Αντάρτικο χωρίς αντάρτη στον ΔΗΣΥ Πάφου-Επανέρχεται ο Τσέλεπος, δεν ανησυχεί η Πινδάρου

Μπορεί το κεφάλαιο «Μάριος Τσέλεπος» να έκλεισε για τον ΔΗΣΥ την ημέρα που το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος έλαβε την απόφαση να υποστηρίξει για τη θέση του Προέδρου του Επαρχιακού Οργανισμού Πάφου τον Κωστάκη Κωνσταντίνου, οι παρενέργειές του όμως φαίνεται να συνεχίζονται ακόμη.

Αυτή την εβδομάδα, ο κ. Τσέλεπος και η σύζυγός του Νίκη, με επιστολή τους στον Οργανωτικό Γραμματέα του κόμματος, ζήτησαν όπως αφαιρεθούν από το μητρώο μελών της παράταξης. Πίσω από αυτή την ενέργεια φαίνεται να κρύβεται η πρόθεση του μέχρι πρότινος τοπικού στελέχους του ΔΗΣΥ να προχωρήσει με την διεκδίκηση του αξιώματος του περιφερειάρχη, κάτι που ήθελε αρχικά να κάνει ως ο εκλεκτός του κόμματός του.

Υπενθυμίζεται ότι, ο κ. Τσέλεπος είχε απασχολήσει έντονα την επικαιρότητα τον Ιανουάριο, όταν, όντας ενδιαφερόμενος για τη θέση, αρνήθηκε να συμμετέχει στην εσωκομματική διαδικασία απέναντι από τον Κωστάκη Κωνσταντίνου, επειδή θεωρούσε ότι κάτι τέτοιο θα συνιστούσε νομιμοποίηση της αποστασίας, λόγω της ανοιχτής υποστήριξης του κ. Κωνσταντίνου στην υποψηφιότητα Νίκου Χριστοδουλίδη στις Προεδρικές Εκλογές. Με τη θέση του, μάλιστα, συντάχθηκαν ανοιχτά και άλλα στελέχη του ΔΗΣΥ, 17 εκ των οποίων είχαν στείλει και επιστολή στην ηγεσία, προκαλώντας μία από τις πιο έντονες αναζωπυρώσεις του υπόγειου πολέμου μεταξύ «αναστασιαδικών» και «αβερωφικών» στο κόμμα.

Τα στελέχη αυτά είχαν αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «στη διαμάχη που ξέσπασε εντός του κόμματός μας στην Πάφο κρίνουμε ότι η συμπεριφορά του κ. Μάριου Τσέλεπου είναι κομματικά ορθή και ιδιαίτερα αξιοπρεπής. Μας εκπλήττει η αντίδραση της ηγεσίας που αντί να ζητά λογοδοσία από τον κ. Κωστάκη Κωνσταντίνου για τη συμπεριφορά του στις περσινές προεδρικές εκλογές προτίθεται να τιμωρήσει το πειθαρχημένο στέλεχος μας, τον κ. Τσέλεπο». Η πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, απάντησε πως ήταν η προηγούμενη ηγεσία της παράταξης που επέλεξε να μην λάβει μέτρα κατά όσων αντιστρατεύτηκαν την επιλογή του κόμματος στις Προεδρικές και χαρακτήρισε «εξόχως προβληματική» την αναμόχλευση του ζητήματος, τονίζοντας ότι «όσοι επιχειρούν να συντηρήσουν διχασμούς του παρελθόντος δεν μπορούν και δεν θα είναι υποψήφιοι του κόμματος».

Μετά την αναμπουμπούλα που προκλήθηκε, τις σπόντες και τις εκατέρωθεν βολές, τελικά το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ επικύρωσε την υποψηφιότητα του κ. Κωνσταντίνου, αφού επί της ουσίας ο Μάριος Τσέλεπος δεν θεωρείτο υποψήφιος. Καταλυτικό ρόλο, μάλιστα, είχε διαδραματίσει και η παρέμβαση του Νίκου Αναστασιάδη, στην οποία αποδόθηκε εν μέρει το ποσοστό 70% θετικών ψήφων που είχε λάβει η πρόταση για την υποψηφιότητα Κωνσταντίνου. Οι εξελίξεις άφησαν απογοητευμένο τον κ. Τσέλεπο, με πολλούς στο κόμμα να θεωρούν ότι έγινε λανθασμένος χειρισμός από τον τότε αντιπρόεδρο και νυν υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΕΛΑΜ, Μάριο Πελεκάνο, ο οποίος είχε υπό την ευθύνη του την επαρχία Πάφου. Μάλιστα, όταν ο κ. Πελεκάνος βρέθηκε εκτός ψηφοδελτίου του ΔΗΣΥ, γεγονός που ξεκίνησε την αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρησή του και την μεταπήδηση στο ΕΛΑΜ, πολλοί το ερμήνευαν ως «τιμωρία» για την αναστάτωση στην Πάφο.

Υπόβαθρο, πάντως, όλης αυτής της ιστορίας με τον Μάριο Τσέλεπο και τον Κωστάκη Κωνσταντίνου, πέραν από την αντιπαράθεση των Προεδρικών Εκλογών, αποτελεί και η προσωπική κόντρα που έχουν ο Κωστάκης Κωνσταντίνου και ο Φαίδωνας Φαίδωνος, οι οποίοι σήμερα είναι υποψήφιοι του ΔΗΣΥ για την Προεδρία του ΕΟΑ και τη Δημαρχία Πάφου αντίστοιχα. Το Πολιτικό Γραφείο τότε είχε φροντίσει να τονίσει πως είναι καταστατική υποχρέωση όλοι οι υποψήφιοι να στηρίζουν τις επιλογές της παράταξης, στέλνοντας μήνυμα στους δύο υποψηφίους του ως προς την στάση που θα πρέπει να τηρήσουν. Έκτοτε, καταβλήθηκαν πολλές προσπάθειες συμφιλίωσής τους, από συναντήσεις μέχρι κοινές κοπές βασιλόπιτας, με στόχο να κλείσει η παρένθεση και να κυλήσουν όλα ομαλά στην Πάφο.

Οι πληροφορίες από την Πινδάρου αναφέρουν ότι σε αυτή τη φάση δεν υπάρχουν ανοιχτά μέτωπα μεταξύ των δύο υποψηφίων του και η προεκλογική τρέχει στην Πάφο όπως θα έπρεπε, με την ιστορία με τον Μάριο Τσέλεπο να έχει επί της ουσίας ξεχαστεί. Ωστόσο, η πρόθεσή του να υποβάλει υποψηφιότητα ανακινεί και πάλι το θέμα, αν και η εκτίμηση από πλευράς ΔΗΣΥ είναι πως έχει λήξει και δεν πρόκειται να προκληθεί κάποια μεγάλη αναστάτωση. Από την στιγμή που ο κ. Τσέλεπος αποφάσισε μόνος του να αποχωρήσει από το κόμμα, προτού να προβεί σε οποιαδήποτε εξαγγελία, δεν θα χρειαστεί να κινηθούν οι προβλεπόμενες πειθαρχικές διαδικασίες εναντίον του, αφού δεν θεωρείται πλέον αντάρτης και έτσι από πλευράς κόμματος δεν αναμένονται οποιεσδήποτε ενέργειες.

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες αναφέρουν πως στον ΔΗΣΥ δεν ανησυχούν ιδιαίτερα για την πιθανή ζημιά που μπορεί να προκαλέσει μια δεύτερη Συναγερμική υποψηφιότητα, δεδομένου ότι ο Κωστάκης Κωνσταντίνου θεωρείται ένα από τα ισχυρότερα στελέχη που διαθέτει το κόμμα στην Πάφο τις τελευταίες δεκαετίες, ενώ ο κ. Τσέλεπος αν και ήταν ενεργός, ποτέ δεν αποτελούσε μέρος της πρώτης γραμμής. Αναμένεται, ωστόσο, να παρακολουθούν στενά την κατάσταση και να αντιδράσουν εάν χρειαστεί.

Δειτε Επισης

Οι παρεμβάσεις της Άγκυρας στα κατεχόμενα, οι υποψίες για deal και η αντίδραση Τατάρ
Στο τραπέζι ΤΟΜ και βουλευτές για την ανάκληση των αερόσακων Takata-Διαβουλεύσεις επί της πρότασης Νόμου
Αδυναμία στην πρόληψη για τους βανδαλισμούς σε μαθητικά λεωφορεία, εμπόδια στην τοποθέτηση καμερών
Έλεγαν έκαναν έρευνες αλλά ήταν νεκρή στην ίδια της την πολυκατοικία-Εκτεθειμένο το ΤΑΕ Λεμεσού, σωρεία ερωτημάτων
Η Κύπρος έχει τη δυνατότητα να απορροφήσει συνολικά κονδύλια ύψους €3,193 δισ.
Για ηλεκτρονική διακυβέρνηση συζήτησαν αξιωματούχοι της Τουρκίας στα κατεχόμενα
Η Βουλή εισάγει διεθνή πρότυπα χειρισμού βίας και παρενόχλησης στον χώρο εργασίας
Συγκεκριμένες πολιτικές πρωτοβουλίες για σπάσιμο αδιεξόδου στο Κυπριακό ζήτησε ο Στεφάνου στις Βρυξέλλες
«Η Κομισιόν έτοιμη να παράσχει υποστήριξη αν επαναληφθούν διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό»
Νίκος Χριστοδουλίδης και Κυριάκος Μητσοτάκης στο 2ο Greece-Cyprus Summit