ΒΙΝΤΕΟ: Χείμαρροι οι δρόμοι λόγω της κακοκαιρίας, καταρρακτώδεις βροχές και διακοπές ρεύματος-Έκλεισαν δρόμοι

Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν από το πρωί ολόκληρη την Κύπρο, με αποτέλεσμα αρκετοί δρόμοι να μετατραπούν σε χείμαρρους.

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν από πολίτες στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρουσιάζονται δρόμοι οι οποίοι έχουν καταστεί ιδιαίτερα επικίνδυνοι, ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση της Αστυνομίας στη Λευκωσία έκλεισαν δρόμοι.

Σε ανακοίνωση της η Αστυνομία αναφέρει πως, «κλειστός είναι γύρω στη 1.30 το μεσημέρι, ο παραλιακός δρόμος από Κιβισίλι μέχρι Παναγία Πετούντα στον Μαζωτό, λόγω συσσώρευσης όγκου νερού από τις βροχές που σημειώνονται στην επαρχία Λάρνακας. Οι οδηγοί οχημάτων καλούνται να χρησιμοποιούν εναλλακτικά τον κύριο δρόμο Κιβισιλίου – Μαζωτού.

Την ίδια ώρα, στην επαρχία Λευκωσίας, στην περιοχή Ιδαλίου, είναι κλειστή η γέφυρα στην οδό Νέας Λήδρας, λόγω υπερχείλισης νερού χειμάρρου, με τις έντονες βροχοπτώσεις να επηρεάζουν αρνητικά την κυκλοφορία στο ευρύτερο οδικό δίκτυο των περιοχών Ιδαλίου και Πέρα Χωρίου Νάσου».

Επιπλέον, αναφέρεται πως, λόγω συσσώρευσης νερού, η οδός Ερυθρού Σταυρού στον Στρόβολο, από τη συμβολή με τα φώτα τροχαίας Προδρόμου μέχρι και τη λεωφόρο Αγίων Ομολογητών, είναι κλειστή για την τροχαία κίνηση.

Σε ανακοίνωση της η Αστυνομία, «συστήνει ιδιαίτερη προσοχή, ενώ προτρέπονται οι οδηγοί να οδηγούν τα οχήματά τους με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από προπορευόμενα οχήματα και να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας των οχημάτων τους».

Βίντεο και εικόνες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

22

55

500

50

436417986_1647750339328619_5335361089465157635_n (1)

434016523_1582183129267186_1683754773882113905_n (1)

Διακοπές ρεύματος

Διακοπές ρεύματος στις επαρχίες Λευκωσίας, Λάρνακας και Λεμεσού προκάλεσε η κακοκαιρία.

Σύμφωνα με την Εκπρόσωπο Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, το σοβαρότερο πρόβλημα εντοπίζεται στη Λευκωσία, γι’ αυτό και επηρεάζεται αριθμός περιοχών και είναι αποτέλεσμα της βλάβης που προκλήθηκε σε δύο καλώδια μέσης τάσης. Οι διακοπές σε Λάρνακα και Λεμεσό είναι τοπικές και αποτέλεσμα μικροπροβλημάτων που προκαλεί η καταιγίδα. Συνεργία της ΑΗΚ βρίσκονται επί ποδός για να αντιμετωπίσουν τις βλάβες.

Στην επαρχία Λευκωσίας οι επηρεαζόμενες περιοχές είναι οι κοινότητες: Άγιος Επιφάνειος Ορεινής, μέρος του Αγίου Ιωάννη Μαλούντας, Αγροκηπιά, Αρεδιού, μέρος του Καλού Χωριού Ορεινής, μέρος της Κλήρου, μέρος του Λυθροδόντα, μέρος της Μαλούντας, Μιτσερό, μέρος του Παλαιχωρίου Μόρφου, Παλαιχώρι Ορεινής και η περιοχή Παναγίας.

Στην επαρχία Λάρνακας επηρεάστηκαν οι περιοχές Αναφωτίδας, Μαζωτού και Μενόγειας. Το πρόβλημα στην επαρχία Λεμεσού καταγράφεται στην περιοχή Αγίας Φυλάξεως. Μέχρι στιγμής δεν αναφέρθηκαν βλάβες στις επαρχίες Πάφου και Αμμοχώστου.

Υπενθυμίζεται ότι σε ό,τι αφορά τις καιρικές συνθήκες, σε ισχύ βρίσκεται κίτρινη προειδοποίηση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η οποία λήγει στις 6:00 το απόγευμα

Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Σύστημα χαμηλής πίεσης με κέντρο νότια της Κύπρου, κινείται αργά ανατολικά και θα επηρεάζει την περιοχή μέχρι το βράδυ.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα αναμένεται να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά τοπικά αρχικά στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 21 στα υπόλοιπα παράλια και στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, ενώ δεν αποκλείεται αρχικά να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ασθενείς και παροδικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά ενδέχεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Τετάρτη, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά, το εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά. Την Πέμπτη και την Παρασκευή, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο, για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Καταρρακτώδεις βροχές και χαλάζι σε διάφορες περιοχές της Κύπρου

*Βίντεο και εικόνες από τη σελίδα «ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ»

Δειτε Επισης

Πάνω από 1,200 οι συμμετοχές για το e-κοφίνι-Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη ανακοινώνονται οι τιμές
Μειωμένη κατά το ήμισυ η κίνηση στα κέντρα αναψυχής το Πάσχα-Οι εκτιμήσεις για τις επόμενες ημέρες
Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Στους 25 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ανέτοιμη η Κύπρος για την ανεξάρτητη διαβίωση για ΑμεΑ-«Ο δρόμος είναι γεμάτος με θεσμικά εμπόδια»
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό
Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας προς το κοινό λόγω της κακοκαιρίας
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση-Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Τετάρτη
Ζωντανεύουν τα ορεινά χωριά-Αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις
Ένας στους πέντε ηλικιωμένους περνά μόνος τις γιορτές-Στο τραπέζι η υπηρεσία εθελοντή στις γειτονιές
«Το πρώτο Πάσχα στον καταυλισμό»-Πώς γιόρτασε η Κύπρος την Ανάσταση το 1975