Εξήγγειλε υποψηφιότητα για τον ΕΟΑ Πάφου ο Τσέλεπος-Κατήγγειλε ετσιθελισμούς στον ΔΗΣΥ

Λίγες ημέρες μετά την επιστολή, με την οποία ζητούσε από τον ΔΗΣΥ να αφαιρέσει τον ίδιο και τη σύζυγό του από τα μητρώα του κόμματος, ο Μάριος Τσέλεπος εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητά του για την Προεδρία του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Πάφου, απέναντι στον εκλεκτό του κόμματος Κωστάκη Κωνσταντίνου. Η ανακοίνωσή του συνοδευόταν από κατηγορίες κατά της παράταξης της οποίας μέχρι πρότινος ήταν επαρχιακό στέλεχος, κάνοντας λόγο για «ετσιθελισμούς, τακτικισμούς και έλλειψη δημοκρατικών διαδικασιών».

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του, «στις 28 Αυγούστου με την πρόθεση μου για διεκδίκηση της θέσης του Προέδρου Επαρχιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης Πάφου είχα τονίσει ότι μέσα από την υποψηφιότητα μου πίστευα ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα κρατούσε ψηλά το κύρος, το ήθος ,τις αρχές και τις αξίες της ιδρυτικής του διακήρυξης και την αξιοπρέπεια του κόσμου της Πάφου. Όλους αυτούς τους μήνες διαπίστωσα ετσιθελισμούς , τακτικισμούς και την έλλειψη δημοκρατικών διαδικασιών μέσα στους κομματικούς σχηματισμούς».

«Με αίσθημα ευθύνης, εξαγγέλλω την υποψηφιότητα μου για την θέση του Προέδρου Επαρχιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης Πάφου και σας καλώ όλους μαζί Συναγερμικούς και μη, όλη την τοπική κοινωνία της Πάφου να δώσουμε μαζί και αυτήν την μάχη για το καλό και την πρόοδο της Επαρχίας μας μακριά από προσωπικά και οικονομικά συμφέροντα.

«Φτάνει πια η ανακύκλωση προσώπων. Φτάνει πια στον παλαιοκομματισμό και τα συμφέροντα. Με εντιμότητα και ευθύνη για την Πάφο μας προχωράμε μπροστά», τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι, ο κ. Τσέλεπος είχε απασχολήσει έντονα την επικαιρότητα τον Ιανουάριο, όταν, όντας ενδιαφερόμενος για τη θέση, αρνήθηκε να συμμετέχει στην εσωκομματική διαδικασία απέναντι από τον Κωστάκη Κωνσταντίνου, επειδή θεωρούσε ότι κάτι τέτοιο θα συνιστούσε νομιμοποίηση της αποστασίας, λόγω της ανοιχτής υποστήριξης του κ. Κωνσταντίνου στην υποψηφιότητα Νίκου Χριστοδουλίδη στις Προεδρικές Εκλογές. Με τη θέση του, μάλιστα, συντάχθηκαν ανοιχτά και άλλα στελέχη του ΔΗΣΥ, 17 εκ των οποίων είχαν στείλει και επιστολή στην ηγεσία, προκαλώντας μία από τις πιο έντονες αναζωπυρώσεις του υπόγειου πολέμου μεταξύ «αναστασιαδικών» και «αβερωφικών» στο κόμμα.

Μετά την αναμπουμπούλα που προκλήθηκε, τις σπόντες και τις εκατέρωθεν βολές, τελικά το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ επικύρωσε την υποψηφιότητα του κ. Κωνσταντίνου, αφού επί της ουσίας ο Μάριος Τσέλεπος δεν θεωρείτο υποψήφιος. Καταλυτικό ρόλο, μάλιστα, είχε διαδραματίσει και η παρέμβαση του Νίκου Αναστασιάδη, στην οποία αποδόθηκε εν μέρει το ποσοστό 70% θετικών ψήφων που είχε λάβει η πρόταση για την υποψηφιότητα Κωνσταντίνου.

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε η νέα πρόταση της Chevron για ανάπτυξη του «Αφροδίτη»-Κρίθηκε ανεπαρκής
Αισθάνεται... αδικημένος από τη στάση της ΕΕ ο Τατάρ-«Υπάρχει τραμπουκισμός, πίεση και ανομία»
Πεντάγωνο: Το τεχνητό λιμάνι που κατασκευάζει ο στρατός των ΗΠΑ στη Γάζα είναι κατά το 50% έτοιμο
Οι ιδιαιτερότητες των εκλογών της Λευκωσίας-Οι επιλογές, οι συμμαχίες και οι εκτιμήσεις
Στον Λίβανο με δώρα και ελπίδα για κλείσιμο της στρόφιγγας των ροών Χριστοδουλίδης και φον ντερ Λάιεν
«Κόμβος αλληλεγγύης για τον κόσμο η Κύπρος»-Τιμήθηκε η επέτειος της ένταξης στην ΕΕ
LIVE: Σε εξέλιξη η εκδήλωση για την επέτειο της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ παρουσία της Φον ντερ Λάιεν
ΒΙΝΤΕΟ: «Η ένταξη στην ΕΕ η σημαντικότερη πολιτική και διπλωματική επιτυχία»
Τέθηκε σε λειτουργία η υπηρεσία «Τι ψηφίζω»-Όλες οι λεπτομέρειες
Υπ. Εργασίας: Εργαζόμαστε για καλύτερη ρύθμιση εργασιακών σχέσεων