A. Θεμιστοκλέους: Μπήκαμε στην ΕΕ για να ενισχύσουμε την Κυπριακή Δημοκρατία όχι να τη χάσουμε

Δεν μπήκαμε στην ΕΕ για να χάσουμε το κράτος μας, αλλά για να το ενισχύσουμε για εθνικούς και πολιτικούς λόγους, είπε ο ανεξάρτητος Βουλευτής, Ανδρέας Θεμιστοκλέους στην ομιλία του στην επετειακή Ολομέλεια της Βουλής για την επέτειο των 20 χρόνων από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, την Παρασκευή.

Σημείωσε ότι η ΕΕ, παρά τις αδυναμίες που παρουσιάζει, δεν παύει από το να είναι η μεγαλύτερη πολιτική κατάκτηση της Ελλάδας και της Κύπρου. «Δεν θέλουμε να βγούμε από την Ευρώπη», ανέφερε, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι «ζητούμε να αρθούν όσα οδήγησαν τα τελευταία χρόνια την ΕΕ να παραπαίει», κάνοντας αναφορά σε κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες που διευρύνονται συνεχώς ανάμεσα στους λαούς και στους πολίτες της.

Επιπλέον, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι αντί η ΕΕ να είναι μία έκταση ειρήνης, προόδου, αλληλεγγύης, όπως την οραματίστηκαν οι ιδρυτές της, χρηματοδοτεί και οξύνει τον πόλεμο, αντί να ζητήσει κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία και επάνοδο στο τραπέζι των συνομιλιών για να λυθεί το πρόβλημα ειρηνικά.

Ο ανεξάρτητος Βουλευτής είπε ότι «δεν μπήκαμε στην Ευρώπη για να χάσουμε το κράτος μας. Αντίθετα, μπήκαμε για να ενισχύσουμε για λόγους εθνικούς, πολιτικούς, την Κυπριακή Δημοκρατία, να τη διασφαλίσουμε στο μέλλον και κυρίως για να μπορέσουμε να έχουμε μια λύση του Κυπριακού, έξω από τα συνηθισμένα τερτίπια της Τουρκίας», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι του είναι αδιανόητο η ΕΕ να μπορεί στο μέλλον να αποδεχτεί λύση του Κυπριακού που θα περιορίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές πολιτικές ελευθερίες.

Ανέφερε, ακόμη, ότι η υπογεννητικότητα, η διεύρυνση των ανισοτήτων και η «ακατάσχετη λαθρομετανάστευση» είναι τα μεγάλα προβλήματα της ΕΕ, ενώ σημείωσε ότι κανένας από τους προηγούμενους ομιλητές δεν αναφέρθηκε στα μνημόνια και το κούρεμα, «πειράματα που δεν επαναλήφθηκαν έκτοτε», όπως είπε.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η Κυπριακή Δημοκρατία επαναβεβαιώνει τη στήριξή της στη Σύμβαση ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας
Αμετακίνητη εμφανίζεται η τουρκική πλευρά στη συζήτηση για τα Μέτρα Οικόμησης Εμπιστοσύνης
Το θέμα Μονής Σινά συζήτησε ο ΥΠΕΞ με ομολόγους τους Ελλάδας και Αιγύπτου
ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ «σκοτώνονται» για την ευθανασία-Αντιπαράθεση με προεκλογικές σπόντες
Δρομολογεί άμεση επιστροφή του Κωστή Ευσταθίου στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΕΔΕΚ ο Διομήδους
Υπαναχώρησε κατόπιν των δικών του πιέσεων για την εκδήλωση στο σχολείο το Υπουργείο Παιδείας, υποστηρίζει το ΑΚΕΛ
Κόλαση η ζωή των κατοίκων στο Τρίκωμο -Τους άφησαν χωρίς δρόμο οι σφετεριστές
Αναβάθμιση επιχειρησιακής ικανότητας ΕΦ με ένταξη Airbus Η145Μ στο δυναμικό της (pics)
Για έρευνες φυσικού αερίου νοτίως της Κύπρου κάνουν λόγο οι Τούρκοι
Παραμένει αισιόδοξη η Ολγκίν, παρά τα όσα λέει ο Τατάρ-Αναφέρθηκε σε δέσμευση των ηγετών