Α. Ατταλίδου: Να οικοδομήσουμε μια ενωμένη ομοσπονδιακή Ευρώπη

Οι μεγάλες προκλήσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν αν τις αντιμετωπίσουμε μαζί, ως Ευρωπαίοι, σε μια ενωμένη, ομοσπονδιακή και πραγματικά δημοκρατική Ευρώπη, δήλωσε η ανεξάρτητη Βουλευτής Αλεξάνδρα Ατταλίδου, σημειώνοντας παράλληλα ότι αυτή η Ευρώπη θα δώσει σε μας τους Κύπριους το πλαίσιο για να οικοδομήσουμε την ενωμένη, ομόσπονδη Κύπρο στους κόλπους της.

Αναφερόμενη στο Κυπριακό η κ. Ατταλίδου είπε, μεταξύ άλλων, ότι «παρά το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις στο Κραν Μοντανά το 2017 διασφάλιζαν επί χάρτου καλύτερες πρόνοιες για τη λύση του Κυπριακού καταλήξαμε να χάνουμε και τα αυτονόητα». «Η Αμμόχωστος εποικίζεται, η γη μας λεηλατείται από ξένους και ο ανεξέλεγκτος εποικισμός αλλοιώνει την θέληση και φιμώνει τους Τουρκύπριους συμπατριώτες μας», πρόσθεσε.

Η κ. Ατταλίδου είπε ότι «οι πόλεμοι και οι πρόσφυγες, η κοινωνική αδικία και η κλιματική αλλαγή δεν περιορίζονται από σύνορα. Γι αυτό και είναι αδύνατο για τις εθνικές κυβερνήσεις να τα ξεπεράσουν μόνες τους. Το αποτέλεσμα είναι ο διχασμός, ο εξτρεμισμός και η παράλυση». Κι όμως, πρόσθεσε, «υπάρχει τρόπος. Μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτές τις προκλήσεις αν τις αντιμετωπίσουμε μαζί, ως Ευρωπαίοι, σε μια ενωμένη, ομοσπονδιακή και πραγματικά δημοκρατική Ευρώπη».

Μια Ευρώπη, είπε, «που θα δώσει σε μας τους Κύπριους το πλαίσιο για να οικοδομήσουμε την ενωμένη, ομόσπονδη Κύπρο στους κόλπους της, είπε. Μίλησε για μια Ευρώπη που θα χαρακτηρίζεται από αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη, δικαιοσύνη και διαφάνεια. Που δεν σπαράζεται από διχαστικές και απάνθρωπες, εθνικιστικές και λαϊκιστικές πολιτικές. 

Αναφερόμενη στο Volt είπε ότι είναι το πρώτο πανευρωπαϊκό κόμμα και αγωνίζεται γι αυτές τις πολιτικές. «Με τον ίδιο ζήλο ως το πρώτο δικοινοτικό κόμμα θα αγωνιστούμε και για την λύση του Κυπριακού», ανέφερε.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στο ΣΓΥ ο ΥΠΕΞ, ενημερώνει για συμμόρφωση επί συστάσεων για κράτος δικαίου
Προτεραιότητα Α. Ιωσήφ η προώθηση ανέγερσης Τεχνικής-Γεωργικής Σχολής
Συζήτησε με τον Πρέσβη της Κίνας τις διαφορές που προέκυψαν με την CPP ο Πρόεδρος
Προεκλογική ανταλλαγή πυρών-Οι «συνήγοροι των τραπεζών» και η «ΑΚΕΛική λαίλαπα»
Στήριξη σε Παντελή Γεωργίου για το Δήμο Δυτικής Λεμεσού από το Volt
Συλλυπητήρια Λευκωσίας για τον θάνατο του Προέδρου και του ΥΠΕΞ του Ιράν
Τη σημασία της διμερούς συνεργασίας συζήτησαν Πρόεδρος της Βουλής και Ελληνας Υπ. Υγείας
Τέσσερις προτάσεις ΔΗΠΑ κυρίως προς τις τράπεζες για την οικονομία
Βούληση για διεύρυνση σχέσεων με Κύπρο εξέφρασε ο Πρόεδρος της Αλβανίας
Βλέπει τον Κινέζο Πρέσβη για το τερματικό ο Πρόεδρος-Νέοι ισχυρισμοί από την CPP