Έσβησε για πάντα το χαμόγελο της δημοσιογράφου Γεωργίας Ψαριά…

Ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή των γεγονότων. Μια μάχιμη δημοσιογράφος. Ένας άνθρωπος δυναμικός, με προσωπικότητα, ήθος και αξίες. Ένας άνθρωπος ζωντανός, που πάντα χαμογελούσε. Ωστόσο, το χαμόγελο της Γεωργίας Ψαριά έμελλε να σβήσει νωρίς, στα 49 της χρόνια.

Η Γεωργία, έφυγε για το μεγάλο ταξίδι, την Μεγάλη Τετάρτη, σκορπώντας απέραντη θλίψη στην οικογένεια της, τους φίλους της και σε όλο τον δημοσιογραφικό κόσμο.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο διαγνώστηκε με καρκίνο. Δεν λύγισε όμως. Ποτέ δεν λύγιζε και ποτέ δεν παρέδιδε τα όπλα τόσο εύκολα. Το πάλεψε γενναία και έδωσε μια τεράστια μάχη, μέχρι το απόγευμα της Πρωτομαγιάς, όταν άφησε στην Εντατική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας την τελευταία της πνοή.

Η Γεωργία Ψαριά ξεκίνησε την πορεία της στη δημοσιογραφία από την εφημερίδα «Πολίτης», όπου εργαζόταν για αρκετά χρόνια, ενώ το 2018 άρχισε να εργάζεται στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου.

440520126_284009128099972_4240635015212003267_n

Σε μία από τις μετρημένες αναρτήσεις που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την προσωπική της ζωή, έγραψε για την δοκιμασία υγείας της. Συγκεκριμένα, έγραψε «τo σκεφτόμουν τις τελευταίες ημέρες αν θα έπρεπε να έμπαινα στη διαδικασία να γράψω. Η τελευταία μου ανάρτηση έχω την εντύπωση ότι προκάλεσε κάποιο μπέρδεμα, γι’ αυτό και το ξεκαθαρίζω ότι δεν αφορά αγαπημένο μου πρόσωπο η δοκιμασία υγείας, αλλά εμένα.

Και επειδή στη ζωή μου ήμουν πάντοτε ειλικρινής και δεν φοβήθηκα ποτέ τις λέξεις (το αντίθετο. τις αγαπώ όλες) δεν έχω και πρόβλημα να εκστομίσω τι έχω να αντιμετωπίσω. Έχει όνομα αυτό με το οποίο διαγνώστηκα και δεν πρέπει να μας τρομάζει. Λέγεται καρκίνος και μου την έσκασε το λαμόγιο και έκανε και τη μετάστασή του. Μας έπιασε εν ολίγοις στον ύπνο. Βλέπετε "πέτυχα" σπάνιο είδος και μου την έσκασε. Όσο για τις εξετάσεις στις οποίες χρειάστηκε να υποβληθώ από τις αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα, δεν θα μπω καν στον κόπο να τις μετρήσω (φοβάμαι πως θα χάσω το μέτρημα όπως λέει και η Μποφίλιου!). Ό,τι δεν έκανα από την μέρα που γεννήθηκα τα έκανα σε ένα μήνα (όλα εδώ πληρώνονται lol).

Δεν πειράζει. Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω και πρέπει να βλέπουμε μόνο το σήμερα και το αύριο (και είναι και πολύ).

Χθες έκλεισε για μένα ο κύκλος των διαγνώσεων. Διάβασα, ενημερώθηκα, άκουσα. Πολλά, πάρα πολλά. Δεν θα χαϊδέψω αυτιά όπως δεν χάιδεψε κανένας γιατρός με τον οποίο συναντήθηκα τα δικά μου. Όλοι έντιμοι και ειλικρινείς. Και το εκτιμώ και το σέβομαι απόλυτα. Ο καθένας όμως τη δουλειά του. Ο γιατρός στην επιστήμη του, εγώ στην δική μου δύναμη και ο θεός υπεράνω όλων. Μπορεί να ακούγεται αστείο, μιας και τυπική πιστή που είναι όλη μέρα στην εκκλησία, δεν υπήρξα ποτέ, πιστεύω όμως απόλυτα ότι ο Θεός μου δίνει δύναμη, πάντα μου έδινε και άκουγε τις προσευχές μου, και θα με βοηθήσει και σε αυτή τη δοκιμασία. Είναι και το μόνο που του ζητώ εξάλλου. Με τις δικές σας δε προσευχές, που έχασα επίσης το μέτρημα, είμαι 100% σίγουρη ότι αυτό που χρειάζομαι το έχω στο φουλ του. Και ναι, μόνο αυτό χρειάζομαι. Πίστη και θετική ενέργεια. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Τις διαγνώσεις, τα στατιστικά, τα στάδια, το ότι δεν είναι ιάσιμο και τις προβλέψεις τις αφήνω στην άκρη. Στην παρούσα φάση δεν μου προσφέρουν απολύτως τίποτα. Τα είπαμε, τα είδαμε, πάμε πάρακάτω.

Όπως προ είπα, ο κύκλος αυτός για μένα έκλεισε. Είμαι ήδη στο επόμενο στάδιο. Της θεραπείας. Εκεί επικεντρώνομαι. Αυτό έχω μπροστά μου και μόνο με αυτό θα ασχολούμαι από τούδε και στο εξής. Και χαίρομαι γιατί οι δικοί μου άνθρωποι και οι περισσότεροι από τους φίλους οι οποίοι επικοινώνησαν μαζί μου συμφωνούν με την προσέγγισή μου.

Κλείνω λέγοντας μόνο αυτό: Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο "δυνατός" νιώθει ένας άνθρωπος κάθε φορά που λαμβάνει ένα μήνυμα γεμάτο αισιοδοξία και θετική ενέργεια. Απίστευτη δύναμη. Με όλα αυτά που μου στέλνετε νιώθω ότι έχω μια στρατιά ανθρώπων να με συντροφεύει. Σας χιλιοευχαριστώ για όλα. Μα για όλα. Και να είστε όλοι βέβαιοι ότι θα κάνω αυτό που μου ζητάτε και αυτό που περιμένετε από μένα. Να τα δώσω ΟΛΑ. Αυτή είναι η δικιά μου υπόσχεση. Σας αγαπώ...».

440484092_3610390519177354_2993490172968750115_n

Το ΡΙΚ, που ήταν και ο τελευταίος της επαγγελματικός σταθμός, σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «με βαθύτατη θλίψη ανακοινώνουμε το θάνατο της αγαπημένης συναδέλφου δημοσιογράφου του Τμήματος Ειδήσεων Γεωργίας Ψαριά. Εκ μέρους της Διοίκησης,της Γενικής Διεύθυνσης,της Διεύθυνσης του Τμήματος Ειδήσεων αλλά και όλου του προσωπικού που γνώρισε και αγάπησε τη Γεώργια για τον φωτεινό της χαρακτήρα και την εργατικότητα της, εκφράζουμε συντετριμμένοι τα θερμά μας συλλυπητήρια προς τους οικείους της. Αιωνία της η μνήμη».

Αποχαιρετισμός της Κυβέρνησης και των κομμάτων

Το ύστατο χαίρε στη Γεωργία Ψαριά θέλησαν να εκφράσουν Κυβέρνηση και κόμματα.

«Η Γεωργία Ψαριά ανήκε στους εκπροσώπους της μάχιμης δημοσιογραφίας που τίμησαν τον κλάδο με το ήθος και την εργατικότητα της. Τους τελευταίους μήνες έδωσε μια γενναία μάχη με τον καρκίνο, με αξιοπρέπεια και περηφάνια. Συγκλονισμένοι στο άκουσμα του θανάτου της, εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους της. Αιωνία της η μνήμη», ανέφερε σε ανάρτηση της η Πρόεδρος της Βουλής και του ΔΗΣΥ.

11

Η υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Μαριλένα Ευαγγέλου, σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε «περήφανα και μάγκικα Γεωργία μου το πέρασες και αυτό, όπως όλα στη ζωή σου... Καλή ανάπαυση Ψαριοπούλα μου».

cats

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, σε δική του ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε ότι «η Γεωργία Ψαριά έφυγε νωρίς, πάλεψε γενναία τους τελευταίους μήνες. Από τις πρώτες δημοσιογράφους που γνώρισα ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, θα κρατώ για πάντα την ευθύτητα, την ειλικρίνεια και την καλοσύνη της. Άνθρωπος ατόφιος και ακούραστη επαγγελματίας. Φτωχότερο από σήμερα το ΡΙΚ και η δημοσιογραφία, απώλεια μεγάλη ως άνθρωπος. Αιώνια ας είναι η μνήμη της».

Ο διευθυντής του γραφείου τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, θέλησε να απευθύνει το δικό του αποχαιρετισμό στην Γεωργία Ψαριά. Στον προσωπικό του λογαριασμό, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγραψε «απέραντη θλίψη για την απώλεια της εξαιρετικής συναδέλφου και ξεχωριστού ανθρώπου, της δημοσιογράφου του ΡΙΚ Γεωργίας Ψαριά. Έδωσε μία τεράστια μάχη με μοναδικά ψυχικά αποθέματα και αξιοπρέπεια. Συλλυπητήρια και δύναμη στην οικογένεια της. Καλό ταξίδι Γεωργία».

Η διευθύντρια του γραφείου τύπου και υποψήφια ευρωβουλεύτρια του ΔΗΚΟ, Κατερίνα Χριστοφίδου, στον δικό της αποχαιρετισμό, ανέφερε «Τόσο πρόωρα. Τόσο άδικα. "Έφυγε" η αγαπημένη συνάδελφος δημοσιογράφος του ΡΙΚ Γεωργία Ψαριά. Ειλικρινή συλλυπητήρια και κουράγιο στην οικογένεια σου. Καλό ταξίδι στο φως Γεωργία μας... ».

54

Από πλευράς της, η ΕΔΕΚ αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ότι «συγκλονισμένος ο Πρόεδρος Μαρίνος Σιζόπουλος, η ηγεσία, τα στελέχη και τα μέλη της ΕΔΕΚ, εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για το θάνατο της δημοσιογράφου Γεωργίας Ψαριά. Η Γεωργία έφυγε νωρίς μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Απέραντη θλίψη εκφράζει και το Γραφείο Τύπου της ΕΔΕΚ, που έζησε την εντιμότητα, την αντικειμενικότητα και τον εξαιρετικό χαρακτήρα της Γεωργίας.

Στην οικογένεια και τους οικείους της εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

Ο πρόεδρος της ΔΗΠΑ, Μάριος Καρογιάν, στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε πως «εκφράζω εκ μέρους όλων στη Δημοκρατική Παράταξη την απέραντη θλίψη μας για την απώλεια της δημοσιογράφου του ΡΙΚ, Γεωργίας Ψαριά. Υπήρξε εξαίρετη επαγγελματίας και πραγματικά ξεχωριστός άνθρωπος. Μεταφέρω την αμέριστη συμπαράσταση και τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην οικογένεια, στους οικείους της και σε όλους τους συναδέλφους της στο ΡΙΚ. Καλό ταξίδι στο φως Γεωργία. Αιωνία σου η μνήμη».

Η ανεξάρτητη βουλεύτρια και συμπρόεδρος του κόμματος Βολτ, Αλεξάνδρα Ατταλίδου, σε δική της ανάρτηση ανέφερε «εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για το θάνατο της δημοσιογράφου Γεωργίας Ψαριά. Τόσο κρίμα! Αιωνία της η μνήμη. Συλλυπητήρια στην οικογένεια της και κουράγιο».

241

Ύστατο χαίρε στην Γεωργία Ψαριά απηύθυνε και το ΚΕΒΕ. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει «Το προσωπικό του ΚΕΒΕ εκφράζει τη θλίψη του για το χαμό της δημοσιογράφου Γεωργίας Ψαριά. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια της».

Αντίο στη Γεωργία Ψαριά απευθύνουν και οι δάσκαλοι, με τη συντεχνία ΑΚΙΔΑ να αναφέρει «έφυγε δυστυχώς πρόωρα και άδικα σήμερα, η αγαπημένη φίλη και δημοσιογράφος Γεωργία Ψαριά. Θα τη θυμόμαστε πάντα για την καλοσύνη, την ανθρωπιά της, το χαμόγελο και την ευθύτητά της. Ασχολήθηκε για πολλά χρόνια και με τα θέματα παιδείας. Πάντα δίκαιη και αντικειμενική και άψογη επαγγελματίας. Στο καλό Γεωργία, αιωνία σου μνήμη. Ο Θεός να ανάπαυση τη ψυχή σου και να απαλύνει τον πόνο των δικών σου ανθρώπων».

Η δημοσιογραφική ομάδα του REPORTER εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια της Γεωργίας Ψαριά. Αιωνία της η μνήμη.

Δειτε Επισης

Καθυστερήσεις επί καθυστερήσεων για τον δρόμο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς και τα χρονοδιαγράμματα λήγουν
BINTEO: Άνοιξαν οι ουρανοί σε διάφορες περιοχές της Κύπρου-Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας στο κοινό
Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Πότε θα τεθεί σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση
Εντός Οκτωβρίου στο Υπουργικό οι τροποποιήσεις για στεγαστικά σχέδια προσφύγων-Τι αλλάζει
Γραφεία κηδειών ζητούν από ιατρούς να εκδώσουν παράνομα πιστοποιητικά θανάτου επί πληρωμής
Ψάχνει τρόπους να ξεπεράσει τα εμπόδια για το «κτίΖΩ» το ΥΠΕΣ-Οι ευθύνες του δήμου και το plan B
Έτοιμη να δώσει φωνή στους πολίτες μέσω Νόμου η Κυβέρνηση-Online προτάσεις και συλλογή υπογραφών
Επ. Περιβάλλοντος: Δεν υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς ισότητα των φύλων
Υφ. Πολιτισμού: Στέγαση μέρους βιβλίων Ρ. Κατσελλή στην Κυπριακή Βιβλιοθήκη
Νέο ισραηλινό κύμα επιθέσεων κατά στόχων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο