Απόδοση ευθυνών ζητά το ΑΚΕΛ μετά την απόφαση για Θανάση-«Η Εισαγγελία είναι προφανώς και πολλαπλά εκτεθειμένη»

Απόδοση ευθυνών ζητά το ΑΚΕΛ, στη σκιά της απόφασης του Δικαστηρίου για τον θάνατο του Θανάση Νικολάου, όπου 19 χρόνια μετά αποδείχθηκε πως δολοφονήθηκε και δεν αυτοκτόνησε, όπως επέμεναν μέχρι και την τελευταία θανατική ανάκριση, Εισαγγελία και Αστυνομία.

Σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ αναφέρει πως, «η απόφαση της θανατικής ανακρίτριας για την υπόθεση του Θανάση Νικολάου ανοίγει τον δρόμο για να λάμψει επιτέλους η αλήθεια και να δικαιωθεί ο πολύχρονος αγώνας της οικογένειάς του. Αναμένουμε να προχωρήσει τάχιστα πραγματική διερεύνηση και να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης οι δράστες της δολοφονίας».

Παράλληλα το κόμμα της Αριστεράς σημειώνει πως, «ταυτόχρονα, είναι σαφές ότι η απόφαση της θανατικής ανακρίτριας εκθέτει θεσμούς και πρόσωπα που είχαν εμπλοκή στον χειρισμό της υπόθεσης και οι ευθύνες όλων πρέπει να διερευνηθούν διεξοδικά και να αποδοθούν. Ειδικότερα, η Γενική Εισαγγελία είναι προφανώς και πολλαπλά εκτεθειμένη και το ελάχιστο που οφείλει είναι να δώσει εξηγήσεις στην κυπριακή κοινωνία για τους χειρισμούς και τις αξιολογήσεις της».

«Η αλήθεια και η απόδοση δικαιοσύνης είναι το ελάχιστο χρέος της κυπριακής Πολιτείας προς τον αδικοχαμένο Θανάση αλλά και την μητέρα του που σήκωσε και σηκώνει το βάρος αυτής της δοκιμασίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

«Αυτό είναι ατομική βόμβα»-Συγκλονίζουν τα νέα ηχητικά ντοκουμέντα για την τραγωδία των Τεμπων
Η Κομισιόν σχεδιάζει να κάνει «ευρωπαϊκό FBI» τη Europol και να ενισχύσει τον ρόλο της Frontex
Ξεκάθαρο μήνυμα ΠτΔ-«Η βιωσιμότητα της λύσης περνά μέσα από τον σεβασμό της ιστορικής ταυτότητας»
Απολογήθηκε για την συμπλοκή στο Δικαστήριο Αμμοχώστου ο κατηγορούμενος-Χαρακτήρισε προκλητικό τον μάρτυρα
Η Μάνταλεϊ ήταν η «πόλη του χρυσού» στη Μιανμάρ-Πλέον κυριαρχεί η μυρωδιά του θανάτου
Χειροπέδες και σε 16χρονο για τα άγρια επεισόδια στην Αγία Φύλα-Στις 20 οι συλλήψεις
Συνομιλία Χριστοδουλίδη-Νετανιάχου για περιφερειακές εξελίξεις, διμερή συνεργασία
Υπέβαλε αίτηση για ίδρυση παραρτήματος στην Ελλάδα το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Υπ. Γεωργίας: Η Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη συνεχίζει άοκνα τον αγώνα για λευτεριά της Κύπρου
Α. Δημητρίου: Διαπραγματευτικό μας όπλο το δίκαιο και η νομιμότητα