Το σκυλάκι ΑΙ, η εργοδότηση τραγουδιστριών όπερας και οι υποψήφιοι που το έριξαν στην πλάκα

Σε όλες τις εκλογές υπάρχουν υποψήφιοι που είναι εναλλακτικοί, δεν περιορίζονται μέσα στα τυπικά καλούπια και πολλές φορές ποντάρουν καθαρά στο πόσο διαφορετικοί είναι από την πολιτική τάξη. Το είδαμε αρκετά στις Προεδρικές Εκλογές του 2023 και δύο τέτοιοι υποψήφιοι επανήλθαν και στις διπλές εκλογές, με τις δικές τους, εντελώς εκτός του σύνηθες πολιτικού πλαισίου υποψηφιότητες.

Στις εκλογικές αναμετρήσεις με πάρα πολλούς υποψηφίους, όμως, συχνά υπάρχουν και πρόσωπα που δεν εκφεύγουν από το κλασικό πλαίσιο των εκλογών, κατέρχονται με κομματικούς σχηματισμούς και έχουν τυπική πολιτική επιχειρηματολογία, οι οποίοι επιστρατεύουν το χιούμορ τους για να ξεχωρίσουν και να προσελκύσουν τα βλέμματα μέσα σε μια θάλασσα υποψηφίων. Αυτά τα πρόσωπα δεν είναι εναλλακτικά, ούτε θεωρούνται «joke candidates». Είναι mainstream αλλά ευφάνταστοι πλακατζήδες, που επιστρατεύουν το χιούμορ απλώς και μόνο επειδή μπορούν.

Ένας υποψήφιος που έγινε γνωστός κατά τις Προεδρικές Εκλογές και διεκδικεί σήμερα μία έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο μέσα από τη δική του, ξεκάθαρα εναλλακτική προσέγγιση, είναι ο Ανδρόνικος Ζερβίδης, ο οποίος δηλώνει εμπειρογνώμονας Τεχνητής Νοημοσύνης, τεχνολόγος, επιχειρηματίας, φιλόσοφος, μελλοντολόγος, ακτιβιστής και σατιρικός ομιλητής μετά το δείπνο. Διαθέτει δικό του μανιφέστο, το οποίο βγαίνει και σε μουσική έκδοση.

Σε αυτές τις εκλογές αποφάσισε να πρωτοτυπήσει, αξιοποιώντας την Τεχνητή Νοημοσύνη για το λογότυπό του. Αρχικά δοκίμασε να χρησιμοποιήσει ένα κλαδί ελιάς, το οποίο απορρίφθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών και επανήλθε με ένα «χαριτωμένο κουτάβι που αναπαύεται ειρηνικά σε ένα ψωμάκι χοτ ντογκ». Ούτε αυτό το λογότυπο, ωστόσο, εγκρίθηκε, με αποτέλεσμα να συμβιβαστεί, τελικά, με ένα κοντινό πλάνο στο πρόσωπο του σκυλιού.

σκυλάκι

Η άλλη γνώριμη από τις Προεδρικές υποψήφια είναι η Τσελεστίνα ντε Πέτρο, η οποία κατέρχεται ως υποψήφια για τη Δημαρχία Στροβόλου. Αυτή τη φορά δεν είναι μόνη της, αφού κατεβαίνει με το κόμμα που δημιούργησε, με το όνομα Ακροαριστερή Αντίσταση Κομμουνισμός, το οποίο ωστόσο δεν φαίνεται να προκαλεί τεράστια ανησυχία στο ΑΚΕΛ για την επίθεση από τα Αριστερά. Άλλωστε και η ίδια, κατά την υποβολή των υποψηφιοτήτων, προς τον ΔΗΣΥ απευθύνθηκε (στον οποίο βρίσκονται και οι πολιτικές ρίζες της οικογένειάς της), λέγοντας «λυπάμαι ΔΗΣΥ, αλλά οι δικοί μου δεν σε θέλουν».

Πάντως, παρά τις κατά καιρούς πολύ εναλλακτικές απόψεις που διατυπώνει, η κ. ντε Πέτρο διαθέτει και τυπικές προεκλογικές θέσεις, όπως προκύπτει από τις αναρτήσεις της. Μεταξύ άλλων, διαθέτει θέσεις για τον πολιτισμό, το κυκλοφοριακό, την φιλανθρωπία και την αλληλεγγύη, τη δημιουργία προσβάσιμων πάρκων, την ένταξη των μεταναστών, καθώς και για λιγότερο κοινά και συνηθισμένα ζητήματα, όπως τη… δημιουργία προγράμματος εργοδότησης τραγουδιστών όπερας και μπαλέτου και τη δημιουργία πίστας φόρμουλας.

τσελεστινα

Υπάρχουν βέβαια και οι κομματικοί υποψήφιοι που επιστράτευσαν το χιούμορ για να ξεχωρίσουν. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο Δημήτρης Σιεηττάνης, ο οποίος είναι εδώ και χρόνια δημοτικός σύμβουλος Έγκωμης. Αυτή τη φορά κατεβαίνει με το ΕΛΑΜ στο δημοτικό διαμέρισμα Έγκωμης για τον Δήμο Λευκωσίας και μάλιστα με… κλειστά μάτια, αποτυπώνοντας φωτογραφικά τη γνωστή έκφραση που δείχνει εμπιστοσύνη.

σιεηττανης

Στον Δήμο Λευκωσίας κατέρχεται ως υποψήφια του ΔΗΣΥ και η Εύα Πούρκου, η οποία αξιοποίησε ένα viral βίντεο από την Ελλάδα, το οποίο αναπαραγόταν συνεχώς στα social media σε διαφορετικά πλαίσια, για να τραβήξει τα βλέμματα. «Προσοχή!!! Η Λευκωσία είναι για σένα… Παμ!», δήλωσε, προσαρμόζοντας το γνωστό βίντεο στη… λευκωσιάτικη πραγματικότητα.

Ο Φάνος Θεοφάνους, αντιθέτως, μπορεί να μην έχει ως ηχητική υπόκρουση τον κουρέα της Σεβίλης, αλλά φρόντισε να τονίσει σε όλους τους ψηφοφόρους της Λακατάμιας ότι είναι κουρέας. Διακωμωδώντας το γεγονός πως σχεδόν το κάθε σπίτι έχει και από έναν υποψήφιο, ο αριστίνδην υποψήφιος της ΔΗΠΑ έγραψε ως προεκλογικό σύνθημα: «Αν δεν έβγαλε για δημοτικός σύμβουλος ο πατέρας, ο αδελφός, ο θείος, ο ξάδελφος, ο κουμπάρος, ο τατάς σας κτλ κτλ κτλ, τότε δεν έχετε επιλογή… Ψηφίστε τον κουρέα σας».

φανος

Δειτε Επισης

Μετά τον καυγά, τελικά βρέθηκαν Αθηνά Μιχαηλίδου και Αννίτα Δημητρίου
Μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος-Θα προσφωνήσει στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ
Προκλητικός ο Τούρκος ΥΠΑΜ-«Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες στην Κύπρο»
Ξεκαθαρίζει πως προχωρά ο εκσυγχρονισμός της Ελεγκτικής ο Χαρτσιώτης-Συναντά Β. Γενικό Ελεγκτή
Στο Υπουργικό ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2025
Από το 2020 στο 2024... Ένας πόλεμος με πολλές μάχες και τίτλοι τέλους με προαναγγελία για νέα αρχή
Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»