K. Ευσταθίου: Η ΕΕ είναι ανήμπορη να επιβληθεί στην Τουρκία

Η ΕΕ «είναι ανήμπορη να επιβληθεί στην Τουρκία» δήλωσε την Παρασκευή ο μεμονωμένος σοσιαλιστής Βουλευτής, Κωστής Ευσταθίου, σε ομιλία του στην ειδική συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.

Ο κ. Ευσταθίου σημείωσε, ακόμη, πως στο έδαφός της ΕΕ μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, ενώ η ΕΕ «παρακολουθεί τη σφαγή στη Γάζα όπως παρακολούθησε άφωνη το ξεκαθάρισμα στο Νακόρνο Καραμπάχ μερικούς μήνες πριν».

Σημείωσε πως «δεν είναι ότι η ΕΕ είναι αδιάφορη, είναι όμως ανήμπορη, όπως ανήμπορη είναι να επιβληθεί στην Τουρκία της οποίας την ευρωπαϊκή πορεία, ως να είμαστε εγκλωβισμένοι, στηρίζουμε, μια πορεία στην οποία η Τουρκία δεν δίνει τίποτα αλλά μόνο παίρνει", όπως ανέφερε.

Ο κ. Ευσταθίου αναφέρθηκε στον «κίνδυνο που δεν είναι μακριά και είναι ο κανονισμός της πράσινης γραμμής, ο οποίος επιβλήθηκε το 2004, να εξελιχθεί σε μια σχέση καλής γειτονίας με το ψευδοκράτος».

«Αυτό θα είναι η μεγαλύτερη καταστροφή», πρόσθεσε ο Βουλευτής.

Επομένως, συνέχισε, «πρέπει να προχωρήσουμε στην εμβάθυνση της Ευρώπης, γιατί είμαστε η Ευρώπη, μακριά από κηδεμονίες, πρωτίστως κοντά στον πολίτη, και να προστατεύσουμε τους θεσμούς αυτού του κράτους και την ίδια την υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ο κ. Ευσταθίου χαρακτήρισε την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ "τη μεγαλύτερη επιτυχία της Κυπριακής Δημοκρατίας".

Ανέφερε ότι "αυτή την επιτυχία οφείλουμε να αναγνωρίσουμε και να αξιοποιήσουμε επωφελώς για τον κυπριακό λαό σε μια Ευρώπη δημοκρατική" μακριά από συμφέροντα "που δεν επιτρέπουν στην Κύπρο τη συμφωνία με την Κυβέρνηση της Συρίας για την επιστροφή στη χώρα τους Σύρων μεταναστών".

Καταλήγοντας, ο κ. Ευσταθίου  σημείωσε ότι δυστυχώς σήμερα η Ευρώπη δεν είναι πρωταγωνιστής αλλά είναι πεδίο αντιπαλότητας, δεν έχει απαλλαγεί από την κηδεμονία των ΗΠΑ και δεν έχει εμβαθύνει στην κοινωνική και δημοκρατική αποστολή της.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κι άλλο αίμα στην άσφαλτο-Νεκρός ο 28χρονος μοτοσικλετιστής στη Λάρνακα
Μπορεί όντως να συλληφθεί ο Νετανιάχου;-Η ουσιαστική ισχύς του εντάλματος και η διαδικασία
Στο ΣΓΥ ο ΥΠΕΞ, ενημερώνει για συμμόρφωση επί συστάσεων για κράτος δικαίου
Συνελήφθη δεύτερο πρόσωπο για τον οπλισμό στον τάφο-Σε εξέλιξη οι έρευνες
Προτεραιότητα Α. Ιωσήφ η προώθηση ανέγερσης Τεχνικής-Γεωργικής Σχολής
Συζήτησε με τον Πρέσβη της Κίνας τις διαφορές που προέκυψαν με την CPP ο Πρόεδρος
Ο γρίφος και η πολιτική πραγματικότητα-Τι μέλλει γενέσθαι μετά τον θάνατο του προέδρου του Ιράν
Αποπερατώθηκαν οι έρευνες των δυτών για το ανθρώπινο πέλμα-Συνεχίζονται στη ξηρά
Προεκλογική ανταλλαγή πυρών-Οι «συνήγοροι των τραπεζών» και η «ΑΚΕΛική λαίλαπα»
Σοβαρός τραυματισμός μοτοσικλετιστή σε τροχαίο στη Λάρνακα