Προειδοποιεί για αντίποινα το Ιράν-«Καμία ισραηλινή πρεσβεία δεν είναι πλέον ασφαλής»

Ένας στρατιωτικός σύμβουλος του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, αγιατολάχ Αλι Χαμενεΐ, προειδοποίησε σήμερα πως καμία ισραηλινή πρεσβεία δεν είναι «ασφαλής», μετά τον θάνατο επτά Ιρανών στρατιωτικών σε μια επιδρομή που αποδίδεται στο Ισραήλ εναντίον ενός διπλωματικού κτιρίου του Ιράν στη Δαμασκό.

«Καμία ισραηλινή πρεσβεία δεν είναι πλέον ασφαλής», δήλωσε ο στρατηγός των Φρουρών της Επανάστασης Γιαχία Ραχίμ Σαφάβι, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Isna.

Η Τεχεράνη έχει υποσχεθεί να απαντήσει στην καταστροφή την περασμένη Δευτέρα από αεροπορικά πλήγματα, που αποδίδονται στο Ισραήλ, του προξενικού παραρτήματος της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό, στη Συρία, με αποτέλεσμα τον θάνατο επτά μελών του σώματος των Φρουρών της Επανάστασης, μεταξύ αυτών δύο υψηλόβαθμων.

Ο συνολικός απολογισμός της επιδρομής ανήλθε σε 16 νεκρούς, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο Σαφάβι υπογράμμισε ότι η Τεχεράνη θεωρεί τη σύγκρουση με το Ισραήλ ως ένα «έγκυρο και νόμιμο δικαίωμα».

Υποστήριξε επιπλέον πως, εξαιτίας των ιρανικών απειλών, το Ισραήλ «έκλεισε από φόβο έως χθες 27 πρεσβείες», μεταξύ άλλων εκείνες «στην Ιορδανία, την Αίγυπτο, στο Μπαχρέιν και την Τουρκία», μια πληροφορία, που δεν επιβεβαιώνεται από άλλες πηγές.

Το ημι-επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν ISNA έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ένα γραφικό όπου, όπως εξήγησε, παρουσιάζει εννέα διαφορετικούς τύπους ιρανικών πυραύλων που, σύμφωνα με την ίδια πηγή, μπορούν να πλήξουν το Ισραήλ.

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Τελεσίγραφο Ισραήλ σε Χαμάς-«Ή θα δεχτείτε την πρόταση των ΗΠΑ ή θα αφανιστείτε»
Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν με Ζελένσκι-Στο επίκεντρο η συνέχιση των ειρηνευτικών συνομιλιών
Το Ισραήλ βομβάρδισε τη δυτική Συρία-Πλήξαμε αποθήκες με πυραύλους
Ο Τραμπ ανακοίνωσε πως θα αυξήσει τους δασμούς στον εισαγόμενο χάλυβα στο 50%
Ο Τραμπ συμβούλευσε τον Μακρόν να βεβαιώνεται ότι είναι κλειστή η πόρτα
Διαδηλώσεις φοιτητών στη Σερβία με αίτημα την διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών
Μυστήριο με το μαυρισμένο μάτι του Μασκ στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου με τον Τραμπ
Τελεσίγραφο Ισραήλ σε Χαμάς-Ή δέχεται την πρόταση των ΗΠΑ για τη Γάζα ή θα εξοντωθεί
Το Αν. Δικαστήριο ΗΠΑ δίνει προσωρινά στην κυβέρνηση άδεια να ανακαλέσει νομικό καθεστώς 500.000 μεταναστών
New York Times: Κεταμίνη, ecstasy και κοκτέιλ φαρμάκων έπαιρνε ο Μασκ, για να... βγάζει τη μέρα