Με καρφιά και αμφισβήτηση της ηγεσίας παραιτήθηκε από το ΠΓ του ΔΗΣΥ ο Κουτσόφτας

Την παραίτησή του από μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ υπέβαλε στην ηγεσία του κόμματος το στέλεχος της επαρχίας Αμμοχώστου Κλεάνθης Κουτσόφτας, ο οποίος ελέγχεται πειθαρχικά για την απόφασή του να κατέλθει ως ανεξάρτητος υποψήφιος για την Αντιδημαρχία του Δήμου Παραλιμνίου. Από τον κ. Κουτσόφτα ζητήθηκε επισήμως να αποσύρει την υποψηφιότητά του, ώστε να μην κινηθούν πειθαρχικές διαδικασίες, κάτι που αρνήθηκε να κάνει. Αντιθέτως, πέρασε στην αντεπίθεση, προτάσσοντας τις αρχές και την αξιοπρέπειά του και καταγγέλλοντας χειρισμούς που έγιναν από την ηγεσία.

Η υπερσυγκέντρωση ενδιαφερομένων για τα υψηλόβαθμα αξιώματα στον νέο Δήμου Παραλιμνίου-Δερύνειας ήταν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετώπισε ο ΔΗΣΥ κατά τη διάρκεια της διαδικασίας λήψης αποφάσεων για τους εκλεκτούς του κόμματος, με αποτέλεσμα να θεωρείται η περιοχή με την μεγαλύτερη πιθανότητα να υπάρξουν αντάρτες. Όπως φαίνεται, τα χειρότερα δεν αποφεύχθηκαν, αφού δύο μήνες πριν από τις εκλογές παραμένουν ανοιχτά μέτωπα, τα οποία εμβολιάζουν την εσωστρέφεια του κόμματος.

Στην επιστολή παραίτησής του, ο κ. Κουτσόφτας, ο οποίος προέβη σε επίσημη εξαγγελία της υποψηφιότητάς του στις 10 Μαρτίου, ανέφερε ότι ο ίδιος συμμετείχε σε κάθε μάχη του ΔΗΣΥ από τα μαθητικά του χρόνια και έδινε πάντα τον καλύτερο του εαυτό και σήμερα επέλεξε τον δρόμο της παραίτησης για τον λόγο που τον ενεργοποιούσε σε κάθε μάχη, τις αρχές και την αξιοπρέπειά του.

Ο Κλεάνθης Κουτσόφτας κατήγγειλε «παγκύπρια πρωτοτυπία» στις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στην ελεύθερη Αμμόχωστο, καθώς, όπως ανέφερε, δεν πραγματοποιήθηκε εκλογική διαδικασία και αγνοήθηκαν οι τοπικές επιτροπές, «προκειμένου να αποφύγετε τον σκόπελο που εσείς δημιουργήσατε προς εξυπηρέτηση συγκεκριμένων υποψηφίων». «Δεν μπορώ να είμαι συμπρωταγωνιστής στο θέατρο σκιών που έχει στηθεί», τόνισε.

Περαιτέρω, ο κ. Κουτσόφτας έκανε λόγο για νέα πολιτική προσέγγιση του κόμματος που θέλει την ουσία να υποκλίνεται στην εικόνα, ενώ έριξε την ευθύνη για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στην περιοχή, με οκτώ Συναγερμικούς να διεκδικούν δύο αξιώματα, στους χειρισμούς που έγιναν από την ηγεσία.

Προέβη, μάλιστα, και σε μία καταγγελία, η οποία ενδεχομένως να προκαλέσει αντιδράσεις, λέγοντας πως, προκειμένου να αποσύρει το ενδιαφέρον του από τη διεκδίκηση της Δημαρχίας, του προτάθηκε από τον αναπληρωτή πρόεδρο του ΔΗΣΥ να διαμεσολαβήσει εκ μέρους της ηγεσίας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να διατηρήσει τη θέση του Προέδρου στην ΟΝΕΚ. Ο ίδιος, όπως ανέφερε, απέρριψε την πρόταση, διότι είναι προσβλητική προς τον κόσμο της παράταξης, που θεωρεί ακόμα τον ΔΗΣΥ ως κόμμα της αντιπολίτευσης, ενώ ο Οργανισμός λειτουργεί ως βραχίονας της εκτελεστικής εξουσίας. Επίσης, σημειώνει ότι του προτάθηκε να είναι ο υποψήφιος αντιδήμαρχος του κόμματος, ενώ ενδιαφέρονταν ήδη τέσσερα στελέχη. «Σε αυτή την περίπτωση, η υποψηφιότητά μου θα ήταν μέρος επιβολής, αφού δεν συμμετείχα στη διαδικασία, Μου προτάθηκε δηλαδή να μετατραπώ από θύμα σε θύτης», υποστήριξε.

Όλα αυτά, σύμφωνα με τον κ. Κουτσόφτα, ήταν εις γνώση της προέδρου, Αννίτας Δημητρίου, καθώς «κάτι διαφορετικό θα δήλωνε ανεπάρκεια την οποία ειλικρινώς δεν υπαινίσσομαι». Μάλιστα, αμφισβήτησε και κατά πόσον η αλλαγή ηγεσίας (στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος) πέτυχε τους στόχους της, λέγοντας ότι αποσκοπούσε στην αντιμετώπιση της διαφαινόμενης διάσπασης του κόμματος. «Είναι άξιο απορίας τι πραγματικά πετύχαμε μέχρι σήμερα. Αν ο ΔΗΣΥ είναι σήμερα πιο ενισχυμένος ή όχι. Αν αντιμετωπίσαμε δραστικά την εσωστρέφεια και αν κλείσαμε πληγές», ανέφερε μεταξύ άλλων. Ανέφερε ότι ο ίδιος επιλέγει να παραμείνει ένας απλός στρατιώτης, αλλά είναι έκπληκτος με την πορεία που ακολουθεί η παράταξη.

Δειτε Επισης

Αυτές είναι οι τιμές πώλησης των γεωργικών προϊόντων-Όσα παρουσιάζει το «e-κοφίνι» (ΠΙΝΑΚΑΣ)
Καταγγέλλει επίθεση από συγγενή και στέλεχος του επιτελείου Νικολαΐδη ο Αρμεύτης-«Αυτές είναι οι καθαρές δουλείες;»
Έκλεισε εκκρεμότητες για τις εκλογές, βγάζει μπροστά πρώην υπουργούς και ιστορικά στελέχη ο ΔΗΣΥ
Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης 1 δισ. ευρώ για Λίβανo η φον ντερ Λάιεν
Απορρίφθηκε η ένσταση για τις εκλογές στον δήμο Δυτικής Λεμεσού-Κανονικά υποψήφιος ο Νίκος Σπύρου
Αποφυλακίζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος-Αντίθετος ο Eισαγγελέας που τον κρίνει αμετανόητο
Θλίψη Ένωσης Συντακτών για τον θάνατο της Γεωργίας Ψαριά-«Πάλεψε γι’ αυτά που πίστευε και υπηρετούσε»
Τελευταία στιγμή τα πασχαλινά ψώνια στις υπεραγορές-«Αδικαιολόγητες αυξήσεις πολλές φορές»
Χειροπέδες σε 30χρονο για υπόθεση ληστείας, απειλές και επίθεση στη Λεμεσό
Στον Λίβανο ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και φον ντερ Λάιεν-Επί τάπητος το πακέτο στήριξης για μείωση Μεταναστευτικών ροών