Με συγκεκριμένες προτάσεις ενώπιον ΠτΔ και Τατάρ ο Γκουτέρες-«Δεν είναι εύκολα τα πράγματα»

Μήνυμα ότι τα δεδομένα στο Κυπριακό δεν είναι εύκολα, αποφεύγοντας παράλληλα να αποκαλύψει το περιεχόμενο των «ιδεών» Γκουτέρες για το Κυπριακό, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του προσερχόμενος στο 14ο Οικονομικό Συνέδριο Λευκωσίας, και κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Ερσίν Τατάρ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «δεν έχω να σχολιάσω οτιδήποτε αναφέρει ο κ. Τατάρ».

Την ίδια ώρα επεσήμανε πως, «εμείς εργαζόμαστε όχι μέσα από δημόσιες δηλώσεις, εργαζόμαστε με τα Ηνωμένα Έθνη, εργαζόμαστε έτσι ώστε να υπάρξουν προοπτικές για κινητικότητα στο Κυπριακό προς την κατεύθυνση επανέναρξης των συνομιλιών».

Και πρόσθεσε πως, «Δεν είναι εύκολα τα πράγματα, αλλά η προσπάθεια συνεχίζεται σε καθημερινή βάση. Δεν θα ήθελα αυτή τη στιγμή να δημοσιοποιήσω οτιδήποτε από όλα αυτά που κάνουμε προς την κατεύθυνση της επανέναρξης των συνομιλιών».

Ερωτηθείς αν έχει ενημέρωση για τις ιδέες που επρόκειτο να καταθέσει ο ΓΓ των ΗΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «έχω ενημέρωση, φυσικά και έχω ενημέρωση, ο ίδιος ο ΓΓ μετέφερε σε μένα, έχω και ενημέρωση για το τι διημείφθη στη συζήτηση, αλλά δεν θεωρώ ότι είναι κάτι που πρέπει να δημοσιοποιήσω. Επικεντρώνομαι στην ουσία και η ουσία είναι πώς να πετύχουμε την επανέναρξη των συνομιλιών».

Ερωτηθείς αν είναι αυτά που λέχθηκαν και μεταξύ του Προέδρου και του ΓΓ των ΗΕ, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι «δεν λέει διαφορετικά ο ΓΓ ανάλογα με τον συνομιλητή του. Ήταν συγκεκριμένες προτάσεις, συγκεκριμένη συζήτηση. Αλλά δεν θεωρώ σκόπιμο να δημοσιοποιήσω οτιδήποτε. Επικεντρωνόμαστε στην ουσία».

Δειτε Επισης

Με ντέρμπι αλλά και φαινομενικά εύκολες μάχες οι εκλογές στη Λάρνακα-Ποιους υποστηρίζουν τα κόμματα
Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Στέλνει μηνύματα η Πασχαλινή εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου-«Χρέος μας να περιφρουρήσουμε την Εθνική αξιοπρέπειά»
Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές