Άδικη απόφαση της Βουλής για περίθαλψη κρατικών υπαλλήλων καταγγέλλει η Ισότητα

Απογοήτευση εκφράζει με ανακοίνωσή της η συντεχνία ΙΣΟΤΗΤΑ για την απόφαση της Βουλής να ψηφίσει τον Κανονισμό 5, που αφορά στο δικαίωμα των κρατικών υπαλλήλων για δωρεάν περίθαλψη στα κρατικά νοσηλευτήρια, για υπηρεσίες που δεν καλύπτονται από το ΓεΣΥ. Η συντεχνία αναφέρει ότι πρόκειται για «πρωτοφανή και εχθρική προς τα συνδικαλιστικά θέσμια ενέργεια του Νομοθετικού Σώματος».

«Ως ΙΣΟΤΗΤΑ θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για να ακυρώσουμε αυτή την άδικη, μονομερή και συνεπώς παράνομη, ρύθμιση», αναφέρει η ανακοίνωση και καλεί τη Βουλή να προβεί σε «διόρθωση της αδικίας», ενώ παράλληλα «καλεί όλες τις Συντεχνίες με μέλη επηρεαζόμενους υπαλλήλους και συνταξιούχους σε συστράτευση».

Όπως εξηγεί η συντεχνία, η υπερψήφιση της τροπολογίας που κατέθεσε ο Δημοκρατικός Συναγερμός για τον Κανονισμό 5 των περί Δημόσιας Υπηρεσίας (Ιατρικές Εξετάσεις και Ιατρική Περίθαλψη) Κανονισμών του 2024, «αφαιρεί από χιλιάδες κρατικούς υπαλλήλους, συνταξιούχους και τα μέλη των οικογενειών τους το μέχρι σήμερα κατοχυρωμένο δικαίωμα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από τα κρατικά νοσηλευτήρια για υπηρεσίες που δεν καλύπτονται από το ΓεΣΥ».

Σημειώνει, ακολούθως ότι «παρά το γεγονός ότι δικαιούνταν ήδη αυτό το ωφέλημα, οι κρατικοί υπάλληλοι δέχθηκαν να γίνεται αποκοπή για το ΓεΣΥ, ώστε να επωφεληθεί το σύνολο της κοινωνίας και να καταστεί βιώσιμο το σύστημα». Υπογραμμίζει, επίσης, ότι δεν προηγήθηκε οποιαδήποτε διαβούλευση ή έστω ενημέρωση των επηρεαζόμενων και των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων, σημειώνοντας ότι αυτό «συνιστά κατάφωρη περιφρόνηση των θεσμών του κοινωνικού διαλόγου και εργατικών κεκτημένων δεκαετιών».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επικίνδυνα παιδικά και άλλα προϊόντα εντοπίστηκαν στην κοινοτική αγορά
Μπορεί όντως να συλληφθεί ο Νετανιάχου;-Η ουσιαστική ισχύς του εντάλματος και η διαδικασία
Άρχισε η υποβολή Δήλωσης Εισοδήματος 2023
Συμφώνησαν στα περισσότερα Πρόεδρος και ΟΕΛΜΕΚ-Στη βάση παιδαγωγικών κριτηρίων οι αποφάσεις
Συνελήφθη δεύτερο πρόσωπο για τον οπλισμό στον τάφο-Σε εξέλιξη οι έρευνες
Ζητούν ενημέρωση για διαχείριση του email οι οργανωμένοι γονείς Δημοτικής-Δεν ήταν ενιαία η αντίδραση
Ο γρίφος και η πολιτική πραγματικότητα-Τι μέλλει γενέσθαι μετά τον θάνατο του προέδρου του Ιράν
Αποπερατώθηκαν οι έρευνες των δυτών για το ανθρώπινο πέλμα-Συνεχίζονται στη ξηρά
Σοβαρός τραυματισμός μοτοσικλετιστή σε τροχαίο στη Λάρνακα
Υποτροφίες σε Κύπριους φοιτητές νομικής Οξφόρδης από Harris Kyriakides Foundation