Δέσμευση Λιβάνου για εντατικοποίηση προσπαθειών επιτήρησης προς εντοπισμό των κυκλωμάτων

Η συνεργασία ανάμεσα σε Κυπριακή Δημοκρατία και Λίβανο για την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού συζητήθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου κ. Najib Mikati.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ο οποίος επισκέφθηκε τη Βηρυτό, είχε κατ΄ιδίαν συνάντηση και διευρυμένες συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου και ακολούθως συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της χώρας κ. Nabih Berri.

«Κατά τις συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου σημειώθηκε ότι το πρόβλημα του μεταναστευτικού είναι κοινό και κοινή πρέπει να είναι και η αντιμετώπιση του μέσα από συντονισμένες δράσεις», ανέφερε ο κ. Λετυμπιώτης.

«Διεξήχθη μια πολύ καλή συζήτηση κατά τη διάρκεια της οποίας συμφωνήθηκε η συνεργασία των δύο χωρών με την ουσιαστική συνδρομή και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», πρόσθεσε.

«Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στις εν εξελίξει συζητήσεις σε επίπεδο ΕΕ για το ζήτημα αυτό, επισημαίνοντας ότι η υλοποίηση των προθέσεων της ΕΕ εξαρτάται και από τα αποτελέσματα που θα έχουν οι εκατέρωθεν δράσεις για αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και των αυξημένων ροών προς την Κύπρο», δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

«Η ηγεσία του Λιβάνου αναγνώρισε την επιτακτική ανάγκη και ανέλαβε τη δέσμευση όπως εντατικοποιήσει τις προσπάθειες επιτήρησης προς εντοπισμό παράνομων κυκλωμάτων διακίνησης.

Συμφωνήθηκε, επίσης, όπως υπάρξει εκατέρωθεν στοχοπροσήλωση στην υλοποίηση των όσων έχουν συμφωνηθεί κατά τη διάρκεια των σημερινών συνομιλιών, καθώς και όπως υπάρχει συντονισμός ανάμεσα σε Κύπρο – Λίβανο - Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς και σε ανάληψη δράσεων μεταξύ Λιβάνου και ΕΕ», κατέληξε ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Δειτε Επισης

A. Χατζηχαραλάμπους: Δεν χρειάζομαι περίοδο προσαρμογής, μπορώ ν’ αναλάβω από την επομένη της εκλογής μου
Τορναρίτης: Χειροκροτητής του ΑΚΕΛ ο κ. Προύντζος
Α. Δημητρίου: Προτεραιότητα η ασφάλεια και η υγεία των παιδιών στο παιδοογκολογικό
Υποψήφιες για το ΕΚ ανέπτυξαν θέσεις για τρεις θεματικές σε εκδήλωση στη Λευκωσία
Χριστοδουλίδης: Tο καθοδηγητικό φως στον ορίζοντα πρέπει να είναι περισσότερη Ευρώπη
Αμάλθεια, Κυπριακό, διμερείς, θα συζητήσουν Πρόεδρος και Εμίρης Κατάρ
Λ. Φουρλάς: Υποστηρίζουμε την αναγκαιότητα ίδρυσης Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου
Στην Κύπρο ο Εμίρης του Κατάρ, συναντά τον Πρόεδρο
Επισκέφθηκε την Κρακοβία ο Νίκος Χριστοδουλίδης-Ολοκληρώνει την επίσκεψη του στην Πολωνία
Αισιόδοξος για άρση καθυστερήσεων στο Λιμάνι Λάρνακας και τερματικό στο Βασιλικό ο Κεραυνός