Α. Μιχαηλίδου: Κατά 100% η εργοδότηση αποφοίτων ΜΙΕΕΚ την τελευταία διετία

Εργοδότηση κατά 100% των αποφοίτων των ΜΙΕΕΚ, των Μεταλυκειακών Ινστιτούτων, τα τελευταία δύο χρόνια, δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία, όπως ανέφερε η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Δρ. Αθηνά Μιχαηλίδου, σημειώνοντας ότι η αναβάθμιση της επαγγελματικής και της τεχνικής εκπαίδευσης και η κατάρτιση αποτελεί προτεραιότητα

Η Υπουργός Παιδείας μιλούσε σε εκπαιδευτικό συνέδριο που διοργάνωσε το Σάββατο στην Πάφο το ΔΗΚΟ, υπό τον τίτλο «Η Τεχνική Εκπαίδευση στην Κύπρο και η αναβάθμιση της, προβλήματα, προκλήσεις και προοπτικές». Χαιρετισμό στο συνέδριο απεύθυνε και ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννης Παναγιώτου, ο οποίος αναφέρθηκε στη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και τον ρόλο της τεχνικής εκπαίδευσης προς αυτή την κατεύθυνση.

Η Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου τόνισε πως θέτοντας αυτή την προτεραιότητα, επενδύουμε στην επαγγελματική και τεχνική εκπαίδευση, με επίκεντρο τη διδασκαλία και την ανάπτυξη δεξιοτήτων. Ανέφερε περαιτέρω ότι σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και υιοθετώντας διάφορες δράσεις και πολιτικές προχωρούν στην ανάπτυξη της Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης καθώς και των Μεταλυκειακών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Είπε ακόμη πως τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν 100% εργοδότηση των αποφοίτων των ΜΙΕΕΚ, των Μεταλυκειακών Ινστιτούτων, τα τελευταία δύο χρόνια.

Η Δρ. Μιχαηλίδου στον χαιρετισμό της ανέφερε ακόμη πως παρά το γεγονός ότι η Κύπρος λαμβάνοντας στοχευμένα μέτρα καταφέρνει να διατηρεί ανταγωνιστικούς ρυθμούς ανάπτυξης, οφείλουμε να επενδύσουμε στην καινοτομία, στην τεχνολογική αναβάθμιση, στην ψηφιοποίηση και την πράσινη μετάβαση, μετατρέποντας τις προκλήσεις της εποχής μας σε ευκαιρίες για πρόοδο και για αλλαγή. Είπε ακόμη πως η Κυβέρνηση έχει θέσει επίσημα ως βασική προτεραιότητα την Παιδεία. Προς αυτή την κατεύθυνση, συνέχισε, οι αλλαγές μας στο εκπαιδευτικό μας σύστημα προβάλλουν ως επιτακτικές.

«Έχουμε απτά αποτελέσματα εδώ και ένα χρόνο να πετύχουμε τη μετάβαση από το αναχρονιστικό σχολείο σε ένα σύγχρονο και ανθρωποκεντρικό σχολείο που θα καλλιεργεί στάσεις, δεξιότητες και ικανότητες στα παιδιά μας από πολύ νωρίς», πρόσθεσε. Είπε ακόμη πως  «ως Υπουργείο Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας στο πλαίσιο του σχολείου που επιδιώκουμε, έχουμε θέσει από την αρχή ως στόχο μας την καλλιέργεια των παιδιών και των νέων μας με τις απαραίτητες εκείνες γνώσεις, δεξιότητες και στάσεις για να μπορούμε να αξιοποιήσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις ικανότητες  και τα ταλέντα τους σε εκπαιδευτικό επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο».

Στον δικό του χαιρετισμό ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννης Παναγιώτου σημείωσε πως όταν μιλάμε για τη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας συνήθως επικεντρωνόμαστε στον ρόλο που η τεχνική εκπαίδευση μπορεί να διαδραματίσει. Είπε ακόμη πως ήδη έχουν αφιερώσει με την Υπουργό Παιδείας αρκετό χρόνο και πολιτικά και υπηρεσιακά, έτσι ώστε να καταφέρουν να κινηθούν αποτελεσματικά προς αυτήν την κατεύθυνση.

Στην εκδήλωση παρέστη ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Η σημασία της συζήτησης για το σχέδιο αξιολόγησης στη Βουλή είναι τεράστια… Η παιδεία αλλάζει»
«Ενημέρωσα τη μητέρα μου ότι γέννησα από το ραδιόφωνο… Σε τρυφερή ηλικία εγκαταλείψαμε τους γονείς μας»
Επικοινωνία ΤΟΜ με ιδιοκτήτες οχημάτων Citroën που φέρουν ελαττωματικό αερόσακο Takata
Υπ. Ενέργειας: Αναμενόμενη αλλά προσωρινή η αύξηση των τιμών καυσίμων-Θα παρέμβουμε εάν ξεφύγουν οι τιμές
Ουρές στο λιμάνι Λεμεσού για επιβίβαση στο Crown Iris-Επαναπατρίζονται άλλοι 1600 Ισραηλινοί
Ακόμη τέσσερις Κύπριοι και οι οικογένειες τους έφυγαν από το Ιράν και επιστρέφουν στην Κύπρο
Παραίτηση Υφυπουργού Πρόνοιας ζητά η Ισότητα για κάμερες που κατέγραφαν ήχο
Κατέπλευσε εκ νέου στο λιμάνι Λεμεσού το «Crown Iris»-Μετέφερε 1.600 ξένους υπηκόους
Πραγματοποιούνται άλλες 15 πτήσεις από τη Λάρνακα προς Ισραήλ και Ιορδανία για επαναπατρισμό πολιτών
Στα ύψη ο υδράργυρος-Έρχονται βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες