Άναψε το πράσινο φως για τις κάμερες στα σχολεία υπό προϋποθέσεις η Λοϊζίδου

Πιλοτικά σε 10 σχολικές μονάδες θα ξεκινήσει, σε πρώτο στάδιο, η λειτουργία του Κλειστού Κυκλώματος Βιντεοπαρακολούθησης (ΚΚΒΠ), σύμφωνα, με ανακοίνωση, της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Ειρήνης Λοϊζίδου Νικολαΐδου.

Η Επίτροπος, αναφορικά με τη λειτουργία του Κλειστού Κυκλώματος Βιντεοπαρακολούθησης (ΚΚΒΠ), πληροφορεί, στην ανακοίνωση της, κάθε ενδιαφερόμενο πρόσωπο ότι, ολοκληρώθηκε αισίως, η διαδικασία διαβούλευσης, μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) και του Γραφείου της.

Αναφέρει, επίσης, ότι το ΥΠΑΝ διενήργησε εκτίμηση αντικτύπου, σχετικά με τη λειτουργία Κλειστού Κυκλώματος Βιντεοπαρακολούθησης (ΚΚΒΠ) στις σχολικές μονάδες, για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας και της παραβατικότητας, την οποία υπέβαλε στο Γραφείο της, για σκοπούς διαβούλευσης.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην εν λόγω εκτίμηση αντικτύπου, σημειώνει η Επίτροπος, θα τοποθετηθούν βιντεοκάμερες στις κεντρικές εισόδους-εξόδους των σχολικών μονάδων, καθώς και περιμετρικά αυτών, η εμβέλεια καταγραφής θα περιορίζεται εντός των ορίων των σχολικών μονάδων και δεν θα καταγράφονται παρακείμενοι ιδιωτικοί ή δημόσιοι χώροι, το ΚΚΒΠ θα ενεργοποιείται σε ώρες εκτός λειτουργίας των σχολικών μονάδων, το οπτικογραφημένο υλικό θα αποθηκεύεται για περίοδο 72 ωρών, θα υπάρχει αυστηρά περιορισμένη πρόσβαση στο οπτικογραφημένο υλικό και θα τοποθετηθούν προειδοποιητικές πινακίδες για ενημέρωση.

«Υπό το πρίσμα όσων τέθηκαν ενώπιον μου και κατόπιν χθεσινής επιβεβαίωσης της υιοθέτησης των τελικών σχολίων και των υποδείξεών μου, έκρινα ότι, η εκτίμηση αντικτύπου πληροί τις προϋποθέσεις του Άρθρου 35 του ΓΚΠΔ και, ως εκ τούτου, ενέκρινα την εγκατάσταση ΚΚΒΠ στις σχολικές μονάδες. Συνεπώς, το ΥΠΑΝ, ως υπεύθυνος επεξεργασίας, είναι σε θέση και μπορεί να ξεκινήσει τις σχετικές δραστηριότητες και πράξεις επεξεργασίας που αποτέλεσαν αντικείμενο της υποβληθείσας εκτίμησης αντικτύπου», προσθέτει.

Αναφέρει, τέλος, ότι σε πρώτο στάδιο, η λειτουργία του ΚΚΒΠ, θα ξεκινήσει πιλοτικά σε 10 σχολικές μονάδες.

Δειτε Επισης

Σφαγή εκτοπισμένων στη Ράφα καταγγέλλουν Παλαιστίνιοι-Παραδέχεται ότι άμαχοι έπαθαν κακό το Ισραήλ
Αντίθεση Ισότητας στην απαγόρευση προαγωγών 18 μήνες πριν την αφυπηρέτηση
Δεύτερος σε συχνότητα στις γυναίκες στην Κύπρο ο καρκίνος του θυρεοειδούς αδένα
Απαντούν στον Αρχιεπίσκοπο οι δικηγόροι των μοναχών-«Ξέρει ότι θα γίνει δίκη»
Συνάντηση νοσηλευτών με τη διεύθυνση του ΟΚΥπΥ για το θέμα της υποστελέχωσης
Επιτέθηκαν σε 31χρονο γιατί αρνήθηκε να τους δώσει χρήματα-Ανέσυραν μαχαίρι και τον απείλησαν
ΒΙΝΤΕΟ: Δεκάδες νεκροί σε ισραηλινό βομβαρδισμό στη Ράφα-Ανάμεσα τους και δύο διοικητές της Χαμάς
Στους 31 βαθμούς η θερμοκρασία-Αναμένονται μεμονωμένες βροχές
Βάζουν μπρος την επιχείρηση συσπείρωσης, τρέχουν και δεν φτάνουν οι κομματικές ηγεσίες
«Καθαροί» πιλότοι και αεροσυνοδοί σε αλκοτέστ πριν πετάξουν-Αιφνίδιοι έλεγχοι σε 100 αεροπλάνα ετησίως