Στις ΗΠΑ η Αστυνομία διέλυσε δύο καταυλισμούς φιλοπαλαιστίνιων ακτιβιστών

Η Αστυνομία επενέβη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στους καταυλισμούς των φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT) και το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνιας, δύο από τα σημαντικότερα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης των ΗΠΑ, και προχώρησε σε πολλές συλλήψεις, έπειτα από την ένταση των προηγούμενων ημερών.

«Κατόπιν αιτήματός μου, πολύ νωρίς σήμερα το πρωί, ο καταυλισμός στην πρασιά Κρέσγκι διαλύθηκε. Τα άτομα που βρίσκονταν στον καταυλισμό εκείνη τη στιγμή είχαν προειδοποιηθεί τέσσερις φορές ότι θα έπρεπε είτε να φύγουν είτε να προετοιμαστούν ότι θα συλληφθούν», ανέφερε η Σάλι Κόρνμπλουθ, η πρόεδρος του ΜΙΤ, κοντά στη Βοστόνη. «Οι 10 που απέμειναν δεν αντιστάθηκαν στη σύλληψή τους και οδηγήθηκαν ησύχως εκτός του καταυλισμού από Αστυνομικούς του ΜΙΤ και στη συνέχεια εκτός του πανεπιστημίου για να δώσουν τα στοιχεία τους» στην Αστυνομία, πρόσθεσε, επικαλούμενη τις «εντάσεις» που οδήγησαν σε αυτή την «έσχατη» λύση.

Η φοιτητική οργάνωση Συνασπισμός Κατά του Απαρτχάιντ του ΜΙΤ κατήγγειλε την αστυνομική επιχείρηση. «Το ΜΙΤ συλλαμβάνει φοιτητές (…) από τις 4 το πρωί. Σάρωσαν όλον τον καταυλισμό» ανέφερε στον λογαριασμό της στο Instagram. Και, απευθυνόμενη στη διοίκηση του ιδρύματος, πρόσθεσε: «Δεν μπορείτε να σταματήσετε το κίνημα. Θα επιστρέψουμε».

Ένας παρόμοιος καταυλισμός στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνιας, στη Φιλαδέλφεια, διαλύθηκε επίσης από Αστυνομικούς πριν από τα ξημερώματα, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Δεκάδες Αστυνομικοί, με πλήρη εξάρτυση, πήγαν στον χώρο και έδωσαν στους ακτιβιστές διορία δύο λεπτών για να φύγουν, προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα συλληφθούν, ανέφερε το NBC10. Στη συνέχεια, απομάκρυναν περίπου 30 διαδηλωτές που είχαν σχηματίσει αλυσίδα γύρω από το άγαλμα του Βενιαμίν Φραγκλίνου.

Τα αμερικανικά πανεπιστήμια συγκλονίζονται εδώ και εβδομάδες από κινητοποιήσεις κατά του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα. Σε πολλές περιπτώσεις οι διοικήσεις των πανεπιστημίων καλούν την αστυνομία να διαλύσει τους καταυλισμούς και να απομακρύνει διά της βίας τους διαδηλωτές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δασμούς 19% στις εισαγωγές από τις Φιλιππίνες ανακοίνωσε ο Τραμπ
Πέθανε ο θρύλος της heavy metal Οζι Οζμπορν σε ηλικία 76 ετών
Γιατί κλήθηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης ο Βοηθός Αρχηγός στη δίκη της Ζαννέτου-Τι κατέθεσε η Επίτροπος, ο αστυφύλακας και τα ευρήματα
ΒΙΝΤΕΟ: Σε λειτουργία η πρώτη αφαλάτωση από τα ΗΑΕ-Ευχαριστίες Παναγιώτου
Από την κίτρινη στην πορτοκαλί προειδοποίηση-Θα φτάσει τους 43 βαθμούς ο υδράργυρος
Σε σοβαρή κατάσταση 54χρονη μετά από τροχαίο-Έχασε τον έλεγχο του οχήματός της και έπεσε σε γκρεμό
Οι ΗΠΑ αποσύρονται από την UNESCO καταγγέλλοντας μεροληψία κατά του Ισραήλ
Ρωσική επίθεση στην Ουκρανία προκάλεσε ζημιές σε εγκαταστάσεις παραγωγής φυσικού αερίου
Προσοχή στους ταξιδιώτες συστήνει η Υπηρεσία Καταναλωτή-Φαινόμενα ελλιπής πληροφόρησης ασφάλισης ταξιδιού
Υπό τριήμερη κράτηση ο 41χρονος για τα επεισόδια στο σύνδεσμο της Ομόνοιας στη Λάρνακα