Με συγκεκριμένες προτάσεις ενώπιον ΠτΔ και Τατάρ ο Γκουτέρες-«Δεν είναι εύκολα τα πράγματα»

Μήνυμα ότι τα δεδομένα στο Κυπριακό δεν είναι εύκολα, αποφεύγοντας παράλληλα να αποκαλύψει το περιεχόμενο των «ιδεών» Γκουτέρες για το Κυπριακό, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του προσερχόμενος στο 14ο Οικονομικό Συνέδριο Λευκωσίας, και κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Ερσίν Τατάρ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «δεν έχω να σχολιάσω οτιδήποτε αναφέρει ο κ. Τατάρ».

Την ίδια ώρα επεσήμανε πως, «εμείς εργαζόμαστε όχι μέσα από δημόσιες δηλώσεις, εργαζόμαστε με τα Ηνωμένα Έθνη, εργαζόμαστε έτσι ώστε να υπάρξουν προοπτικές για κινητικότητα στο Κυπριακό προς την κατεύθυνση επανέναρξης των συνομιλιών».

Και πρόσθεσε πως, «Δεν είναι εύκολα τα πράγματα, αλλά η προσπάθεια συνεχίζεται σε καθημερινή βάση. Δεν θα ήθελα αυτή τη στιγμή να δημοσιοποιήσω οτιδήποτε από όλα αυτά που κάνουμε προς την κατεύθυνση της επανέναρξης των συνομιλιών».

Ερωτηθείς αν έχει ενημέρωση για τις ιδέες που επρόκειτο να καταθέσει ο ΓΓ των ΗΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «έχω ενημέρωση, φυσικά και έχω ενημέρωση, ο ίδιος ο ΓΓ μετέφερε σε μένα, έχω και ενημέρωση για το τι διημείφθη στη συζήτηση, αλλά δεν θεωρώ ότι είναι κάτι που πρέπει να δημοσιοποιήσω. Επικεντρώνομαι στην ουσία και η ουσία είναι πώς να πετύχουμε την επανέναρξη των συνομιλιών».

Ερωτηθείς αν είναι αυτά που λέχθηκαν και μεταξύ του Προέδρου και του ΓΓ των ΗΕ, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι «δεν λέει διαφορετικά ο ΓΓ ανάλογα με τον συνομιλητή του. Ήταν συγκεκριμένες προτάσεις, συγκεκριμένη συζήτηση. Αλλά δεν θεωρώ σκόπιμο να δημοσιοποιήσω οτιδήποτε. Επικεντρωνόμαστε στην ουσία».

Δειτε Επισης

Επιστολή ομάδας Βρετανών πολιτικών προς τον Κάμερον-Ζητούν απευθείας πτήσεις στα κατεχόμενα
Συνεχίζεται κανονικά το σχέδιο Αμάλθεια-«Στόχος να δοθεί βοήθεια σε 500χιλιάδες αμάχους»
Βασιλείου: Τα πρώτα αποτελέσματα εκλογών στις 19:30 της Κυριακής
Ο ΕΟΑ Λευκωσίας εξηγεί στους πολίτες με ενημερωτικό φιλμάκι πως η ζωή τους θα καταστεί πιο εύκολη
Το deja vu του 2019, ο καλπασμός του ΕΛΑΜ και η παρακμή των παραδοσιακών κομμάτων
Οι τρεις μάχες των Ευρωεκλογών, η θολή εικόνα και η μη τυπική εκλογική συμπεριφορά
Στο “Schuman Security and Defence Forum 2024” συμμετείχε ο Υπουργός Άμυνας
Αισιόδοξος ο Στεφάνου για τις εκλογές-«Οι κάλπες θα αναδείξουν το ΑΚΕΛ ισχυρό και δυνατό»
Σε ανασύσταση της λειτουργίας της Διπλωματικής Ακαδημίας προέβη το ΥΠΕΞ
Μερικώς τερματισμός των κινητοποιήσεων των κτηνοτρόφων στα κατεχόμενα