Αντιπροσωπεία της Χαμάς στο Κάιρο για νέες συνομιλίες με σκοπό την εκεχειρία στη Γάζα

Αντιπροσωπεία της Χαμάς, με επικεφαλής τον υποδιοικητή της οργάνωσης στη Γάζα, Χαλίλ αλ Χαγιά, θα μεταβεί στο Κάιρο αύριο 7 Απριλίου προκειμένου να συμμετάσχει σε συνομιλίες για την επίτευξη μιας εκεχειρίας στη Γάζα, ανταποκρινόμενη σε μια πρόσκληση Αιγυπτίων μεσολαβητών, ανακοίνωσε σήμερα η οργάνωση.

Η Χαμάς επανέλαβε τα αιτήματά της, όπως τα παρουσίασε στην πρόταση της 14ης Μαρτίου, που προηγήθηκε του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών υπέρ της εφαρμογής μιας κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Επισήμανε μάλιστα ότι «δεν θα απαρνηθεί» τις αξιώσεις της για μια κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ.

«Τα αιτήματα του λαού μας και των εθνικών δυνάμεών μας περιλαμβάνουν την εφαρμογή μιας πλήρους κατάπαυσης του πυρός, την απόσυρση των δυνάμεων κατοχής από τη Γάζα, την επιστροφή των εκτοπισμένων στις συνοικίες τους, την αναγνώριση μιας ελευθερίας κυκλοφορίας, την παροχή βοήθειας και στέγασης για τον πληθυσμό. Και μια σοβαρή συμφωνία για την ανταλλαγή ομήρων», τονίζεται στην ανακοίνωση της Χαμάς.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Ελληνόκτητο πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα δέχτηκε επίθεση με πυροβολισμούς και ρουκέτες
Στους 68 έφτασαν οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στο Τέξας-Αδιανόητες εικόνες καταστροφής
Διπλωματικός πυρετός για τη Γάζα-Ο Νετανιάχου πάει στον Τραμπ
Μάχη με το χρόνο δίνουν οι διασώστες μετά τις πλημμύρες στο Τέξας-Νεκρά 15 παιδιά
Σκηνές πανικού σε αεροσκάφος της Ryanair-Επιβάτες πηδούν από τα φτερά, 18 τραυματίες
Μετά τους Βορειοκορεάτες οι Ρώσοι στρατολογούν και Κουβανούς-Η περιπέτεια του Φρανσίσκο στο μέτωπο
Ίδρυσε το «κόμμα της Αμερικής» ο Έλον Μασκ-Πού στοχεύει, πόσο μπορεί να βλάψει τον Τραμπ
Ο Δαλάι Λάμα, παγκόσμιο σύμβολο του θιβετιανού πολιτισμού και της αντίστασης, έγινε 90 ετών
Μαχητικό F-16 αναχαίτισε ιδιωτικό αεροσκάφος πάνω από γήπεδο γκολφ του Τραμπ στο Νιου Τζέρσεϊ
Ο Νετανιάχου χαρακτηρίζει ως απαράδεκτες τις απαιτήσεις της Χαμάς εν όψει των συνομιλιών για τη Γάζα