα χεριού. Επίσης, με 50 ευρώ καταγγέλθηκε ένα πρόσωπο το οποίο στάθμευσε το σκούτερ του σε πλατεία, πεζόδρομο και πεζοδρόμιο, εμποδίζοντας την ελεύθερη διακίνηση πεζών, ποδηλατών, ατόμων με αναπηρία.

Δειτε Επισης

Εικοσάχρονος έκρυψε 13,448 χιλιάδες, σκηνοθέτησε ληστεία και συνελήφθη
Στη δημοσιότητα η φωτογραφία ενός προσώπου για κλοπή στη Λάρνακα
Τριαντάχρονη απουσιάζει από την οικία της στην επαρχία Αμμοχώστου (pic)
Τέσσερις καταγγελίες για τα βίντεο στις παραλίες-Εντόπισε το προφίλ η Αστυνομία
Διαχειρίσιμη η πυρκαγιά στη Λεμεσό-Ξεκίνησε από σκύβαλα
ΒΙΝΤΕΟ: Σε κινητοποίηση η Πυροσβεστική Υπηρεσία για πυρκαγιά στο Μονάγρι
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας το τριήμερο του Κατακλυσμού
Έπιασε τιμόνι μεθυσμένος 48χρονος στην Πάφο-Δεν φορούσε ούτε ζώνη ασφαλείας
Τσακώθηκαν μετεκλογικά-Στέλεχος από το επιτελείο του Δημάρχου Πάφου κατήγγειλε επίθεση εναντίον του
Πυρκαγιά σε εξοχική κατοικία στο Ζύγι-Υπέστη εκτεταμένες ζημιές