Η Αστυνομία εκτέθηκε και ο Αρχηγός χαιρετούσε την μπάντα λες και δεν συνέβη τίποτα…

Λίγες ώρες μετά την ανάγνωση της απόφασης της θανατικής ανακρίτριας για τον Θανάση Νικολάου και ενώ ο κόσμος προσπαθεί να συνειδητοποιήσει ακόμα ότι οι κυπριακές Αρχές άφησαν επί δύο δεκαετίες δολοφόνους να κυκλοφορούν ελεύθεροι, η Αστυνομία Κύπρου είχε γιορτή. Επρόκειτο για μια προγραμματισμένη εκδήλωση, στην οποία είχαν προσκληθεί επίσημοι και εκπρόσωποι από ξένες χώρες, η οποία ήταν κατανοητό πως δεν μπορούσε να ακυρωθεί. Αυτό που δεν ήταν καθόλου κατανοητό είναι που η Αστυνομία και ο Αρχηγός της συμπεριφέρονταν λες και δεν συνέβη τίποτα.

Η δικαστής κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο Θανάσης Νικολάου δολοφονήθηκε διά στραγγαλισμού. Το φονικό έγινε πριν από 19 χρόνια και στη διάρκεια αυτών των ετών η Αστυνομία είχε αμέτρητες ευκαιρίες στη διάθεσή της να κάνει σωστά τη δουλειά της και να οδηγήσει τους ενόχους ενώπιον της Δικαιοσύνης. Όμως επί 19 χρόνια αποτύγχανε, με αποτέλεσμα αυτή η υπόθεση να μην εξιχνιαστεί ποτέ.

Ακόμη και πολύ πρόσφατα, υπό την υφιστάμενη ηγεσία, όταν άνοιξε ξανά η υπόθεση, μετά τα όσα στραβά εντόπισαν στο πόρισμά τους οι ποινικοί ανακριτές, η Αστυνομία κλώτσησε άλλη μια ευκαιρία να κάνει σωστά το έργο της. Και αυτό, ενώ υπήρχε ήδη απόφαση του ΕΔΑΔ, που έδειχνε πως η διερεύνηση που έγινε στο παρελθόν ήταν πλημμελής και θα ανέμενε κάποιος πως θα είχε την στοιχειώδη ευθιξία να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις.

Η Αστυνομία Κύπρου, όπως και η Γενική Εισαγγελία, που επέμεναν πως επρόκειτο για αυτοκτονία και όχι δολοφονία, είναι σήμερα ανεπανόρθωτα εκτεθειμένες. Και ο Αρχηγός Αστυνομίας, καθώς και σύσσωμη η ηγεσία, γιόρτασαν το ρεζιλίκι με μια μεγαλοπρεπή γιορτή, την οποία μάλιστα έκαναν και live στο Twitter.

Θα μπορούσε ο Στέλιος Παπαθεοδώρου να εκμεταλλευτεί την παρουσία τόσων δημοσιογράφων αλλά και εκπροσώπων των κρατικών θεσμών στο Αρχηγείο για να πει μια μεγάλη συγνώμη εκ μέρους της Αστυνομίας. Θα μπορούσε να την εκμεταλλευτεί για να ανακοινώσει τα επόμενα βήματα σε ό,τι αφορά την υπόθεση Θανάση Νικολάου. Θα μπορούσε να ανακοινώσει σε ποιους αποδίδει ευθύνες για αυτή την τρομακτική ανεπάρκεια. Θα μπορούσε να κάνει οτιδήποτε άλλο, παρά να υποκρίνεται πως δεν συμβαίνει τίποτα.

Επέλεξε, όμως, να μην κάνει τίποτα από όλα αυτά, στέλνοντας μηνύματα πλήρους απάθειας και αδιαφορίας. Όπως αυτά που εισέπραττε η κυρία Ανδριάνα επί 19 χρόνια…

Δειτε Επισης

Η Αστυνομία εκτέθηκε και ο Αρχηγός χαιρετούσε την μπάντα λες και δεν συνέβη τίποτα…
Το ΔΗΚΟ, ο Μακάριος, ο Γιάννης Μπέζος και στο βάθος Ευρωεκλογές
Τα επεισόδια στον Ύψωνα, οι «κακοί» πληροφοριοδότες και η ημέρα της σούβλας...
Ευτυχώς που απαγορεύτηκε η ρίψη πυροτεχνημάτων λίγες ώρες προηγουμένως...
Η μετάβαση Χαρτσιώτη στο ΤΑΕ για «Δημητρούι», η εμπλοκή σε επιχειρησιακά θέματα και τα κακά/καλά ΜΜΕ
Από τους μεζέδες στα λαχματζούν στον Δήμο Λευκωσίας
Η ομερτά για την απόφαση για Κατσουνωτό, τα συμπεράσματα και το δημόσιο συμφέρον
Εγκαινίασε την προεκλογική της ως «Che Elenara» η Θεοχάρους
Η εξάντληση της αυστηρότητας σε ένα 82χρονο παππού που δεν ήταν «γνωστός στις Αρχές»
Μετά τη μαραθώνια συνεδρία της περασμένης εβδομάδας, δεν συνέρχεται την Τσικνοπέμπτη η Ολομέλεια