A. Θεμιστοκλέους: Μπήκαμε στην ΕΕ για να ενισχύσουμε την Κυπριακή Δημοκρατία όχι να τη χάσουμε

Δεν μπήκαμε στην ΕΕ για να χάσουμε το κράτος μας, αλλά για να το ενισχύσουμε για εθνικούς και πολιτικούς λόγους, είπε ο ανεξάρτητος Βουλευτής, Ανδρέας Θεμιστοκλέους στην ομιλία του στην επετειακή Ολομέλεια της Βουλής για την επέτειο των 20 χρόνων από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, την Παρασκευή.

Σημείωσε ότι η ΕΕ, παρά τις αδυναμίες που παρουσιάζει, δεν παύει από το να είναι η μεγαλύτερη πολιτική κατάκτηση της Ελλάδας και της Κύπρου. «Δεν θέλουμε να βγούμε από την Ευρώπη», ανέφερε, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι «ζητούμε να αρθούν όσα οδήγησαν τα τελευταία χρόνια την ΕΕ να παραπαίει», κάνοντας αναφορά σε κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες που διευρύνονται συνεχώς ανάμεσα στους λαούς και στους πολίτες της.

Επιπλέον, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι αντί η ΕΕ να είναι μία έκταση ειρήνης, προόδου, αλληλεγγύης, όπως την οραματίστηκαν οι ιδρυτές της, χρηματοδοτεί και οξύνει τον πόλεμο, αντί να ζητήσει κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία και επάνοδο στο τραπέζι των συνομιλιών για να λυθεί το πρόβλημα ειρηνικά.

Ο ανεξάρτητος Βουλευτής είπε ότι «δεν μπήκαμε στην Ευρώπη για να χάσουμε το κράτος μας. Αντίθετα, μπήκαμε για να ενισχύσουμε για λόγους εθνικούς, πολιτικούς, την Κυπριακή Δημοκρατία, να τη διασφαλίσουμε στο μέλλον και κυρίως για να μπορέσουμε να έχουμε μια λύση του Κυπριακού, έξω από τα συνηθισμένα τερτίπια της Τουρκίας», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι του είναι αδιανόητο η ΕΕ να μπορεί στο μέλλον να αποδεχτεί λύση του Κυπριακού που θα περιορίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές πολιτικές ελευθερίες.

Ανέφερε, ακόμη, ότι η υπογεννητικότητα, η διεύρυνση των ανισοτήτων και η «ακατάσχετη λαθρομετανάστευση» είναι τα μεγάλα προβλήματα της ΕΕ, ενώ σημείωσε ότι κανένας από τους προηγούμενους ομιλητές δεν αναφέρθηκε στα μνημόνια και το κούρεμα, «πειράματα που δεν επαναλήφθηκαν έκτοτε», όπως είπε.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στο ΣΓΥ ο ΥΠΕΞ, ενημερώνει για συμμόρφωση επί συστάσεων για κράτος δικαίου
Προτεραιότητα Α. Ιωσήφ η προώθηση ανέγερσης Τεχνικής-Γεωργικής Σχολής
Συζήτησε με τον Πρέσβη της Κίνας τις διαφορές που προέκυψαν με την CPP ο Πρόεδρος
Στήριξη σε Παντελή Γεωργίου για το Δήμο Δυτικής Λεμεσού από το Volt
Συλλυπητήρια Λευκωσίας για τον θάνατο του Προέδρου και του ΥΠΕΞ του Ιράν
Τη σημασία της διμερούς συνεργασίας συζήτησαν Πρόεδρος της Βουλής και Ελληνας Υπ. Υγείας
Τέσσερις προτάσεις ΔΗΠΑ κυρίως προς τις τράπεζες για την οικονομία
Βούληση για διεύρυνση σχέσεων με Κύπρο εξέφρασε ο Πρόεδρος της Αλβανίας
Βλέπει τον Κινέζο Πρέσβη για το τερματικό ο Πρόεδρος-Νέοι ισχυρισμοί από την CPP
Αβάσιμοι οι «ισχυρισμοί» για τον Πόντο υποστηρίζει το ΥΠΕΞ της Τουρκίας