ΒΙΝΤΕΟ: Πλημμύρισαν πάνω από 8.000 σπίτια σε Ρωσία και Καζακστάν-Εκκενώσεις χιλιάδων ανθρώπων

Από τις 10:30 π.μ. ώρα Μόσχας, οι υπηρεσίες δήλωσαν στο TASS ότι το φράγμα στο Ορσκ δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη ροή του νερού και κατέρρευσε εντελώς. Ύστερα από λίγες ώρες ξεκίνησαν να πλημμυρίζουν τα πάντα Ένα κομμάτι ενός αναχώματος έσπασε στην Παλιά Πόλη του Ορσκ, στην περιοχή Όρενμπουργκ, πλημμυρίζοντας περίπου 4.200 σπίτια και σχεδόν 11.000 ανθρώπους σε ολόκληρη την περιοχή. Δεν υπήρξαν θύματα από την έκτακτη ανάγκη.

Από τις 10:30 π.μ. ώρα Μόσχας, οι επιχειρησιακές υπηρεσίες δήλωσαν στο TASS ότι το φράγμα στο Ορσκ κατέρρευσε εντελώς. Ωστόσο, αργότερα η υπηρεσία Τύπου της περιφερειακής κυβέρνησης δήλωσε στο TASS ότι οι πληροφορίες σχετικά με την πλήρη καταστροφή του φράγματος στο Ορσκ δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα και ότι η ροή σε ένα από τα δύο σημεία ζημιών στο φράγμα είχε εξαλειφθεί.

Σύμφωνα με τις αρχές, η στάθμη του νερού συνεχίζει να αυξάνεται και η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί.

Οι ρώσοι διασώστες κλήθηκαν να βοηθήσουν ανθρώπους και ζώα.

Το σπάσιμο αναφέρθηκε για πρώτη φορά γύρω στις 20:30 ώρα Μόσχας στις 5 Απριλίου. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Orsk Βασίλι Κοζούπιτσα, σημειώθηκε μερική βλάβη στο σώμα του φράγματος σε δύο σημεία. Η στάθμη του νερού στον ποταμό Ουράλ στην περιοχή του Όρενμπουργκ ήταν 2 μέτρα υψηλότερη από την επικίνδυνη και έφτασε τα 9,27 μέτρα. Μέσα σε λίγες ώρες, το νερό αυξήθηκε κατά 4 μέτρα σε ορισμένα σημεία και συνέχισε να αυξάνεται. Ο Κοζούπιτσα σημείωσε ότι η κατάσταση θα μπορούσε να επιδεινωθεί γρήγορα.

Από την πλημμύρα επλήγησαν (αρχικά) 4.258 σπίτια και 10.987 κάτοικοι της περιοχής. Σε όλη την περιοχή του Όρενμπουργκ (εκτός του Ορσκ), 556 σπίτια πλημμύρισαν. Δεν υπήρξαν θύματα λόγω της θραύσης του φράγματος και κανείς δεν ζήτησε ιατρική βοήθεια. Λίγα παραπάνω από 4.200 άτομα απομακρύνθηκαν (εκ των οποίων 1.019 παιδιά), 495 κέντρα προσωρινής φιλοξενίας για 82.200 άτομα προετοιμάζονται για ανάπτυξη. Τουλάχιστον 47 γέφυρες και 106 τμήματα δρόμων έκλεισαν κατά τη διάρκεια της πλημμύρας σε 31 περιοχές της περιοχής.

Η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σε 12 οικισμούς και δεν θα αποκατασταθεί μέχρι το τέλος της πλημμύρας. Στην περιοχή του Όρενμπουργκ εργάζονται 1.112 ειδικοί διάσωσης και 462 μονάδες εξοπλισμού, εκ των οποίων περισσότεροι από 530 ειδικοί, 125 μονάδες εξοπλισμού και 75 πλωτά σκάφη επιχειρούν στο Ορσκ. Περισσότεροι από 200 αστυνομικοί έχουν επίσης αναπτυχθεί στη ζώνη των πλημμυρών.

Οι διασώστες του Καζακστάν έχουν απομακρύνει περισσότερους από 63.000 ανθρώπους εν μέσω πλημμυρών σε ορισμένες περιοχές της χώρας, δήλωσε ο Καχαρμάν Οραζαλίν, επικεφαλής του τμήματος αντιμετώπισης καταστροφών του υπουργείου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών του Καζακστάν. Δέκα περιφέρειες έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των πλημμυρών.

FXC6VKXUU5PN7NMBKJZEVAFYMM-600x338

ρωσια καταρρευση φραγματος

Πηγή: In

Δειτε Επισης

Οι δηλώσεις στο Κρεμλίνο για τη προεδρία Τραμπ στις ΗΠΑ τονίζουν ότι δεν απέφερε καρπούς για τη Μόσχα
Με επικρίσεις κατά του Τραμπ επανήλθε στην προεκλογική του καμπάνια ο Μπάιντεν
Έπαιζε PlayStation ενώ το παιδί του πέθαινε-Τα SMS της μητέρας στον πατέρα που ξέχασε το μωρό στο αμάξι
ΒΙΝΤΕΟ: H τεχνολογία δείχνει πώς τη γλίτωσε ο Τραμπ για ένα εκατοστό
Σχεδιάγραμμα δείχνει πού θα έβρισκε τον Τραμπ η σφαίρα αν δεν είχε κουνήσει το κεφάλι του
Αναγνώριση εγκλημάτων πολέμου για την Χαμάς στην επίθεση στο νότιο Ισραήλ
Ο Τραμπ δεν θα αποπέμψει τον Πάουελ από την FED πριν το τέλος της θητείας του
Η Τεχεράνη απορρίπτει κατηγορίες περί σχεδίου συνωμοσίας για δολοφονία του Τραμπ
Η πρώτη δημοσκόπηση μετά την απόπειρα δολοφονίας Τραμπ-Οριακό το προβάδισμά του έναντι Μπάιντεν
Μεντβέντεφ: Η ένταξη της Ουκρανίας στο NATO θα ισοδυναμούσε με κήρυξη πολέμου στη Ρωσία