Κάθαρση ζητά η οικογένεια του Θανάση-«Φάνηκαν τελικά ποιοι ήταν οι πελλοί»

«Φάνηκαν τελικά οι πελλοί ποιοι είναι. Φάνηκαν ξεκάθαρα, εγώ είχα τη λογική και κανείς δεν γνώριζε το παιδί μου καλύτερα από μένα», ανέφερε ανάμεσα σε άλλα φανερά συγκινημένη η κα. Ανδριάνα Νικολάου, μετά την ανακοίνωση της θανατικής ανακρίτριας, πως ο θάνατος του Θανάση Νικολάου αποδίδεται σε εγκληματική ενέργεια.

Όπως ανέφερε η κα. Ανδριάνα Νικολάου έξω από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, «δεν είναι δικαίωση, είναι απλά μια ηθική ικανοποίηση. Σήμερα αυτή η απόφαση ήταν ο καρπός των κόπων μου, δεν είναι δικαίωση. Δικαίωση είναι να τιμωρηθούν αυτοί που σκότωσαν το παιδί μου και αυτοί που το συγκάλυπταν τόσα χρόνια. Έστω και την ύστατη το φως νίκησε το σκοτάδι. Υπάρχει το φως αλλά αυτοί που θέλουν να ζουν στο σκοτάδι δεν μπορούν να το δουν. Ευχαριστώ τον Θεό που έδωσε τη δύναμη, τη φώτιση και την υπομονή να αντέξω όλα αυτά τα χρόνια αυτό το μαρτύριο παρά τις τόσες αρρώστιες που πέρασα. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τη θανατική ανακρίτρια, Ντόρια Βαρωσιώτου, για την υπομονή και την αντοχή που υπέδειξε στη δύσκολη μάχη που είχαμε με τα διάφορα επιχειρήματα της Γενικής Εισαγγελίας».

Όπως επίσης, πρόσθεσε, «θέλω να ευχαριστήσω από την ψυχή μου τους δυο βασικούς μου μάρτυρες, τον κ. Μάτσα, την κα. Καραγιάννη, και τις δικηγορίνες μου Αθηνά Δήμα και την Λητώ Καριόλου, Εδώ και δυο δεκαετίες παλεύαμε να αποδείξουμε την αλήθεια για να δικαιώσουμε το παιδί μας που του αμαύρωσαν το όνομά του με το στίγμα της αυτοχειρίας. Όλοι έκαναν το παν να κουκουλώσουν το άγριο έγκλημα και να γλυτώσουν ποιούς; Διακινητές των ναρκωτικών, δολοφόνους στο συγκεκριμένο στρατόπεδο που υπηρετούσαν. Δεν το χάσαμε από αρρώστια, ούτε από δυστύχημα, ούτε στον πόλεμο για να πω χαλάλι στην πατρίδα μου το παιδί».

Η προσπάθεια τους όλη, ανέφερε η κα. Ανδριάνα, «του στρατού, αστυνομίας και νομικής υπηρεσίας ήταν να μετατρέψουν το θύμα σε θύτη με τους θύτες σε θύματα με σκοπό να γλυτώσουν τους δολοφόνους και να αφήσουν να κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι και ατιμώρητοι ανάμεσά μας, όπως και έγινε. Η σημερινή απόφαση δεν θα μου φέρει το παιδί μου πίσω, αλλά ούτε και τη ζωή μου την οποία μου κατέστρεψαν. Έδωσε όμως ελπίδα στη δικαιοσύνη για αποκατάσταση του κράτους δικαίου που τα είχαν δολοφονήσει και αυτά δυστυχώς. Το έγκλημα ήταν οφθαλμοφανές από την πρώτη στιγμή στη σκηνή. Δεν μπορεί να βρεθεί άνθρωπος κάτω από 30 μέτρα ύψος με άθικτο σώμα και να μιλούν για πτώση».

Από την πρώτη στιγμή κατέληξε, «φώναζα μου σκότωσαν το παιδί μου και μου το έφεραν εδώ αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Ήθελαν και καλά να κουκουλώσουν το έγκλημα για να γλυτώσουν κάποιους, όμως την μάνα δεν μπορεί να τη ξεγελάσει κανένας».

Ερωτηθείσα εάν σήμερα ζητά παραιτήσεις, η κα. Νικολάου απάντησε ότι, «θα το δούμε στην πορεία. Όχι παραιτήσεις, αλλά κάθαρση, κάθαρση από τη ρίζα. Όχι μόνο οι εισαγγελείς και όλοι εκεί μέσα που κρατούν τις υποθέσεις στα χέρια τους. Τα επόμενα βήματα θα τα μιλήσω με τους δικηγόρους μου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Κι άλλο αίμα στην άσφαλτο-Νεκρός ο 28χρονος μοτοσικλετιστής στη Λάρνακα
Σε ένα τριήμερο έγιναν 137 τροχαίες καταγγελίες στην επαρχία Αμμοχώστου
Θέμα εθνικής ασφάλειας η προστασία από τις πυρκαγιές-Συνδρομή όλων ζήτησε ο Χαρτσιώτης
Συνελήφθη δεύτερο πρόσωπο για τον οπλισμό στον τάφο-Σε εξέλιξη οι έρευνες
Επανασυνελήφθησαν και για άλλες κλοπές δύο πρόσωπα που τελούσαν ήδη υπό κράτηση
Αποπερατώθηκαν οι έρευνες των δυτών για το ανθρώπινο πέλμα-Συνεχίζονται στη ξηρά
Σοβαρός τραυματισμός μοτοσικλετιστή σε τροχαίο στη Λάρνακα
Εντοπίστηκε οπλισμός και εκρηκτικές ύλες σε τάφο στη Λάρνακα (pic)
Με συμπληρωματικό υπόμνημα επανήλθαν στη θέση περί δεδικασμένου οι μοναχοί
Τα σημεία που εστιάζει η νέα ένσταση των δικηγόρων των μοναχών-Άρχισε η κλήτευση μαρτύρων από την Μονή